• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook Westerlo is maatje te groot voor dolend Oostende

  einde
  03
  1. 44' - Verv. Robbie D'Haese door Michiel Jonckheere
  2. 32' - Geel - Wouter Corstjens
  3. 26' - Verv. Indy Boonen door Fashion Sakala
  4. 8' - Doelpunt - Ambroise Gboho (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Gilles Dewaele door Yentl Van Genechten
  2. 84' - Verv. Guillaume De Schryver door Stephen Buyl
  3. 71' - Doelpunt - Sava Petrov (0 - 3)
  4. 70' - Verv. Ambroise Gboho door Sava Petrov
  5. 68' - Verv. Amin Nouri door Sindrit Guri
  6. 62' - Doelpunt - Ambroise Gboho (0 - 2)
  8'Ambroise Gboho0 - 1
  62'Ambroise Gboho0 - 2
  71'Sava Petrov0 - 3

  Westerlo heeft voor het eerst in zijn clubgeschiedenis gewonnen op bezoek bij KV Oostende. De Kustploeg blijft zwalpend naar het einde van het seizoen strompelen en kreeg een 0-3 om de oren. Door de zege maakt Westerlo mathematisch nog kans op de groepswinst.

  • Sleutelmoment: De 0-2 van Gboho op het uur legde de wedstrijd in een definitieve plooi. KV Oostende is nooit gevaarlijk geweest tegen Westerlo.
  • Man van de match: Bij Westerlo hebben ze met Gboho een aartsgevaarlijke speler lopen in de aanval. Faes en Milovic lieten zich meer dan eens uitspelen en zullen niet goed slapen vannacht.
  • Opvallend: Het is pas de eerste keer in de bestaansgeschiedenis van de Kemphanen dat Westerlo kan winnen op het veld van Oostende. Met 0-3-cijfers is het meteen een overtuigende zege.
  • Quote: "Als we vandaag vijf goals hadden gemaakt, dan had niemand daar iets op kunnen aanmerken", vertelt Westerlo-coach Bob Peeters na de wedstrijd.

  Bekijk de goals uit Oostende - Westerlo (0-3)

  VIDEO: Vandendriessche tackelt Van Eenoo, maar vangt hem ook meteen weer op

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde partij! Westerlo wint voor het eerst in zijn geschiedenis op bezoek bij KV Oostende. De Kustboys krijgen een 0-3-pandoering om de oren. Gboho werd met twee doelpunten de man van de match.
  2. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Westerlo, Yentl Van Genechten erin, Gilles Dewaele eruit
  3. tweede helft, minuut 89. Er komen twee minuten extra tijd bij.
  4. tweede helft, minuut 88. Guri neemt een hobbelende bal op de slof, maar ook hij kan de Oostendse moed niet opkrikken.
  5. tweede helft, minuut 87. Westerlo maakt de tijd volleerd vol. Bizet probeert het nog eens van ver, maar veel gif zit er niet in het schot.
  6. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Westerlo, Stephen Buyl erin, Guillaume De Schryver eruit
  7. tweede helft, minuut 81. KVO gaat nog wel op zoek naar een doelpunt, maar de wedstrijd ligt in een definitieve plooi en kabbelt naar het einde.
  8. tweede helft, minuut 75. De Sutter schudt het hoofd. Met een kopbal ver voorbij de tweede paal kan hij een eerredder niet ambiëren.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Sava Petrov van Westerlo. 0, 3.
  10. tweede helft, minuut 71. Boeken dicht! De wedstrijd is beslist. Petrov staat een paar minuten op het veld en duikt voor de neus van Faes op aan de eerste paal. Een tik in de verste hoek later staan de 0-3-cijfers op het bord.