• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Antwerp moet vrede nemen met vierde plek na nederlaag bij Club Brugge

  1. 38' - Geel - Sambou Yatabaré
  2. 4' - Doelpunt - Loïs Openda (1 - 0)
  1. 90+6' - Verv. Loïs Openda door Cyril Ngonge
  2. 90+4' - Geel - Ivo Rodrigues
  3. 90+2' - Verv. Krépin Diatta door Luan Peres
  4. 89' - Doelpunt - Loïs Openda (3 - 2)
  5. 86' - Verv. Dylan Batubinsika door Jonathan Bolingi
  6. 83' - Verv. Daniel Opare door Ivo Rodrigues
  7. 82' - Geel - Dieumerci Mbokani
  8. 80' - Doelpunt strafschop - Jelle Vossen (2 - 2)
  9. 73' - Geel - Amara Baby
  10. 67' - Geel - Saulo Decarli
  11. 60' - Geel - David Simao
  12. 58' - Verv. Wesley Moraes door Jelle Vossen
  13. 57' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (1 - 2)
  14. 55' - Geel - Wesley Moraes
  15. 53' - Doelpunt - Amara Baby (1 - 1)

  Antwerp heeft zich de 3e plaats nog laten ontfutselen door Standard. Het leek zelf op weg naar een zege bij Club Brugge, maar de uittredende kampioen rechtte in de slotfase alsnog de rug. Voor Antwerp wacht nu de barrage tegen de winnaar van Play-off 2.

  Club Brugge - Antwerp in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartiertje voor tijd krijgt Opare de bal ongelukkig tegen de arm in de zestien meter. Ref Laforge is onverbiddelijk en wijst naar de stip, Jelle Vossen doet de rest.
  • Man van de match: De bedrijvige Loïs Openda trok Club over de streep met twee doelpunten. Zonder een sterke Bolat in doel waren het er nog meer geweest.
  • Opvallend: De VAR had ettelijke minuten nodig om de 1-0 van Openda toe te kennen. Blijkbaar bracht zelfs het virtuele offside-lijntje geen uitsluitsel over het al of niet buitenspel lopen van Diatta.

  Bekijk de goals uit Club Brugge - Antwerp (3-2)

  Openda schenkt Club vroege voorsprong

  Club Brugge had niet veel tijd nodig om de gemiste titel door te spoelen. Al in de 4e minuut combineerde blauw-zwart zich een weg door de Antwerp-defensie, Openda was de juiste man op de juiste plaats om af te werken: 1-0, oordeelde ook de VAR na erg lang beraad.

   

  Antwerp reageerde gevat met een uitstekende kans voor Mbokani, die op Horvath stuitte. De rebound van Baby was geschikt materiaal voor de bloopers.

   

  Wat later kregen we nog meer bloopers te zien, dit keer bij de verdediging van Club. Een veel te korte terugspeelbal van Rits zette Mbokani op weg naar doel, maar diens lob eindigde op de lat. Daarna was het de beurt aan Horvath om aan het knoeien te slaan, de Amerikaan kon zijn flater zelf rechtzetten.

   

  Tussendoor was Openda nog een paar keer dicht bij de 2-0, maar Bolat had geen zin om met een dubbele achterstand de kleedkamers in te duiken.

  Club Brugge-supporters eren Ivan Leko met knappe tifo

  Antwerp mag even dromen, maar wordt toch 4e

  Na de pauze was de eerste kans opnieuw voor Club, maar daarna was het Antwerp dat alle registers opentrok in zijn zoektocht naar de derde plaats. Amara Baby was de onuitgegeven Brugse defensie te slim af en knikte de gelijkmaker tegen de touwen.

   

  Nog voor het uur ging Antwerp op en over Club, al werd de 1-2 van Mbokani eerst nog afgekeurd wegens buitenspel. De VAR greep terecht in en kende het doelpunt alsnog toe: Antwerp op voorsprong en dus virtueel derde.

   

  Pas in het slotkwartier kwam Club weer boven water. Na ongelukkig handspel van Opare mocht invaller Vossen de 2-2 op het bord schieten, en na nog een paar wenkende kansen voor Antwerp was het toch weer Club dat het laken naar zich toe trok. Openda met zijn tweede van de avond: 3-2.

   

  Vicekampioen Club beëindigt het seizoen zo toch met een mooie zege, Antwerp is veroordeeld tot de barrage met de winnaar van Play-off 2.

  Horvath kan op het nippertje een wel heel knullige owngoal voorkomen

  Ivan Leko: "Dank u wel aan iedereen"

  • Ivan Leko (Club Brugge): "Door een aantal afwezigen speelden we bijna zonder verdedigende spelers. We hebben geluk gehad vandaag, maar geluk dwing je ook af. Dit is een mooie overwinning, in onze laatste thuismatch. Dat is mooi voor de supporters."

   

  "Ik ben heel fier op mijn spelers, voor het hele seizoen, maar zeker ook voor deze match, want het was voor hen moeilijk om zich te motiveren. Onze enige motivatie was dat we voor onze supporters speelden, en dat hebben ze schitterend gedaan."

   

  "Ik ben heel ontroerd nu. Ik wist dat ik iets mocht verwachten na de match, maar dit was heel mooi. Misschien maak ik dit nooit meer mee in mijn carrière. Ik wil een grote ‘dank u wel’ zeggen aan iedereen hier."

  Bölöni: "Dit moeten we nog eens kunnen tonen"

  • Laszlo Bölöni (Antwerp): "We zijn aan de play-offs begonnen als zesde, en toch hebben we nog bijna een rechtstreeks ticket voor Europa gehaald. Dat het nu pijn doet dat we er toch naast grijpen, is dus alleen maar dankzij het feit dat we zo hoog opgeklommen zijn. Maar het is uiteindelijk niet gelukt, en dus moeten we er nu alles aan doen om ons toch nog te plaatsen voor de Europese voorrondes."

   

  "We hebben vandaag fysieke présence getoond en met enthousiasme gespeeld, dat moeten we nu nog een keer kunnen tonen. Wij hebben nu wel net een mindere reeks neergezet, terwijl de winnaar van Play-off 2 een positief gevoel zal hebben. Daar moeten we een antwoord op vinden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. Einde. Afgelopen! Club Brugge verslaat Antwerp met 3-2. The Great Old grijpt zo naast de derde plaats en moet als vierde nog het duel met de winnaar van Play-off 2 aangaan voor Europees voetbal.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Vervanging bij Club Brugge, Cyril Ngonge erin, Loïs Openda eruit
  4. tweede helft, minuut 94. De laatste kans van de wedstrijd is nog voor Club, invaller Peres besluit op Bolat.
  5. Gele kaart voor Ivo Rodrigues van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 92. Refaelov laat in de slotseconden nog even zijn fijne traptechniek bewonderen in Jan Breydel. Zijn zwiepende uithaal vliegt centimeters over de lat.
  7. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Club Brugge, Luan Peres erin, Krépin Diatta eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Toch weer Openda. Het is dan toch Club Brugge dat hier met de drie punten gaat lopen! Openda duwt een scherpe voorzet van Vormer van dichtbij in doel: 3-2. De derde plaats is plots heel ver weg voor Antwerp.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Loïs Openda van Club Brugge. 3, 2.
  10. tweede helft, minuut 87. Bolingi naast. Antwerp zet alles op alles in deze slotfase. De pas ingevallen Bolingi combineert goed met Rodrigues, maar zijn schot lijkt nergens naar.
  11. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Antwerp, Jonathan Bolingi erin, Dylan Batubinsika eruit
  12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Antwerp, Ivo Rodrigues erin, Daniel Opare eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Bijna Baby. Baby komt nog dicht bij de 2-3, maar met een ultieme tackle voorkomt Decarli een derde Antwerpse goal. Spannend!
  14. Gele kaart voor Dieumerci Mbokani van Antwerp tijdens tweede helft, minuut 82
  15. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 80 door Jelle Vossen van Club Brugge. 2, 2.
  16. tweede helft, minuut 80. Vossen mist niet. Bolat probeert Vossen uit zijn concentratie te halen door wat tijd te rekken, maar de invaller laat zich niet van de wijs brengen. Hij stuurt de doelman naar de verkeerde hoek en maakt er zo 2-2 van.
  17. tweede helft, minuut 77. Penalty voor Club! De bal gaat op de stip! Een voorzet van Diatta raakt de arm van Opare, ref Laforge kent Club een penalty toe.
  18. tweede helft, minuut 75.