• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot Wilrijk vergeet KV Oostende in slotmatch op te zadelen met rode lantaarn

  einde
  12
  1. 45+1' - Geel - Aristote Nkaka
  2. 24' - Verv. Tom De Sutter door Amin Nouri
  3. 9' - Doelpunt - Fashion Sakala (0 - 1)
  1. 90+3' - Geel - Fashion Sakala
  2. 82' - Verv. Jelle Bataille door Logan Ndenbe
  3. 81' - Doelpunt - Pierre Bourdin (1 - 2)
  4. 75' - Verv. Aristote Nkaka door Michiel Jonckheere
  5. 67' - Verv. Tom Van Hyfte door Gertjan De Mets
  6. 64' - Doelpunt - Jordi Vanlerberghe (0 - 2)
  7. 57' - Verv. Brian De Keersmaecker door Mohamed Messoudi
  8. 57' - Verv. Tarik Tissoudali door Erwin Hoffer
  9. 52' - Geel - Denis Prychynenko
  9'Fashion Sakala0 - 1
  64'Jordi Vanlerberghe0 - 2
  81'Pierre Bourdin1 - 2

  KV Oostende heeft zijn seizoen afgesloten met een uitzege op Het Kiel. Dankzij Sakala en Vanlerberghe liep KVO 0-2 uit, Bourdin zette 10 minuten voor tijd de 1-2 op het bord.

  Beerschot Wilrijk - KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Iets voorbij het uur profiteert Oostende van slap verdedigen bij Beerschot Wilrijk. Nouri kan rustig voorzetten naar de vrijstaande Vanlerberghe en die geeft de kustploeg net genoeg marge om de winst te pakken.
  • Man van de match: Fashion Sakala woog op de verdediging van

  Beerschot Wilrijk. Hij bracht Oostende al vroeg in de wedstrijd op voorsprong,
  z’n tweede van de avond werd afgekeurd voor buitenspel.

  • Opvallend: In Play-off II kan Oostende uitstekende cijfers voorleggen in de onderlinge duels tegen Beerschot Wilrijk. Dit jaar boekte het een 6 op 6 en ook vorig jaar toonde het zich in de play-offs sterker met 4 op 6.
  • Quote: "Of het mijn laatste minuten als voetballer waren? Daar kan ik nog geen antwoord op geven", zegt Mo Messoudi (Beerschot Wilrijk). "Ik wou dat ik het kon zeggen. Ik weet zelf nog niet goed wat de toekomst gaat brengen. Bij promotie krijg ik sowieso een contractverlenging. We zullen zien wat er in de komende weken zal gebeuren. Nu is het voor heel veel clubs en voor mij als speler nog koffiedik kijken wat er met Beerschot Wilrijk gebeurt. Gaan we in 1A of 1B spelen? Dat is een groot vraagteken. Of ik nog mee zou kunnen in 1A? Dat weet ik niet. Ik zou toch serieus moeten bijtrainen tijdens de zomerstop."
  • Quote: "Ons seizoen redden was niet meer mogelijk, maar we konden wel nog een wedstrijd winnen", zegt Franky Van der Elst (trainer KV Oostende). "Vanuit een strakke organisatie hebben we redelijk gevoetbald bij momenten. De 0-1 was ook een knappe goal. Na de rust kwamen we snel op 0-2 en hadden we zelfs mogelijkheden om de 0-3 te maken. Bij de 1-2 vreesde ik even dat we nog twee punten zouden laten liggen, maar uiteindelijk hebben we het toch makkelijk over de streep getrokken."
  • Quote: "Dit was in de lijn van onze volledige Play-off II. Het was gewoon te weinig, het was fysiek en mentaal op", zegt Stijn Vreven (trainer Beerschot Wilrijk). "Mijn spelers hebben heel veel gegeven dit seizoen, we waren heel dicht bij het kampioenschap. Dus ik neem hen dit niet kwalijk. Ik ben alleen maar trots op mijn spelers. We hebben wel werk op alle gebieden, maar daar zijn we ook mee bezig."

  Bekijk de goals uit Beerschot Wilrijk - KV Oostende (1-2)

  Prychynenko ontsnapt aan rood na tackle op doorgebroken Sakala van Oostende

  Van der Elst vergist zich: "Germinal...neen, dat is nog van in mijn tijd"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Beerschot Wilrijk eindigt het seizoen in mineur. Op eigen veld ging het in z'n laatste wedstrijd met 1-2 onderuit tegen Oostende. De aansluitingstreffer van Bourdin viel te laat.
  2. Gele kaart voor Fashion Sakala van KV Oostende tijdens tweede helft, minuut 93
  3. tweede helft, minuut 92. Oostende breekt nog eens uit. Nastic schotelt Sakala de 1-3 voor, maar de spits speelt de bal te ver voor zich uit en begaat dan de overtreding op Vanhamel. Dat komt hem nog op geel te staan.
  4. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KV Oostende, Logan Ndenbe erin, Jelle Bataille eruit
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Pierre Bourdin van Beerschot Wilrijk. 1, 2.
  6. tweede helft, minuut 81. Bourdin geeft Beerschot Wilrijk weer hoop. Krijgen we dan toch nog een spannend slot op Het Kiel? Messoudi slingert de bal voor doel en Bourdin werkt de aansluitingstreffer voorbij Ondoa.
  7. tweede helft, minuut 76. Beerschot Wilrijk lijkt niet meer in staat om het tij nog te keren. Behoudens een ommekeer zal het dus als laatste eindigen in Groep A.
  8. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij KV Oostende, Michiel Jonckheere erin, Aristote Nkaka eruit
  9. tweede helft, minuut 73.
  10. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Beerschot Wilrijk, Gertjan De Mets erin, Tom Van Hyfte eruit