• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi wipt over ongeïnspireerd STVV en heeft Play-off II-finale in zicht

  einde
  20
  1. 36' - Verv. Samy Mmaee door Alexandre de Bruyn
  2. 11' - Geel - Samy Mmaee
  3. 4' - Doelpunt - Gaëtan Hendrickx (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Ryota Morioka door Jérémy Perbet
  2. 86' - Doelpunt - Núrio (2 - 0)
  3. 82' - Verv. Massimo Bruno door David Henen
  4. 81' - Verv. Mamadou Sylla door Kosuke Kinoshita
  5. 71' - Verv. Alexis De Sart door Thallyson
  6. 70' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  7. 62' - Geel - Massimo Bruno
  8. 49' - Geel - Takahiro Sekine
  4'Gaëtan Hendrickx1 - 0
  86'Núrio2 - 0

  Charleroi heeft een grote stap gezet richting de finale in Play-off II. Het zette in eigen huis grootste concurrent STVV opzij met 2-0. Het heeft zijn kaarten in groep A zelf in handen.

  Charleroi - Sint-Truiden kort samengevat

  • Sleutelmoment: De Truiense motor slaat pas in de slotminuten aan. Nurio moet de gelijkmaker voorkomen met een ultieme tackle en tekent even later voor de beslissing. De 2-0 is meer dan verdiend voor Charleroi, dat de wedstrijd in zijn greep had.
  • Man van de Match: Lucas Pirard ging niet vrijuit bij de 1-0, maar daar liep wel meer mis bij STVV. De doelman zorgde er met een reeks lekkere reddingen voor dat de spanning niet uit de wedstrijd verdween vooraleer het 2-0 werd, een goal waaraan hij niks kon doen.
  • Opvallend: De avond op Mambourg was bijzonder Japans getint. Met Morioka bij Charleroi en het kwartet Tomiyasu, Endo, Sekine en Kamada bij Sint-Truiden stonden er vijf Japanners aan de aftrap. Tien minuten voor tijd viel Kinoshita, de zesde, in.

  Bekijk de goals uit Charleroi - STVV (2-0)

  VIDEO: Mmaee moet na een rampzalige avond al in de eerste helft naar de kant

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Afgelopen! Charleroi springt dankzij een vroege goal van Hendrickx en een late van Nurio naar de leiding in groep A van Play-off II. Een onmondig STVV was enkel in het slot enigszins gevaarlijk.
  2. tweede helft, minuut 92. Het is niet de avond van Victor Osimhen, die nog maar eens een opgelegde kans mist. Pirard maakt zich gepast breed wanneer de aanvaller op hem afstormt.
  3. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Charleroi, Jérémy Perbet erin, Ryota Morioka eruit
  4. tweede helft, minuut 89. Terwijl twee plastic stoelen wegwaaien, wandelt regisseur Morioka naar de kant. Perbet mag nog even op een goaltje jagen.
  5. tweede helft, minuut 86. Nurio verlost Charleroi! Osimhen kopt van dichtbij onbegrijpelijk op Pirard, maar er staat genoeg zwart-wit volk in de zestien om er toch 2-0 van te maken. Morioka bedient Nurio, die niet meer kan missen.
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Núrio van Charleroi. 2, 0.
  7. tweede helft, minuut 83. Bijna Thallyson! Charleroi speelt met vuur. Ei zo na fleurt Thallyson zijn debuut op met een doelpunt, maar Nurio gooit zijn hele lijf in de strijd om de gelijkmaker te voorkomen.
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Charleroi, David Henen erin, Massimo Bruno eruit