• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle Brugge slikt 6 goals in eerste PO II-zege van Zulte Waregem

  einde
  62
  1. 40' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (3 - 0)
  2. 38' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 0)
  3. 21' - Geel - Benjamin Delacourt
  4. 11' - Doelpunt - Hamdi Harbaoui (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Theo Bongonda door Nill De Pauw
  2. 83' - Doelpunt - Dylan de Belder (6 - 2)
  3. 83' - Verv. Mikael Soisalo door Idrissa Sylla
  4. 80' - Doelpunt - Theo Bongonda (6 - 1)
  5. 77' - Geel - Guévin Tormin
  6. 74' - Doelpunt strafschop - Gianni Bruno (5 - 1)
  7. 74' - Geel - Sandy Walsh
  8. 71' - Geel - Dylan de Belder
  9. 71' - Verv. Adrien Bongiovanni door Dylan de Belder
  10. 64' - Geel - Benjamin Lambot
  11. 61' - Verv. Robbe Decostere door Guévin Tormin
  12. 61' - Verv. Benjamin Delacourt door Adama Traoré
  13. 60' - Doelpunt strafschop - Hamdi Harbaoui (5 - 0)
  14. 56' - Doelpunt - Sandy Walsh (4 - 0)
  15. 52' - Verv. Mathieu De Smet door Stef Peeters
  16. 52' - Geel - Serge Gakpé
  11'Hamdi Harbaoui1 - 0
  38'Theo Bongonda2 - 0
  40'Hamdi Harbaoui3 - 0
  56'Sandy Walsh4 - 0
  60'Hamdi Harbaoui5 - 0
  74'Gianni Bruno5 - 1
  80'Theo Bongonda6 - 1
  83'Dylan de Belder6 - 2

  Na zes speeldag heeft Zulte Waregem eindelijk zijn eerste overwinning te pakken in Play-off II. In groep B versloeg Essevee Cercle Brugge na een waar doelpuntenfestival met zware 6-2-cijfers.

  Bekijk de goals uit Zulte Waregem - Cercle Brugge (6-2)

  Zulte Waregem - Cercle Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Cercle kwamerg scherp uit de kleedkamer en domineert het begin van de tweede helft, maar slikt na 10 minuten de 4-0 van Walsh. De wedstrijd is gespeeld en dankzij de lat krijgt Cercle ‘maar’ 6 doelpunten tegen.
  • Man van de match: Hamdi Harbaoui en Theo Bongonda speelden bij vlagen met de tegenstand. De Tunesiër lukte een hattrick en Bongonda pakte uit met 2 goals en een assist. Beiden zagen ze ook nog een poging op de lat stranden.
  • Opvallend: Harbaoui lijkt goed op weg te zijn naar een nieuwe topschutterstitel. In 2014 en 2018 werd hij dat ook al, maar ook toen voerde hij die stand niet aan na de reguliere competitie. Harbaoui piekt als geen ander in de Play-offs.

  VIDEO: Harbaoui probeert het acrobatisch, maar haalt ploegmaat onderuit

  Na de wedstrijd vernam Hamdi Harbaoui dat Samatta tegen Gent nog niet had gescoord: “De topschutterstitel is iets dat ergens in mijn hoofd wel speelt. Ik heb er hard voor gewerkt, maar Samatta is ook een speler die vlot scoort. Volgens mij wordt het een duel tot in de laatste minuut van de laatste wedstrijd.”

   

  Theo Bongonda kwam zijn ploegmaat voor de microfoon vervoegen en genoot dan weer van zijn doelpunten, maar vooral van zijn assist: “Ik denk dat de assist niet slecht was. Ik zag de bal vertrekken en we kennen allemaal de kwaliteit van Hamdi voor doel.

   

  Harbaoui kaatste het compliment dan weer vlot terug: “Theo doet veel ploegmaats afzien op training. Ik wens hem het allerbeste toe. Hij is een groot talent die op een hoger niveau kan gaan spelen”, waarmee de nakende transfer van zijn ploegmaat bevestigd werd.

  VIDEO: De Fauw zet Decostere op zijn plaats

  VIDEO: Gakpé krijgt bal in het gezicht en is even groggy

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 92. Einde. Na een waar doelpuntenfestival kan Zulte Waregem gaan vieren met de supporters. Met zes doelpunten werd de thuisaanhang meer dan verwend. Al zal doelman Bansen niet tevreden zijn met de twee tegentreffers.
  2. tweede helft, minuut 91. Alioui wordt nog eens gelanceerd op rechts en heeft twee doelwitten op uit te kiezen, maar Pletinckx voorkomt dat de voorzet bij een van die twee terechtkomt.
  3. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Zulte Waregem, Nill De Pauw erin, Theo Bongonda eruit
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Dylan de Belder van Cercle Brugge. 6, 2.
  5. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Zulte Waregem, Idrissa Sylla erin, Mikael Soisalo eruit
  6. tweede helft, minuut 83. Harbaoui treft de lat! Harbaoui's honger is nog lang niet gestild! Taravel wordt veel te vlot opzij gezet, waarna hij de kwaliteit van de dwarsligger op de proef stelt. Dit had zomaar doelpunt nummer 9 geweest kunnen zijn.
  7. tweede helft, minuut 82. Het blijft doelpunten regenen. De vrije trap van Cercle wordt niet goed weggewerkt. In tweede instantie zwiept Alioui de bal goed voor doel en zo maakt De Belder er zowaar 6-2 van!
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Theo Bongonda van Zulte Waregem. 6, 1.
  9. tweede helft, minuut 79. Bongonda maakt er 6 van! Bongonda trakteert zichzelf op een dot van een kans. Nardi komt wild uit en wordt vlot omspeeld door de dribbelkont. Bongonda deponeert de bal in het lege doel en maakt er zo 6-1 van.
  10. tweede helft, minuut 78. Bongonda kan Harbaoui zomaar op weg zetten naar zijn vierde van de avond, maar passt de bal net achter de Tunesiër. Dit kon beter van de smaakmaker van Zulte-Waregem.