• home
 • video
 • pas verschenen

  AA Gent verdringt Anderlecht niet van de tweede plaats

  einde
  21
  1. 43' - Geel - Nana Asare
  2. 34' - Geel - David Pollet
  3. 23' - Doelpunt - Mamadou Fall (1 - 0)
  4. 9' - Geel - Giorgi Tsjakvetadze
  5. 3' - Geel - Marco Ilaimaharitra
  1. 90+6' - Geel - Franko Andrijaševic
  2. 90+4' - Geel - Stergos Marinos
  3. 87' - Verv. Chris Bedia door Christophe Diandy
  4. 83' - Verv. Giorgi Tsjakvetadze door Mamadou Sylla
  5. 80' - Verv. Mamadou Fall door Núrio
  6. 72' - Verv. Yuya Kubo door Anders Christiansen
  7. 72' - Verv. David Pollet door Kaveh Rezaei
  8. 63' - Geel - Yuya Kubo
  9. 60' - Doelpunt - Yuya Kubo (2 - 1)
  10. 59' - Verv. Samuel Kalu door Brecht Dejaegere
  11. 54' - Doelpunt - David Pollet (2 - 0)
  12. 47' - Geel - Chris Bedia
  23'Mamadou Fall1 - 0
  54'David Pollet2 - 0
  60'Yuya Kubo2 - 1

  AA Gent heeft de tweede plaats in Play-off I niet kunnen opeisen. Het team verloor op de vijfde speeldag bij Charleroi. Zo blijft Anderlecht na een 0 op 6 toch tweede in het klassement. "Hier gaan we even van genieten", reageert Charleroi-coach, die 3 maanden moest wachten op een zege.

  Charleroi - Gent kort samengevat

  • Sleutelmoment: Even na de tiende minuut raakt Kubo de binnenkant van de paal. Een vroeg tegendoelpunt had het fragiele zelfvertrouwen van Charleroi kunnen breken en dan had de wereld er heel anders uitgezien.
  • Man van de Match: David Pollet is zeker niet de meest fijnbesnaarde spits op de planeet, maar met zijn werklust en kracht brengt hij Charleroi wel iets bij. Zijn doelpunt maakte uiteindelijk het verschil vanavond.
  • Opvallend: Wie op 19 januari had voorspeld dat Charleroi drie maanden zou moeten wachten op een nieuwe zege, hadden ze in het gekkenhuis gestopt. Toch moesten de Zebra's twaalf wedstrijden afzien.

  Charleroi vindt oud recept terug

  Voor Charleroi was het tijd om eindelijk nog eens te winnen. Mazzu gooide zijn elftal overhoop en stelde liefst zes verse spelers op. Vanderhaeghe deed het na de Gentse 1 op 6 met vier wijzigingen. Twee gretige ploegen legden de lat en het tempo erg hoog in de openingsfase.

   

  Kubo opende de debatten met een handige kapbeweging en een slepend schot tegen de paal, Pollet riposteerde met een stevige streep op doelman Kalinic. Gent eiste daarna de bal op en drukte Charleroi achteruit. Zo moest Penneteau zich breed maken toen Kubo voor hem verscheen en kwam N'Ganga maar net op tijd om de rebound van Kalu te keren.

   

  Ondanks het Gentse overwicht wist Charleroi toch toe te slaan. Bedia mocht tot diep in het grondgebied van de bezoekers doordringen en bood Fall de 1-0 aan. Na die donderslag bij heldere hemel was het voor de thuisploeg een pak eenvoudiger om Gent in bedwang te houden.

  Bronn werkt zich heel knap uit de nesten

  Video player inladen...

  Getergd Gent schiet tekort

  Na de pauze kregen we een vintage wedstrijd van Charleroi te zien. De Zebra's maakten hun gasten het leven zuur met kleine overtredingen en stalen tijd waar en wanneer ze dat konden, maar lieten ook voetballend wat zien. Ilaimaharitra loodste Pollet heerlijk door de buitenspelval en het stond 2-0.

   

  De langverwachte zege lag binnen handbereik voor de thuisploeg, maar een aangeslagen Gent kwam snel weer aansluiten. Dessoleil kopte ongelukkig tegen zijn eigen doelpaal en Kubo mikte in de herneming raak, al zat er een buitenspelgeur aan die treffer. Scheidsrechter Van Driessche en de VAR hadden geen oor voor het protest bij Charleroi.

   

  In wat restte van de wedstrijd gebruikte Charleroi alle geoorloofde middelen om de vaart er helemaal uit te halen. Yves Vanderhaeghe kon aan de zijlijn zijn ergernis niet verbergen en Felice Mazzu hield het niet meer van de zenuwen. Uiteindelijk bikkelde Charleroi zich toch naar een eerste zege sinds januari.

  Herman Van Holsbeeck volgt Charleroi-Gent naast Mogi Bayat

  Video player inladen...

  Reacties

  • Yves Vanderhaeghe (coach AA Gent): "Ons spel was hoopgevend: onze balcirculatie was goed en we speelden een mooi aantal kansen bij elkaar. Toch viel het doelpunt aan de overkant. Daarna was er heel veel tijdrekken, maar daar ligt niet de oorzaak van de nederlaag. We moesten gewoon efficiënter zijn."
  • Gaëtan Hendrickx (Charleroi): "Hier wachtten we al lang op. We hebben tot het einde hard gevochten en zijn heel blij. Bij 2-1 moesten we rust brengen en hebben we met onze ervaring gespeeld."
  • Birger Verstraete (AA Gent): "We hadden hier niet mogen verliezen, maar in voetbal draait het om doelpunten. Ik weet niet hoeveel spelers van Charleroi na de 2-1 neergingen, maar het was er een beetje over."
  • Brecht Dejaegere (AA Gent): "Dit is een zure nederlaag. We hadden een goeie zaak kunnen doen in de strijd om de tweede plaats. We moeten de knop zo snel mogelijk omdraaien om volgende week thuis te winnen van Standard."
  • Felice Mazzu (coach Charleroi): "We gaan even genieten van deze zege, want het was al een tijd geleden. Hier kunnen we op bouwen. Ik heb voor spelers gekozen die willen werken en willen lopen."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Franko Andrijaševic van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 96
  2. Gele kaart voor Stergos Marinos van Charleroi tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Charleroi, Christophe Diandy erin, Chris Bedia eruit
  4. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij AA Gent, Mamadou Sylla erin, Giorgi Tsjakvetadze eruit
  5. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Charleroi, Núrio erin, Mamadou Fall eruit
  6. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij AA Gent, Anders Christiansen erin, Yuya Kubo eruit
  7. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Charleroi, Kaveh Rezaei erin, David Pollet eruit
  8. Gele kaart voor Yuya Kubo van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 63
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 60 door Yuya Kubo van AA Gent. 2, 1.
  10. tweede helft, minuut 59. Vervanging bij AA Gent, Brecht Dejaegere erin, Samuel Kalu eruit