• home
 • video
 • pas verschenen

  Westerlo snoept STVV eerste punten af in Play-off II

  einde
  22
  1. 29' - Geel - Maxime Biset
  2. 23' - Doelpunt - Jens Naessens (1 - 0)
  3. 14' - Geel - Samuel Asamoah
  1. 90+1' - Verv. Christian Brüls door Guillaume De Schryver
  2. 90' - Verv. Cristian Ceballos door Alexandre de Bruyn
  3. 88' - Verv. Kurt Abrahams door Stephen Buyl
  4. 77' - Doelpunt - Kurt Abrahams (2 - 2)
  5. 70' - Doelpunt - Daichi Kamada (1 - 2)
  6. 69' - Geel - Nicolas Rommens
  7. 65' - Verv. Wataru Endo door Takahiro Sekine
  8. 65' - Verv. Kosuke Kinoshita door Mamadou Sylla
  9. 57' - Geel - Nader Ghandri
  10. 48' - Doelpunt - Daichi Kamada (1 - 1)
  23'Jens Naessens1 - 0
  48'Daichi Kamada1 - 1
  70'Daichi Kamada1 - 2
  77'Kurt Abrahams2 - 2

  De strijd om de leidersplaats in groep A van Play-off II heeft geen winnaar opgeleverd. Een vermakelijke wedstrijd eindigde op een gelijkspel. Kurt Abrahams, ex-STVV, scoorde de gelijkmaker voor Westerlo. STVV blijft leider. 

  Bekijk de goals uit Westerlo - STVV (2-2)

  Westerlo - STVV in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met twee goals lijkt Kamada STVV naar 9 op 9 te loodsen, maar Westerlo toont zich veerkrachtig. Uitgerekend Abrahams, ex-STVV, brengt de thuisploeg een kwartier voor het einde nog langszij.
  • Man van de match: Daichi Kamada blijft de smaakmaker bij STVV. Tegen Charleroi en Beerschot Wilrijk bereidde hij de goals nog voor, vandaag trof hij zélf raak. Twéé keer zelfs.
  • Opvallend: STVV heeft een vervelende gewoonte te pakken in Play-off II. Voor de derde keer op rij kwam het eerst op achterstand. Tegen Charlerloi en Beerschot Wilrijk gebeurde dat zelfs twee keer exact in de 10e minuut.
  • Quote: "Kamada, dat heb ik de laatste jaren nog niet zoveel gezien in 1A. Hij is volgens mij de beste spits in de competitie", zegt Westerlo-trainer Bob Peeters. 'Ik denk dat hij geen enkele bal verloren heeft. Elke keer als hij op doel schoot moesten we het geluk hebben dat hij tegen iemands hoofd schoot of dat we hem konden afblokken. Hij maakt het verschil voor STVV."

  VIDEO: Met niemand in de buurt glijdt Naessens pijnlijk weg

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Westerlo en STVV hebben elkaar op een 2-2-gelijkspel gehouden. Kamada bracht STVV met 2 goals op een 1-2-voorsprong, maar Abrahams zette orde op zaken voor Westerlo.
  2. tweede helft, minuut 92. Schitterende redding van Van Langendonck! Van Langendonck houdt Westerlo overeind met een knappe redding in de 93e minuut! Hij tikt een pegel van Sankhon nog net in hoekschop.
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Westerlo, Guillaume De Schryver erin, Christian Brüls eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Net niet voor Sylla! STVV krijgt kort voor het einde nog een uitstekende kans. Van Langendonck redt knap op een schot van Kamada, Sylla komt net te laat om in de herneming te scoren.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij STVV, Alexandre de Bruyn erin, Cristian Ceballos eruit
  6. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Westerlo, Stephen Buyl erin, Kurt Abrahams eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Beide ploegen geven elkaar geen duimbreed toe. Krijgen we nog een winnaar in Het Kuipje of houden ze het bij een puntendeling?
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 77 door Kurt Abrahams van Westerlo. 2, 2.
  9. tweede helft, minuut 77. Abrahams zet weer orde op zaken. Het staat weer gelijk in Westerlo! Tomiyasu krijgt de bal niet weg en zo kan Abrahams van dichtbij scoren: 2-2. Krijgen we nog een prangende slotfase?
  10. tweede helft, minuut 72. Kamada met z'n tweede, Van Langendonck baalt. Botaka mikt de penalty op Van Langendonck. De doelman staat ook pal op de herneming van Sekine, maar bij de volgende poging van Kamada moet hij zich toch gewonnen geven: 1-2 voor STVV!