2. 63' - Doelpunt - Youssouf Niakaté (2 - 0)
    3. 80' - Doelpunt - Théo Bongonda (2 - 1)
    Jupiler Pro League - speeldag 5 - 20/04/19 - 18:00
    80'
    Théo Bongonda
    2 - 1
    80'

Union heeft niet voor een 5e keer op een rij kunnen winnen in Play-off II. Het was in eigen huis wel op weg naar de zege tegen Zulte Waregem, maar in de toegevoegde tijd scoorde Bongonda de gelijkmaker. Union blijft wel leider in groep B.

Union - Zulte Waregem in een notendop:

• Sleutelmoment:  Twintig minuten voor tijd heeft Percy Tau de 3-0 aan de voet, maar de Zuid-Afrikaan verzuimt het af te maken en de wedstrijd zo helemaal op slot te gooien.
    • Man van de match: Youssouf Niakate woog met zijn acties en snelheid op de verdediging van Zulte Waregem en stond ook twee keer op de juiste plaats om een aanval af te ronden.
    • Opvallend: Zulte Waregem slaagt er maar niet in om een wedstrijd te winnen in deze play-offs, maar het grossiert wel in gelijke spelen, vier stuks in vijf wedstrijden om precies te zijn.

Bekijk de goals uit Union - Zulte Waregem (2-2)

Niakate bekroont sterke start van Union

Union voetbalt op een wolk in deze play-offs en dat was er in de openingsfase ook aan te zien. Niakate en Tau wrongen de eerste kansen nog de nek om, maar bij de derde poging was het wel prijs. Niakate glipte door de buitenspelval en schoof de bal onder Bostyn door in doel: 1-0 na amper 7 minuten.

Zulte Waregem kon pas na een kwartier het evenwicht herstellen. De Smet zette doelman Kristiansen aan het werk met een gekruist vluchtschot, een vlam van Seck deed de dwarslat daveren.

De toeschouwers in een zonovergoten Dudenpark kregen daarna nog wat kansjes aan beide kanten te zien, maar de 1-0-tussenstand bleef staan tot aan het rustsignaal.

Thuisploeg gooit de punten te grabbel

Francky Dury probeerde na de rust het tij te keren met een dubbele wissel, maar die zorgde niet voor het verhoopte effect. Integendeel, het werd eenrichtingsvoetbal naar de kooi van Bostyn. Selemani versierde na tien minuten een penalty, maar mikte die zelf tegen de lat.

Het bleek slechts uitstel van executie, want enkele minuten later maakte Niakate er alsnog 2-0 van, met dank aan de VAR, die de iets te ijverige lijnrechter overrulede.

Union stoomde door en versierde kans na kans op de 3-0, maar die gingen allemaal verloren. Het was zowaar Zulte Waregem dat vanuit het niets op 2-1 kwam. En daar bleef het niet bij: in de slotseconden schoof Bongonda ook nog de 2-2 tegen de touwen. Union is zijn perfecte rapport kwijt, maar blijft wel leider.

90+5'

Het zit erop! Union leek op weg naar een vijfde zege op rij, maar door twee late goals van Bongonda eindigt de wedstrijd op 2-2.
    90+4'

Toch nog de gelijkmaker

Koude douche voor Union op deze zonnige dag: in de allerlaatste seconde schuift Bongonda nog de 2-2 binnen! Union lijkt hier zo alsnog puntenverlies te zullen lijden.
    90+2'
    Niakate laat na om alle spanning weg te nemen met de 3-1. Hij faalt oog in oog met Bostyn.
    90+1'

89'

Omhaal Bongonda

De verdediging van Union slaat even in paniek bij een hoge voorzet. Bongonda probeert van de chaos te profiteren met een omhaal, maar die vliegt over.
    85'

Nog vijf minuten

Union is het momentum helemaal kwijt sinds de 2-1 en moet nu uitkijken voor het eerste puntenverlies in deze play-offs. Wat kan Zulte Waregem nog?
    83'
    Bongonda is zelf ook wakker geschoten van zijn doelpunt. Hij krijgt wat ruimte voor een schot, maar mikt de bal een meter of twee naast.
    82'

Geen penalty voor Zulte Waregem

Even lijkt Union zichzelf helemaal in de problemen te werken als er geappelleerd wordt voor een penaltyfout van Kis, maar ref noch VAR wil ervan weten.
    81'
    80'

Bongonda met de aansluitingstreffer

Zulte Waregem komt vanuit het niets weer in de wedstrijd. De bal valt met wat geluk voor de voet van Bongonda, die van dichtbij de 2-1 tegen de touwen ramt. Krijgen we toch nog een spannende slotfase?
    80'
    73'
    Het is echt wachten op de 3-0, want Union versiert de ene kans na de andere. Gérard wil het te mooi doen, de teruggekeerde Bürki duwt de bal bijna in eigen doel.
    71'

Bijna 3-0

Union tovert een fraaie combinatie op de mat, die uiteindelijk voor de voet van de vrijstaande Tau eindigt. Die heeft de 3-0 aan de voet, maar duwt de bal nog over.
    68'

De Pauw probeert

Nu toch eens een poging van de bezoekers. De Pauw komt naar binnen vanaf rechts en trapt met links, maar jaagt de bal een eind over.
    67'
    Zulte Waregem heeft nog niet te veel laten zien in de tweede helft. De dubbele wissel van Dury levert voorlopig weinig op.
    67'
    65'

Toch doelpunt!

Het wordt dan toch 2-0! De VAR heeft gezien dat Niakate geen buitenspel liep en keurt het doelpunt goed. Uit de herhaling blijkt inderdaad dat de Fransman achter de bal stond toen de voorzet van Tau vertrok.