Jupiler Pro League - speeldag 9 - 14/05/19 - 20:30
    Mbaye Leye
    0 - 1
    Mbaye Leye
    47'

Net als in de reguliere competitie leeft Moeskroen ook in Play-off II in de slotfase op. Op de voorlaatste speeldag won het team met 0-3 op het terrein van Cercle Brugge. De vereniging lost Moeskroen af als rode lantaarn in groep B.

De wedstrijd in een notendop:

• Sleutelmoment: Na een evenwichtige eerste helft openen de bezoekers meteen de score na de rust. Moeskroen is gelanceerd en mept Cercle tegen de piekfijne grasmat in Brugge.
    • Man van match: Als je twee keer scoort, heb je het prima gedaan. In de eerste helft schiet Leye nog een strafschop richting Zeebrugge, maar na de rust maakt de aanvoerder van Moeskroen zijn misser goed met 2 doelpunten.
    • Opvallend: Met 3 doelpunten in Play-off II doet Leye even goed als in 18 matchen in de reguliere competitie.
    • Reactie: "Die penalty heb ik echt als een oen getrapt", geeft Mbaye Leye (36) toe. "Waar ik volgend seizoen voetbal, weet ik nog niet. Ik kan alleszins nog een seizoen in Moeskroen blijven."

Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Moeskroen (0-3)

Bakic klungelt er op los en zet Cercle bijna op weg naar een goal

Leye trapt een strafschop richting Zeebrugge: "Echt als een oen getrapt"

90+3' tweede helft
    90+2'

Einde: 0-3

Het is afgelopen: Moeskroen wint in Brugge en geeft de rode lantaarn in groep B door aan Cercle. Na een evenwichtige eerste helft eisten de bezoekers de hoofdrol op. Leye maakte zijn penaltymisser goed met 2 doelpunten, tussendoor ramde ook invaller Pierrot er een binnen. Het levert Moeskroen een 2e zege en een 7 op 9 in Play-off II op.
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    89'
    86'

Weer Leye: 0-3

Het beperkte Moeskroen-legioen juicht weer, want Leye legt op een fraaie manier de 0-3-eindstand vast. Na een flipperkastfase voor het doel van Cercle treft de aanvoerder weer raak.
    83'
    Na een slimme loopactie kan Benson er 0-3 van maken. Het lukt hem net niet. De huurling van Genk jaagt de bal over het doel van Nardi.
    82'
    76'

0-2: match gespeeld

Invaller Pierrot beslist de wedstrijd met een stevige knal in het doel, zijn 8e van het seizoen. De aanvaller uit Haïti begint zijn actie ter hoogte van de middellijn. Op kracht stormt hij de 2e van de avond binnen voor Moeskroen.
    69'
    Cercle dringt aan en verdient een gelijkmaker, maar op 20 minuten van het einde staat de Belgische afdeling van AS Monaco nog altijd een goal in het krijt (0-1).
    60'

Rode lantaarn Cercle?

We zijn een uur ver. Als Moeskroen deze voorsprong behoudt, geeft het de rode lantaarn in groep B aan Cercle Brugge door. En volgend weekend moet de vereniging op bezoek bij nummer 1 KV Kortrijk.
    60'
    53'
    52'
    En alweer wordt een doelpunt van Cercle niet goedgekeurd. De vlam van Taravel was er een vanuit buitenspel.
    47'

Leye opent de score

En daar is dat eerste doelpunt. Amallah stuurt Leye knap weg om zijn penaltymisser goed te maken. Dat doet de aanvoerder van Moeskroen ook. Hij houdt zijn verdediger uitstekend af en legt de bal in de verste hoek.
    47'
    0-1
    Mbaye Leye
    46'
    Deel 2 van Cercle Brugge - Moeskroen is begonnen. Laat die doelpunten maar komen.