Jupiler Pro League - speeldag 9 - 14/05/19 - 20:30
57'
Miloš Stamenkovic
57'
2 - 0

KV Kortrijk heeft zijn tweede nederlaag in groep B van Play-off II geleden. De Kerels moesten net als in de heenmatch hun meerdere erkennen in Union, dat maximaal profiteerde van de ongeïnteresseerde indruk van de bezoekers. Kortrijk is wel al zeker van de Play-off II-finale.

Union – KV Kortrijk in een notendop:

• Sleutelmoment: Nog voor er tien minuten gespeeld zijn, straft Niakate nonchalant balverlies van de bezoekers af. Kortrijk komt ongeïnteresseerd aan de aftrap en bekoopt dat direct met een doelpunt dat de wedstrijd richting geeft.
  • Man van de match: Door de afwezigheid van sterkhouder Percy Tau moest Niakate nog meer dan anders voor het Brusselse gevaar zorgen. Hij deed dat met bravoure en maakte een voor hem verdiend doelpunt.
  • Opvallend: Kortrijk won 7 van zijn 9 wedstrijden in groep B van Play-off II, maar verloor beide confrontaties met Union, dat dankzij deze overwinning op speeldag 10 nog groepswinnaar kan worden. KV Kortrijk is wel al zeker van de Play-off II-finale, want Union mag die door het ontbreken van een Europese licentie niet spelen.
  • Quote: “Wij waren vandaag niet goed genoeg en geven meteen een cadeau weg. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt en konden niet reageren tegen een agressieve tegenstander. We moeten de hand in eigen boezem steken en vrijdag aanknopen met een overwinning om met vertrouwen naar de Play-off II-finale te kunnen toeleven", reageert KVK-coach Yves Vanderhaeghe na de nederlaag.

Bekijk de goals uit Union - Kortrijk (2-0)

Azouni trapt tot viermaal toe na, maar scheidsrechter Visser bestraft hem niet

Kortrijk-supporters achter het doel gaan aan de haal met de bal en dollen met de stewards

90+4'

Einde partij!

Kortrijk verliest in groep B van Play-off II opnieuw van Union. Niakate en Stamenkovic maakten de doelpunten tegen de bezoekers, die ongeïnteresseerd voor de dag kwamen.
90+1'

89'
89'
Er komen vier minuten extra speeltijd bij.
85'

Rode kaart

Hamzaoui heeft tien minuten meegespeeld en daarin twee gele kaarten gepakt. Hij mag dus vijf minuutjes vroeger dan de rest gaan douchen.
83'
Stamenkovic komt dicht bij een tweede doelpunt, maar schiet voorlangs. Hij stond overigens misschien wel een voetje buitenspel.
81'
We tellen af naar het einde. De wedstrijd is nu al een tijdje gespeeld en trekt op niet veel meer.
79'

Kortrijk bakt er bijzonder weinig van vanavond.

76'
De Union-supporters doden de tijd door een Bengaals vuurtje aan te steken. De Pro League zal dit niet graag zien gebeuren.
72'
Selemani kan vrij inkoppen aan de tweede paal, maar Pereira vangt de bal deze keer wel. Union is dichter bij een derde doelpunt dan KVK bij de aansluitingstreffer.
69'
De wedstrijd kabbelt naar de slotfase. Beide coaches voeren een aantal wissels door.
65'
64'
Vanderhaeghe is het niet eens met scheidsrechter Visser, die De Sart geel geeft.