• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard-AA Gent

  einde
  10
  1. 90+4' - Geel - Guillermo Ochoa
  2. 90+1' - Verv. Duje Cop door Valeriy Luchkevych
  3. 90' - Geel - Renaud Emond
  4. 90' - Doelpunt strafschop - Renaud Emond (1 - 0)
  5. 80' - Verv. Samuel Kalu door Yuya Kubo
  6. 78' - Verv. Mehdi Carcela-González door Moussa Djenepo
  7. 57' - Geel - Giorgi Tsjakvetadze
  8. 57' - Verv. Razvan Marin door Uche Agbo
  9. 56' - Verv. Rangelo Janga door Roman Jaremtsjoek
  90'Renaud Emond1 - 0

  Standard heeft de opmars van AA Gent een halt toegeroepen. De bezoekers verloren hun eerste punten in deze play-offs na een strafschop in de slotminuten: 1-0. Club Brugge kan morgen op het veld van Anderlecht de winnaar van het weekend worden.

  Standard - Gent in een notendop

  • Sleutelmoment: Edmilson neemt Asare te grazen met een schijnbeweging en smijt zich vervolgens met zin voor theater over diens been. Strafschop, vindt scheids Smet, en Emond mag hem omzetten voor 1-0.
  • Man van de Match: De pas herstelde Zinho Vanheusden werd voor de leeuwen geworpen, maar gaf geen kik. Het achttienjarige broekventje stopte in zijn eerste seniorenmatch zowel Janga als Jaremtsjoek in zijn achterzak.
  • Opvallend: Standard wint voor het eerst in negen wedstrijden nog eens van Gent en pakt tegen deze tegenstander zijn eerste thuiszege sinds 2013. Gent vindt voor het eerst dit kalenderjaar niet de weg naar doel.

  VIDEO: Bekijk de goal uit Standard tegen AA Gent (1-0)

  Eerste helft is slag in de lucht

  Standard begon naar goede gewoonte fluks en met veel druk op de man in balbezit. Gent kwam niet in zijn ritme, maar hield het achterin allemaal netjes gesloten. Het Luikse stormpje bracht, op een ver schot van Edmilson na, bitter weinig teweeg.

   

  De furie verdween al snel uit het spel van Standard en zo kregen we een traag spelletje schaak te zien. Gent zocht ruimtes en aanspeelpunten die er niet waren en vertoonde zich zelden of nooit in de buurt van doelman Ochoa. Wat Standard in tussentijd toonde was ook niet fantastisch. Schotjes van Edmilson en Carcela hoorden amper thuis in de categorie halve kansjes.

   

  Niemand was in staat om de doorbraak te maken en zo sloften we met stroef en slordig voetbal naar de rust. Half Sclessin was al in slaap gesukkeld toen een Gentse hoekschop tot bij Simon botste, maar de Nigeriaan was verrast en kon de uitstekende kans niet benutten.

  Dubieuze strafschop nekt Gent

  Vanderhaeghe hoopte met de inbreng van Tsjakvetadze voor meer diepgang te zorgen, maar die ingreep miste zijn uitwerking. Gent kreeg geen vaart in zijn spel en moest toekijken hoe Standard twee serieuze kansen bij elkaar speelde. Marin en Edmilson sprongen er wel heel onzorgvuldig mee om.

   

  Ook de derde kans was van Luikse makelij. Kalinic zweefde een duikende kopbal van zijn landgenoot Cop uit de winkelhaak. Die redding was het sein voor de bezoekers om aan te zetten. Een kwartier lang wekte Gent de indruk dat het zou kunnen winnen. Bronn knikte een hoekschop naast en Verstraete schroeide Ochoa's vingers, maar daarna doofde het waakvlammetje weer uit.

   

  De wedstrijd bloedde helemaal dood, tot er op het einde toch weer wat plaats kwam om in te opereren. Vooral Edmilson wilde er nog wat van maken en dat deed de Braziliaanse Belg ook: hij versierde een goedkope strafschop. Emond was niet zenuwachtig en zette Gent een ferme hak met de beslissende 1-0.

  VIDEO: Carcela neemt even plaats in kringetje van AA Gent

  Debutant Vanheusden: "Magnifiek"

  • Zinho Vanheusden (Standard): "In het begin was het wat wennen voor mij, want ik had al 6 maanden niet meer gespeeld. Maar de spelers en de coach hebben me heel goed geholpen. Het is magnifiek om op deze manier te debuteren. Standard is mijn droomclub. Ik wist wel dat het publiek hier fantastisch is, maar op het veld beleef je dat toch nog anders. Ik voelde me heel goed."
  • Thomas Foket (AA Gent): "We moeten eerlijk zijn en toegeven dat we vandaag niet onze beste wedstrijd gespeeld hebben. Toch is het zuur dat we op het einde nog een doelpunt slikken. Het zou mooi geweest zijn om nog een puntje te pakken. Titelambities? Die hebben we zelf nooit uitgesproken. We waren gewoon een goeie reeks aan het neerzetten en het is jammer dat de ploegen achter ons nu dichter komen."
  • Renaud Emond (Standard): "Ik beslis het niet alleen, dit is een overwinning van de ploeg. We zijn heel blij met de zege. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen Anderlecht. De fans kijken er al vol verwachting naar uit. Wij hebben niet echt een doel, we willen gewoon alles winnen. We kunnen iedereen kloppen."

  Fase per fase

  1. Gele kaart voor Guillermo Ochoa van Standard tijdens tweede helft, minuut 94
  2. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Standard, Valeriy Luchkevych erin, Duje Cop eruit
  3. Gele kaart voor Renaud Emond van Standard tijdens tweede helft, minuut 90
  4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 90 door Renaud Emond van Standard. 1, 0.
  5. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij AA Gent, Yuya Kubo erin, Samuel Kalu eruit
  6. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Standard, Moussa Djenepo erin, Mehdi Carcela-González eruit
  7. Gele kaart voor Giorgi Tsjakvetadze van AA Gent tijdens tweede helft, minuut 57
  8. tweede helft, minuut 57. Vervanging bij Standard, Uche Agbo erin, Razvan Marin eruit
  9. tweede helft, minuut 56. Vervanging bij AA Gent, Roman Jaremtsjoek erin, Rangelo Janga eruit
  10. tweede helft, minuut 46 match begonnen