• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Santini wijst Anderlecht met een hattrick de weg in Kortrijk

  1. 40' - Geel - Ivan Santini
  2. 31' - Doelpunt - Nany Dimata (0 - 2)
  3. 3' - Doelpunt - Ivan Santini (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Teddy Chevalier
  2. 90' - Verv. Elohim Rolland door Jovan Stojanovic
  3. 86' - Verv. Nany Dimata door Knowledge Musona
  4. 85' - Own goal - Ognjen Vranješ (1 - 4)
  5. 81' - Verv. Brendan Hines-Ike door Petar Golubovic
  6. 80' - Verv. Adrien Trebel door Edo Kayembe
  7. 79' - Geel - Gary Kagelmacher
  8. 75' - Verv. Ivan Santini door Mohammed Dauda
  9. 73' - Doelpunt - Ivan Santini (0 - 4)
  10. 64' - Verv. Kanu door Abdul Ajagun
  11. 48' - Doelpunt - Ivan Santini (0 - 3)

  Anderlecht is met een ruime zege aan het nieuwe seizoen begonnen. De nieuwkomers in de spits blonken uit. Ivan Santini overtuigde de twijfelaars met een hattrick tegen zijn ex-club en ook Dimata pikte zijn goaltje mee. Een zwak KVK kwam alleen op het scorebord na een late owngoal van Vranjes.

  Bekijk de goals uit Kortrijk - Anderlecht (1-4)

  Kortrijk - Anderlecht in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bij het begin van de tweede helft drukt Santini de weinige hoop die KVK nog had, meteen helemaal de kop in met de 0-3.
  • Man van de match: Ivan Santini kroonde zich met een hattrick bij zijn debuut voor Anderlecht meteen tot matchwinnaar, al zijn er ook eervolle vermeldingen voor de jonge flankspelers Saelemaekers en Cobbaut.
  • Opvallend: De vernieuwingsoperatie van Marc Coucke was meteen heel zichtbaar op het veld. Maar liefst 8 nieuwkomers stonden aan de aftrap, van wie 1 jeugdspeler en 7 zomeraankopen.

  Vroege goal zet Anderlecht snel op rozen

  Voor Anderlecht kon het nieuwe seizoen niet beter beginnen. Al in de derde minuut schilderde Gerkens de bal op het hoofd van nieuwkomer Santini (ex-Kortrijk), die doelman Kaminski het nakijken gaf.

   

  Kortrijk voetbalde wel aardig mee op het middenveld, maar kon Anderlecht geen pijn doen in de zone van de waarheid. Twee schoten van Ouali uit de tweede lijn misten het kader.

   

  Bij Anderlecht kwam het gevaar vooral van de oprukkende flankspelers Saelemaekers en Cobbaut. Net na het halfuur was een zoveelste voorzet van Saelemaekers precies op maat van Dimata, en die maakte er met een mooie duikvlucht 0-2 van.

   

  Kortrijk rekende op aanwinsten Kanu en Mboyo om de opening te forceren, maar die beten de tanden stuk op de Anderlecht-defensie.

  Santini doet er nog twee bij na de rust

  Bij het begin van de tweede helft deed Ivan Santini de boeken helemaal dicht. Saelemaekers gooide andermaal voor doel, een mislukt schot van Dimata werd een ideale assist voor Santini, die van dichtbij afwerkte: 0-3.

   

  Kortrijk toonde nog wel wat veerkracht, maar bleek niet bij machte om een voldragen aanval op de mat te leggen. Kanu liep zich hopeloos vast tegen de defensie van zijn ex-club.

   

  Bij Anderlecht bleef het wel lekker lopen, met dank aan de bedrijvige flankspelers. Cobbaut bood Dimata zijn tweede van de avond aan, maar diens plaatsbal vloog centimeters naast.

   

  Het was slechts uitstel voor Kortrijk, want na geknoei achterin bij de thuisploeg kon Santini zijn derde van de avond op het bord zetten. De late 1-4, een owngoal van Vranjes, was een erg magere troost voor Kortrijk, dat nog veel werk aan de winkel heeft.

  Pijnlijk. D'Haene knalt de bal hard op gevoelige plaats bij Santini

  Vanhaezebrouck: "Ik ben nog niet helemaal tevreden"

  Hein Vanhaezebrouck bleef ook na de ruime zege kritisch. "Dat tegendoelpunt is jammer. We hadden graag eens de nul gehouden. Dat was in de voorbereiding eigenlijk nog niet gelukt. We verdedigden al veel beter dus er zijn stappen gezet, maar die owngoal is dan spijtig."

   

  "Ik ben nog niet helemaal tevreden na deze match. We waren wel efficiënt voorin. We scoorden vlot uit de weinige kansen. Maar we hadden een paar momenten ook beter moeten uitspelen. In de eerste helft had ik ook de indruk dat we te snel wilden spelen. Na de rust hadden we al iets meer controle. Maar oké, het is een nieuwe groep en we zijn nog maar 6 weken ver. Het is logisch dat er nog dingen beter moeten."

  Fan viert goal Santini mee op het veld, stewards krijgen hem niet te pakken

  De Boeck: "We konden Anderlecht fysiek gewoon niet volgen"

  "Hier heb ik een aantal weken geleden al voor gewaarschuwd", zei KVK-trainer De Boeck. "Anderlecht speelt al 6 weken samen met de focus op deze openingsmatch. WIj hebben 6 weken moeten aanpassen en bijsturen. Ik schrik hier niet van."

   

  "Technisch was het niet slecht, maar fysiek werden we volledig overklast. We konden Anderlecht gewoon niet volgen. Rolland heeft al een jaar geen match meer gespeeld, Kanu trainde tot drie weken geleden nog individueel en Mboyo heeft bijna niet gespeeld bij Sion. Een speler die donderdag is toegekomen, was de beste man op het veld. Dat zegt veel."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Afgelopen! Anderlecht begint aan het seizoen met een klinkende 1-4-zege tegen Kortrijk. Santini scoorde drie keer.
  3. tweede helft, minuut 91. Bij Chevalier lopen de frustraties hoog op. Zijn cynisch applausje voor de ref levert hem een gele kaart op.
  4. Gele kaart voor Teddy Chevalier van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. 4 minuten extra. Er komen nog vier minuten blessuretijd bij.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KV Kortrijk, Jovan Stojanovic erin, Elohim Rolland eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Kortrijk gaat nu toch nog wat druk zetten op de Anderlecht-defensie. Er volgen twee hoekschoppen snel na elkaar, maar die leveren de thuisploeg niets op.
  8. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Anderlecht, Knowledge Musona erin, Nany Dimata eruit
  9. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 85 door Ognjen Vranješ van KV Kortrijk. 1, 4.
  10. tweede helft, minuut 85. Toch een eerredder. Een hoge voorzet van Rolland wordt door Vranjes in eigen doel verwerkt. Zo kan Kortrijk op de valreep toch nog de nul wegvegen: 1-4.
  11. tweede helft, minuut 82. Een mislukte dribbel van Dimata levert bijna toch nog iets op als ook Lepoint aan het knoeien slaat. Kortrijk zal de komende weken toch uit een heel ander vaatje moeten tappen.
  12. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij KV Kortrijk, Petar Golubovic erin, Brendan Hines-Ike eruit
  13. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Anderlecht, Edo Kayembe erin, Adrien Trebel eruit
  14. Gele kaart voor Gary Kagelmacher van KV Kortrijk tijdens tweede helft, minuut 79
  15. tweede helft, minuut 76. Applaus voor Santini. Santini mag meteen gaan rusten. Hij krijgt ook applaus van de Kortrijkse supporters.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Anderlecht, Mohammed Dauda erin, Ivan Santini eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Santini met zijn derde. Een inworp van Kaminski wordt onderschept door Santini en die lepelt zijn derde van de avond knap over de doelman: 0-4 voor Anderlecht. Een supporter die komt meejuichen op het veld, zorgt na de goal nog voor de nodige hilariteit.
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 73 door Ivan Santini van Anderlecht. 0, 4.