• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende proeft voor het eerst in 4 maanden van de zege tegen Charleroi

  einde
  12
  1. 42' - Geel - Aristote Nkaka
  2. 41' - Doelpunt - Adama Niane (1 - 1)
  3. 39' - Verv. Younes Delfi door Jérémy Perbet
  4. 5' - Doelpunt - Fernando Canesin Matos (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Francisco Martos door Gabriele Angella
  2. 86' - Verv. Fernando Canesin Matos door Jelle Bataille
  3. 80' - Verv. Tom De Sutter door Sindrit Guri
  4. 78' - Verv. Fashion Sakala door Indy Boonen
  5. 65' - Geel - David Henen
  6. 61' - Verv. Gaëtan Hendrickx door Massimo Bruno
  7. 57' - Doelpunt - Sander Coopman (1 - 2)
  8. 46' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  5'Fernando Canesin Matos0 - 1
  41'Adama Niane1 - 1
  57'Sander Coopman1 - 2

  KV Oostende weet na dertien wedstrijden zonder zege weer wat winnen is. Een efficiënte kustploeg raapte drie punten op het veld van Charleroi, dat zijn Play-off II-droom al mag opbergen na 0 op 6.

  Bekijk de goals uit Charleroi - Oostende (1-2)

  Charleroi-KV Oostende in een notendop:

  • Sleutelmoment: Met de snelle invalbeurt van Perbet lijkt Charleroi de wedstrijd volledig te kunnen kantelen na de pauze, maar een efficiënt Oostende stopt de remonte van de thuisploeg. Coopman kroont zich tot matchwinnaar door in een leeg doel te knallen.
  • Man van de match: Tom De Sutter toont nog maar eens hoe belangrijk ervaring is. De aanvaller had een voet in beide doelpunten en mag zich dus op de borst kloppen. Een verlengd verblijf aan de kust lijkt onafwendbaar.
  • Statistiek: De kustploeg won voor het laatst op 8 december, het versloeg toen voor eigen volk Sporting Lokeren. Na 13 wedstrijden, waarin het amper 5 punten kon sprokkelen, kan het eindelijk nog eens van de zege proeven.
  • Opvallend: De dramatische reeks van KV Oostende hakte er ook op in bij de supporters. Amper een tiental fans waagde zich aan de verplaatsing naar Charleroi, maar die werden wel rijkelijk beloond. 
  • Quote: "Het was lang geleden", slaakte coach Hugo Broos een zucht van opluchting. "We verdienden deze overwinning. Hopelijk kunnen we het nu thuis ook eens doen, want we moeten dringend aan klantenbinding doen." Dat beseft Sander Coopman ook: "Deze zege betekent niets, als we dan thuis tegen Beerschot Wilrijk verliezen."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Voor het eerst in vier maanden kan KV Oostende nog eens winnen. Een mak en tandenloos Charleroi was het uitgelezen slachtoffer.
  2. tweede helft, minuut 92. Charleroi moet dringen naar voor trekken als het niet met 0 op 6 opgezadeld wil worden.
  3. tweede helft, minuut 91. Charleroi lijkt geen vuist meer te kunnen maken. Perbet vuurt nog eens een afstandsschot af: de netten trillen wel, maar de bal is niet binnen.
  4. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Gabriele Angella erin, Francisco Martos eruit
  5. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Oostende, Jelle Bataille erin, Fernando Canesin Matos eruit
  6. tweede helft, minuut 84. Oostende knokt, maar is nog niet zeker van de zege. Perbet toont dat hij ook nog op het veld staat met een optimistisch afstandsschot.
  7. tweede helft, minuut 82. De 3-1 is dichterbij dan de gelijkmaker. Invaller Guri twijfelt te lang om te besluiten, Indy Boonen probeert het nog met een schot uit de draai, zonder succes. Oostende laat toch ook kansen liggen om de wedstrijd op slot te gooien.
  8. tweede helft, minuut 81. Charleroi kan nog steeds geen vuist maken in de aanval. Een wanhopige voorzet is een plukbal voor Dutoit. Zonder Morioka en Osimhen mist Charleroi veel creativiteit.
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KV Oostende, Sindrit Guri erin, Tom De Sutter eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij KV Oostende, Indy Boonen erin, Fashion Sakala eruit