• home
 • video
 • pas verschenen

  En op het einde wint... Union

  einde
  23
  1. 43' - Geel - Hadamou Traore
  2. 40' - Geel - Issa Marega
  1. 90+5' - Doelpunt - Percy Tau (2 - 3)
  2. 90' - Doelpunt - Youssouf Niakate (2 - 2)
  3. 88' - Verv. Dylan de Belder door Nabil Alioui
  4. 82' - Doelpunt - Miloš Stamenkovic (2 - 1)
  5. 80' - Verv. Guévin Tormin door Adrien Bongiovanni
  6. 80' - Verv. Abdelrafik Gérard door Roman Ferber
  7. 79' - Doelpunt - Jérémy Taravel (2 - 0)
  8. 78' - Geel - Pietro Perdichizzi
  9. 68' - Geel - Miloš Stamenkovic
  10. 64' - Verv. Hadamou Traore door Percy Tau
  11. 64' - Verv. Mathias Fixelles door Serge Tabekou
  12. 48' - Doelpunt - Jérémy Taravel (1 - 0)
  48'Jérémy Taravel1 - 0
  79'Jérémy Taravel2 - 0
  82'Miloš Stamenkovic2 - 1
  90'Youssouf Niakate2 - 2
  90+5'Percy Tau2 - 3

  Met Union ben je nooit klaar. Vraag het maar aan Cercle Brugge. 10 minuten voor tijd stond het team nog 2-0 voor, maar uiteindelijk stapte het wel met een nederlaag van het terrein in Play-off II.

  Cercle Brugge - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Stamenkovic en Niakaté brengen Union in de laatste 10 minuten alsnog langszij na een 2-0-achterstand, maar Tau doet er in de extra tijd nog een schepje bovenop. Hij bezorgt Union op de valreep de volle buit.
  • Man van de match: Percy Tau was de architect van de knotsgekke ontknoping van deze wedstrijd. Hij speelde enkel het laatste halfuur, maar maakte daarin wel indruk met een assist én de winning goal.
  • Opvallend: Cercle gaat voor de tweede keer in deze play-offs onderuit tegen Union. Ook vorig seizoen in 1B kon het Union niet verslaan. Toen kwam het twee keer niet verder dan een gelijkspel.
  • Quote: "We zijn blij met de overwinning. Het was een mooi einde, we hebben het goed afgemaakt", zegt matchwinnaar Percy Tau (Union). "De coach wijzigde ons spel een beetje, we konden meer kansen creëren en gelukkig konden we ook scoren. Dit is het resultaat van hard werk. We kunnen een mooi rapport voorleggen tegen de clubs van 1A."
  • Quote: "Er is veel frustratie, maar we moeten het positieve onthouden", zegt Cercle-coach José Jeunechamps. "De aansluitingstreffer gaf Union moed en daarna zijn wij tenonder gegaan aan de druk. We moeten blijven werken, vooral aan die mentale sterkte."

  Bekijk de goals uit Cercle Brugge - Union (2-3)

  VIDEO: Niakaté vergeet de bal mee te nemen wanneer hij alleen naar doel kan

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Na een knotsgekke slotfase heeft Union de volle buit gepakt op het veld van Cercle. Niakaté en Tau zetten een 2-0-achterstand nog om in een 2-3-overwinning.
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Percy Tau van Union. 2, 3.
  3. tweede helft, minuut 94. Tau schenkt Union de volle buit! Union keert de rollen helemaal om! Na een snelle counter kan Tau Nardi te grazen nemen. Cercle geeft het op de valreep helemaal uit handen.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Youssouf Niakate van Union. 2, 2.
  5. tweede helft, minuut 89. Niakaté kopt de gelijkmaker binnen! Union komt op de valreep nog lansgzij in Brugge. Tau vindt het hoofd van Niakaté en die kopt de bal buiten het bereik van Nardi. Net daarvoor was ook Ferber al akelig dicht bij de gelijkmaker gekomen.
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Cercle Brugge, Nabil Alioui erin, Dylan de Belder eruit
  7. tweede helft, minuut 84. Vreselijke misser van Niakaté. Niakaté tekent voor dé misser van de wedstrijd. Hij wordt alleen op Nardi afgestuurd, maar verknoeit de kans op een wel erg ongelukkige wijze. Cercle komt hier bijzonder goed weg.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Miloš Stamenkovic van Union. 2, 1.
  9. tweede helft, minuut 81. Meteen de aansluitingstreffer! Hij heeft een verband om z'n hoofd, maar dat weerhoudt Stamenkovic er niet van om de aansluitingstreffer binnen te koppen. Op hoekschop maakt hij er 2-1 van.
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Cercle Brugge, Adrien Bongiovanni erin, Guévin Tormin eruit