• home
 • video
 • pas verschenen

  Kubo verpest galamatch van kampioen Club, AA Gent mag Europa League in

  einde
  01
  1. 41' - Geel - Samuel Gigot
  2. 28' - Doelpunt - Yuya Kubo (0 - 1)
  1. 90+4' - Verv. Moses Simon door Sigurd Rosted
  2. 88' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Rangelo Janga
  3. 85' - Verv. Timmy Simons door Jordi Vanlerberghe
  4. 83' - Geel - Dennis
  5. 81' - Verv. Franko Andrijaševic door Giorgi Tsjakvetadze
  6. 56' - Verv. Hans Vanaken door Lior Refaelov
  7. 55' - Verv. Wesley Moraes door Dennis
  28'Yuya Kubo0 - 1

  AA Gent heeft zich op de laatste speeldag verzekerd van de vierde plaats en het bijhorende ticket voor de derde voorronde van de Europa League. Het ging dankzij Kubo met 0-1 winnen op bezoek bij de kersverse landskampioen. De afscheidnemende Timmy Simons kreeg ondanks de nederlaag een mooi vaarwel.

  Club Brugge - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Voetbal kan toch zo simpel zijn. Kubo plukt  een verre bal uit de lucht en prikt de 0-1 voorbij Horvath. Club Brugge mist in het uur dat rest de overtuiging en de inspiratie om die kleine achterstand op te halen.
  • Man van de Match: Dat Gent volgend jaar in de voorronde van de Europa League mag aantreden heeft het voor een aanzienlijk deel te danken aan Yuya Kubo. De Japanner tekende alweer voor een levensbelangrijk doelpunt.
  • Opvallend: Na 1023 wedstrijden als prof zit de carrière van Timmy Simons erop, maar Club heeft een nieuwe marathonman gevonden. Brandon Mechele speelde elke minuut in deze competitie.

  Bekijk de enige goal uit Club Brugge - AA Gent (0-1)

  Kubo slaat toe als een ninja

  Na de talrijke huldigingen voor de wedstrijd (en misschien ook wel door een fameuze feestweek na het veroveren van de titel) kwam Club Brugge eerder bleek en mak voor de dag. Gent had het balbezit, maar deed er verder ook niet gek veel mee.

   

  Pas rond het kwartier konden we de eerste doelpogingen noteren. De schoten van Kubo en Poulain waren voor verbetering vatbaar, om het zacht uit te drukken. Club Brugge nam de zaak wel in handen en dreigde met een kopbal van Mechele en een hobbelend schotje van Vanaken.

   

  Net in die betere Brugse periode viel er een Gents doelpunt uit de lucht. Kubo maakte de diepe bal van Gigot dood en trok een streep naast Horvath, die zijn doel misschien iets te voortvarend had verlaten. Ogenschijnlijk met tegenzin probeerde Club die achterstand op te halen, maar een voorzichtig Gent gaf amper ruimte weg.

  Club kan nederlaag niet afwenden

  De tweede helft begon met een ferme Gentse kans - een afgeweken schot van Jaremtsjoek dwarrelde voorbij de gestrande Horvath op het dak van het doel - maar Club Brugge mocht ditmaal naar zijn spionkop spelen en deed het een poosje flink stormen.

   

  Een zoevend schot van Cools schroeide de vingers van Kalinic, Vossen knikte nipt naast en een vliegende kopstoot van Poulain verdiende een beter lot. Gent absorbeerde de druk als een spons en kwam er plots twee keer vlijmscherp uit. Eerst faalde Andrijasevic en een minuut later onderscheidde Horvath zich oog in oog met Kubo.

   

  Door de achterstand en de Brugse onmacht kreeg Simons een wat ongemakkelijk afscheid, maar de veteraan kreeg terecht toch iedereen op de banken bij zijn wissel. Eén keer kwam de thuisploeg nog dicht bij de gelijkmaker, maar tot afgrijzen van Vormer kopte Vossen van dichtbij nog naast.

   

  Gent is dankzij een forse eindsprint zeker van Europees voetbal volgend seizoen, terwijl Club Brugge opnieuw een reeks ziet eindigen. Voor het eerst in 81 wedstrijden op Jan Breydel slaagt de kampioen er niet in om te scoren. Club is bovendien de eerste landskampioen die gebuisd is in Play-off I.

  Simons ontsnapt niet aan op het veld gekomen supporters

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij AA Gent, Sigurd Rosted erin, Moses Simon eruit
  2. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij AA Gent, Rangelo Janga erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  3. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Club Brugge, Jordi Vanlerberghe erin, Timmy Simons eruit
  4. Gele kaart voor Dennis van Club Brugge tijdens tweede helft, minuut 83
  5. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij AA Gent, Giorgi Tsjakvetadze erin, Franko Andrijaševic eruit
  6. tweede helft, minuut 56. Vervanging bij Club Brugge, Lior Refaelov erin, Hans Vanaken eruit
  7. tweede helft, minuut 55. Vervanging bij Club Brugge, Dennis erin, Wesley Moraes eruit
  8. tweede helft, minuut 46 match begonnen
  9. eerste helft, minuut 47 match afgelopen
  10. Gele kaart voor Samuel Gigot van AA Gent tijdens eerste helft, minuut 41