• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht en Gent sprokkelen hun eerste puntje in Play-off I

  einde
  00
  1. 41' - Geel - Sven Kums
  1. 90+4' - Geel - Ivan Santini
  2. 90+2' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Giorgi Kvilitaia
  3. 85' - Verv. Adrien Trebel door Edo Kayembe
  4. 85' - Verv. Alexis Saelemaekers door Peter Zulj
  5. 74' - Geel - Adrien Trebel
  6. 72' - Verv. Francis Amuzu door Ivan Santini
  7. 62' - Verv. Alexander Sørloth door Roman Bezoes
  8. 59' - Verv. Giorgi Tsjakvetadze door Jean-Luc Dompé

  Anderlecht en AA Gent hebben toch een beetje hun eer gered door na een 0 op 12 allebei een eerste punt te pakken in de play-offs. Het bleef 0-0 na een spektakelarme partij. In de stand blijven ze wel aan de staart bengelen.

  Anderlecht - AA Gent in een notendop:

  • Sleutelmoment: In de 83e minuut mikt Bezoes hard op de paal. De bal stuit zo tegen de rug van Didillon en rolt tot net op de doellijn, waar de doelman van paars-wit het leer uiteindelijk kan klemmen. 
  • Man van de match: Yari Verschaeren was andermaal de smaakmaker in het Astridpark. Hij kwam dicht bij de winnende treffer, maar verlengde een harde voorzet van Bolasie tegen de lat.
  • Opvallend: Dit was de veertiende wedstrijd in Play-off I en pas het eerste gelijkspel.

  Verslag van Anderlecht - Gent

  Geen enkel schot tussen de palen in lamentabele eerste helft

  Anderlecht tegen Gent, een duel tussen twee teams met een wel erg slecht rapport in Play-off I. Geen van beide elftallen kon punten sprokkelen tijdens de eerste vier speeldagen. De vijfde moest de nul van de tabellen vegen, maar paars-wit en de Buffalo’s bewezen in een archislechte eerste helft waarom ze dat cijfer achter hun naam hadden staan.

   

  De slaapverwekkende eerste 45 minuten leverden exact één wapenfeit op: Gent moest het spel ondergaan, maar Tsjakvetadze had op een counter de score zomaar kunnen openen. De Georgiër koos voor een kap teveel en ontnam zichzelf zo de ruimte om met zijn linker beter te doen dan een gekraakt schotje voorlangs. De 0-0-ruststand was volkomen logisch.

  Didillon heeft geluk: bal gaat tegen zijn rug tot óp, maar niet óver de doellijn

  Betere tweede helft, met grote kans voor beide ploegen

  De tweede helft moest beterschap brengen, maar het duurde toch tot minuut 56 vooraleer we een eerste poging binnen het kader konden noteren. Bronn kopte een hoekschop flauw in de armen van Didillon. De doelpoging leidde wel een beter laatste halfuur in, waarin beide teams het winnende doelpunt nog hadden kunnen maken.

   

  Eerst kreeg Verschaeren een niet te missen kans voorgeschoteld door Bolasie. De voorzet was aan de harde kant,  maar Verschaeren mikte op een meter van het doel toch nogal onhandig tegen de lat. Voor Gent kwam Bezoes dan weer dicht bij het winnende doelpunt toen hij hard tegen de paal knalde en het leer via Didillons rug tot óp, maar niet óver de doellijn rolde. 

   

  Eén grote kans dus aan beide zijden, maar geen doelpunten. Het gelijkspel is logisch, maar de brilscore na een flauwe wedstrijd bewijst wel waarom Anderlecht en Gent pas op speeldag 5 van Play-off I een eerste puntje weten te sprokkelen.

  Dolle fase! Amuzu mist twee keer en Verschaeren knalt tegen de lat

  Thorup: "Ben er zeker van dat onze spitsen wel weer zullen beginnen scoren"

  "Ik weet niet goed of ik blij moet zijn met dit resultaat. Ik heb enerzijds het gevoel dat we hier hadden kunnen winnen, maar anderzijds had Anderlecht ook een aantal kansen. Een gelijkspel vind ik dus wel aanvaardbaar en wat me zeker tevreden stemt is de clean sheet", begint Gent-coach Jess Thorup zijn interview.

   

  "Over de eerste twintig minuten ben ik niet tevreden. We kwamen overal een stapje te laat en verloren de duels. Nadien krikten we ons niveau op en in de tweede helft vond ik ons met momenten zelfs de meest dominante ploeg."

   

  "We hebben teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Vandaag stond de paal in onze weg. Als onze aanvallers lang zonder doelpunten blijven, dan kruipt er soms twijfel in de kopjes, maar ik ben er zeker van dat ze binnenkort wel weer zullen beginnen te scoren", steekt Thorup o.a. Sorloth nog een hart onder de riem.

  Belhocine: "Hoopgevende signalen gezien van mijn spelers"

  De nieuwe T1 van Anderlecht, Karim Belhocine, zag hoopgevende signalen van zijn spelers. "Ik had veel mentaliteit, inspanning en solidariteit gevraagd van mijn spelers voor de match. Helaas leverde dat ons niet de drie punten op, en daar zijn we ontgoocheld over, maar als ik zie hoe ze vandaag gestreden hebben, stemt me dat hoopvol voor de resterende matchen."

   

  "Gent was gevaarlijk op de counter, maar we wisten toch de nul te houden. Zelf hadden we een grote kans om de score te openen, maar we lieten ze liggen. Het vertrouwen is nog niet helemaal hersteld, maar ik zie toch dat bepaalde spelers al hun verantwoordelijkheid beginnen te nemen en dat ze de rest zo proberen meete trekken. Op die manier gaan we de situatie zeker kunnen rechtzetten en binnenhalen wat we verdienen. Want vanavond verdienden we meer", aldus nog Belhocine.

  Kums: "Hebben geprobeerd om dominant te spelen"

  Bornauw: "Top dat de fans de hele match achter ons stonden"

  Kaminski: "Natuurlijk begon die 0 op 12 in de hoofden te kruipen"

  Sorloth: "Denken nog niet aan de bekerfinale"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde partij! Anderlecht en Gent hebben hun eerste punt in deze play-offs beet. De tweede helft was al beter dan de eerste, maar hoogstaand was de wedstrijd zeker niet. De 0-0-eindstand is veelzeggend. .
  2. Gele kaart voor Ivan Santini van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 94. Santini laat zich nog eens van zijn kleinste kant zien. Hij gaat stevig door op Bronn, terwijl de bal al was ontzet.
  4. tweede helft, minuut 92. Souquet staat helemaal alleen aan de tweede paal, waar Kvilitaia hem bedient. Souquet brengt met het hoofd voor doel, maar David is vergeten in te lopen. Bovendien wordt Souquet nog afgevlagd voor buitenspel.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij KAA Gent, Giorgi Kvilitaia erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Met een flauwe overhoekse schuiver kan David Didillon niet verrassen. Er komen 5 minuten bij.
  7. tweede helft, minuut 88. Toch wat animo in het slot. Aan de overzijde kiest Verschaeren met zijn rechter voor de verste hoek, maar daar duikt ook Kaminski naartoe.
  8. tweede helft, minuut 87. Gent is gevaarlijk. Bezoes is goed ingevallen. Hij zet Jaremtsjoek alleen voor het doel, maar die aarzelt te lang en laat Najar nog terugkeren. De rebound is voor David, die op Didillon mikt.
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Edo Kayembe erin, Adrien Trebel eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Anderlecht, Peter Zulj erin, Alexis Saelemaekers eruit