• home
 • video
 • pas verschenen

  Bongonda steekt stokje voor perfect Play-off II-rapport van Union

  einde
  22
  1. 20' - Verv. Federico Vega door Anas Hamzaoui
  2. 12' - Geel - Youssouf Niakate
  3. 7' - Doelpunt - Youssouf Niakate (1 - 0)
  1. 90+4' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 2)
  2. 89' - Geel - Ibrahima Seck
  3. 80' - Doelpunt - Theo Bongonda (2 - 1)
  4. 78' - Verv. Abdelrafik Gérard door Roman Ferber
  5. 78' - Geel - Marco Bürki
  6. 73' - Verv. Nill De Pauw door Mikael Soisalo
  7. 63' - Doelpunt - Youssouf Niakate (2 - 0)
  8. 57' - Geel - Ewoud Pletinckx
  9. 53' - Verv. Pietro Perdichizzi door Miloš Stamenkovic
  7'Youssouf Niakate1 - 0
  63'Youssouf Niakate2 - 0
  80'Theo Bongonda2 - 1
  90+4'Theo Bongonda2 - 2

  Union heeft niet voor een 5e keer op een rij kunnen winnen in Play-off II. Het was in eigen huis wel op weg naar de zege tegen Zulte Waregem, maar in de toegevoegde tijd scoorde Bongonda de gelijkmaker. Union blijft wel leider in groep B.

  Union - Zulte Waregem in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Twintig minuten voor tijd heeft Percy Tau de 3-0 aan de voet, maar de Zuid-Afrikaan verzuimt het af te maken en de wedstrijd zo helemaal op slot te gooien.
  • Man van de match: Youssouf Niakate woog met zijn acties en snelheid op de verdediging van Zulte Waregem en stond ook twee keer op de juiste plaats om een aanval af te ronden.
  • Opvallend: Zulte Waregem slaagt er maar niet in om een wedstrijd te winnen in deze play-offs, maar het grossiert wel in gelijke spelen, vier stuks in vijf wedstrijden om precies te zijn.

  Bekijk de goals uit Union - Zulte Waregem (2-2)

  Niakate bekroont sterke start van Union

  Union voetbalt op een wolk in deze play-offs en dat was er in de openingsfase ook aan te zien. Niakate en Tau wrongen de eerste kansen nog de nek om, maar bij de derde poging was het wel prijs. Niakate glipte door de buitenspelval en schoof de bal onder Bostyn door in doel: 1-0 na amper 7 minuten.

   

  Zulte Waregem kon pas na een kwartier het evenwicht herstellen. De Smet zette doelman Kristiansen aan het werk met een gekruist vluchtschot, een vlam van Seck deed de dwarslat daveren.

   

  De toeschouwers in een zonovergoten Dudenpark kregen daarna nog wat kansjes aan beide kanten te zien, maar de 1-0-tussenstand bleef staan tot aan het rustsignaal.

  VIDEO: Spelers Union vieren de 1-0 met een groepsfoto

  Thuisploeg gooit de punten te grabbel

  Francky Dury probeerde na de rust het tij te keren met een dubbele wissel, maar die zorgde niet voor het verhoopte effect. Integendeel, het werd eenrichtingsvoetbal naar de kooi van Bostyn. Selemani versierde na tien minuten een penalty, maar mikte die zelf tegen de lat.

   

  Het bleek slechts uitstel van executie, want enkele minuten later maakte Niakate er alsnog 2-0 van, met dank aan de VAR, die de iets te ijverige lijnrechter overrulede.

   

  Union stoomde door en versierde kans na kans op de 3-0, maar die gingen allemaal verloren. Het was zowaar Zulte Waregem dat vanuit het niets op 2-1 kwam. En daar bleef het niet bij: in de slotseconden schoof Bongonda ook nog de 2-2 tegen de touwen. Union is zijn perfecte rapport kwijt, maar blijft wel leider.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Het zit erop! Union leek op weg naar een vijfde zege op rij, maar door twee late goals van Bongonda eindigt de wedstrijd op 2-2.
  2. tweede helft, minuut 94. Toch nog de gelijkmaker. Koude douche voor Union op deze zonnige dag: in de allerlaatste seconde schuift Bongonda nog de 2-2 binnen! Union lijkt hier zo alsnog puntenverlies te zullen lijden.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Theo Bongonda van Zulte Waregem. 2, 2.
  4. tweede helft, minuut 92. Niakate laat na om alle spanning weg te nemen met de 3-1. Hij faalt oog in oog met Bostyn.
  5. tweede helft, minuut 89. Omhaal Bongonda. De verdediging van Union slaat even in paniek bij een hoge voorzet. Bongonda probeert van de chaos te profiteren met een omhaal, maar die vliegt over.
  6. Gele kaart voor Ibrahima Seck van Zulte Waregem tijdens tweede helft, minuut 89
  7. tweede helft, minuut 85. Nog vijf minuten. Union is het momentum helemaal kwijt sinds de 2-1 en moet nu uitkijken voor het eerste puntenverlies in deze play-offs. Wat kan Zulte Waregem nog?
  8. tweede helft, minuut 83. Bongonda is zelf ook wakker geschoten van zijn doelpunt. Hij krijgt wat ruimte voor een schot, maar mikt de bal een meter of twee naast.
  9. tweede helft, minuut 82. Geen penalty voor Zulte Waregem. Even lijkt Union zichzelf helemaal in de problemen te werken als er geappelleerd wordt voor een penaltyfout van Kis, maar ref noch VAR wil ervan weten.