• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard walst over Genk en is plots titelkandidaat

  einde
  50
  1. 38' - Geel - Uche Agbo
  2. 9' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Edmilson Junior door Moussa Djenepo
  2. 89' - Verv. Mehdi Carcela-González door Carlinhos
  3. 88' - Doelpunt - Mehdi Carcela-González (5 - 0)
  4. 83' - Doelpunt - Duje Cop (4 - 0)
  5. 82' - Verv. Joakim Mæhle door Nikos Karelis
  6. 79' - Doelpunt - Edmilson Junior (3 - 0)
  7. 72' - Geel - Ibrahima Seck
  8. 70' - Verv. Renaud Emond door Duje Cop
  9. 57' - Verv. Thomas Buffel door Dieumerci Ndongala
  10. 56' - Verv. Siebe Schrijvers door Alejandro Pozuelo
  11. 51' - Doelpunt - Renaud Emond (2 - 0)
  9'Mehdi Carcela-González1 - 0
  51'Renaud Emond2 - 0
  79'Edmilson Junior3 - 0
  83'Duje Cop4 - 0
  88'Mehdi Carcela-González5 - 0

  Na een klinkende zege op de 7e speeldag van Play-off I doet Standard mee voor de hoofdprijs. Racing Genk kreeg 5 goals om de oren in Luik. "We moeten nederig blijven", reageert Standard-coach Sa Pinto.

  Standard - Genk in een notendop

  • Sleutelmoment: Bij 0-0 én bij 2-0 krijgt Genk telkens een geweldige kans om de wedstrijd een ander aanzicht te geven. Samatta en Pozuelo missen allebei en zo fietst Standard naar een simpele zege
  • Man van de Match: Hierover kan echt geen twijfel bestaan. Mehdi Carcela waande zich op het gazonnetje van zijn achtertuin, nam Standard op sleeptouw en dolde negentig minuten lang met Genk.
  • Opvallend: Standard zat dit seizoen lang in een uitzichtloze positie, maar heeft de Beker van België al op zak en kan warempel nog een gooi doen naar de titel. Wie durft te zeggen dat het niet zal lukken?

  VIDEO: De goals uit Standard - Genk (5-0)

  Vukovic duikt naast Carcela's loeier

  Toen het rode rookgordijn boven Sclessin opgetrokken was, was het nochtans Genk dat de eerste kansen afdwong. De poging van Malinovski stelde weinig voor, maar er was een fameuze redding van Ochoa nodig om Samatta van de 0-1 te houden.

   

  Het vroege doelpunt viel aan de overkant. Carcela kreeg het op zijn heupen en schoot van ver, Vukovic zag er allesbehalve goed uit op die zwieper. De 1-0 deed het zelfvertrouwen bij Standard zienderogen groeien en af en toe kon je de thuisploeg zelfs een ietwat hautaine houding verwijten. Sclessin maalde er niet om en kraaide bij elk hoogstandje.

   

  Gaandeweg klauwde Genk zich wel weer beter in de wedstrijd. Dewaest kon twee keer koppen en Mpoku moest zich reppen om Buffel een kans te ontnemen. Het slotakkoord was toch opnieuw Luiks, met een dubbele mogelijkheid voor de gretig oprukkende Laifis.

  Standard ontmantelt Genk helemaal

  De tweede helft kon niet beter beginnen voor Standard. Carcela danste tussen drie mannetjes en bereikte met wat meeval Emond, die de 2-0 in een leeg doel deponeerde. Invaller Pozuelo kon de spanning meteen terugbrengen, maar leverde vanaf een meter van de doellijn een vreselijke afschamper af.

   

  Even schrikken dus voor Standard, maar dat was snel weer vergeten. Nadat Vukovic een schuiver van Cimirot onder zijn zitvlak had geklemd, dribbelde Edmilson zich fraai voorbij Maehle om de 3-0 alsnog voorbij de Australiër te hameren. Cop joeg na doorjagen van Carcela ook nog een vierde tegen het Genkse net.

   

  Genk spartelde zich nog naar één kans die naam waardig, Ochoa stompte het puike schot van Malinovski uit de benedenhoek. Aan de overkant spoot Carcela zelve de slagroom op de taart. De Marokkaan schoot nog een laatste keer uit zijn krammen en legde de overduidelijke eindstand vast op 5-0.

  VIDEO: Pozuelo begrijpt zelf niet hoe hij deze kans mist

  Sa Pinto: "Deze ploeg weet waartoe ze in staat is"

  Ricardo Sa Pinto had enkel lof voor zijn elftal. "Zo is voetbal wanneer je erin gelooft, hard werkt en als een echte ploeg speelt. We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en zeker de tweede helft was fantastisch."

   

  De coach van Standard houdt zijn spelers wel met de voetjes op de grond. "We moeten nederig blijven. Anders hadden we de beker niet kunnen winnen, waren we nooit in Play-off I geraakt en hadden we nooit zoveel punten gepakt. Deze ploeg weet waartoe ze in staat is en iedereen werkt voor elkaar."

   

  "Voor de supporters is het iets anders. Zij hebben hier lang op gewacht en mogen er natuurlijk van genieten. Voor hen is het fantastisch", besloot de Portugees met een kamerbrede glimlach.

  Trossard: "Dit was Genk onwaardig"

  Leandro Trossard slikte met Genk een bittere pil. "Hier met zulke cijfers komen verliezen, daar ben ik niet gelukkig mee. We waren overal en nergens. Dit was Genk onwaardig en ik weet niet hoe het zo is gekomen. We scoren moeilijk, maar krijgen ook veel goals tegen."

   

  "Nu moeten we met een fris hoofd naar donderdag toewerken," blikte de flankspeler al vooruit. "We staan nu laatste, maar als we onze thuiswedstrijden winnen, hebben we dat Europese ticket weer beet. Daarvoor gaan we extra ons best doen." 

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Standard, Moussa Djenepo erin, Edmilson Junior eruit
  2. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Standard, Carlinhos erin, Mehdi Carcela-González eruit
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Mehdi Carcela-González van Standard. 5, 0.
  4. tweede helft, minuut 87. Toch nog forfaitcijfers. Cop en Edmilson slagen er niet in om de 5-0 op het scorebord te zetten, maar maestro Carcela natuurlijk wel. Vanuit stand versnelt hij verschroeiend en haalt hij verwoestend uit. Wat een speler! .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 83 door Duje Cop van Standard. 4, 0.
  6. tweede helft, minuut 82. Eentje voor Cop. Cop jaagt de vernederende 4-0 voorbij Vukovic, maar staakt zijn feestje snel wanneer hij ziet dat Carcela met een pijnlijke enkel op de grond ligt. Alweer een blundertje in de achterste linie van Genk. .
  7. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Racing Genk, Nikos Karelis erin, Joakim Mæhle eruit
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 79 door Edmilson Junior van Standard. 3, 0.
  9. tweede helft, minuut 77. 3-0 van Edmilson. Edmilson treedt even uit de schaduw van Carcela met een persoonlijke dribbel en een onhoudbaar schot in de verste hoek. Met enkele overstapjes zet hij Maehle in zijn hemd en het staat 3-0. .
  10. Gele kaart voor Ibrahima Seck van Racing Genk tijdens tweede helft, minuut 72