64'
Lukasz Teodorczyk
1 - 2
64'

Anderlecht heeft een bewogen dag afgesloten met een overwinning op het veld van Charleroi. Paars-wit won dankzij een penaltygoal van Teodorczyk. Al leek het niet helemaal duidelijk waarom Boucaut de bal op de stip legde. Felice Mazzu was razend achteraf. "Het hele stadion zag dat het geen strafschop was. Behalve de ref."

Charleroi - Anderlecht kort samengevat

• Sleutelmoment: Scheidsrechter Boucaut legt de bal vreemd genoeg op de stip na een duel tussen Teodorczyk en Zajkov. Teodorczyk twijfelt niet en schenkt Anderlecht de zege.
  • Opvallende statistiek: Charleroi kampeerde een groot deel van de competitie op de tweede plaats, maar de laatste tijd gaat het van kwaad naar erger voor de jongens van Mazzu. Charleroi kon nu al tien wedstrijden na elkaar niet meer winnen.
  • Opvallende uitspraak: Felice Mazzu was achteraf razend. "Ik begrijp er niets meer van. Dit is een schandaal. Het hele stadion heeft gezien dat het geen strafschop was. Behalve de scheidsrechter."

Morioka opent de score na amper drie minuten

Nog voor iedereen goed en wel zijn plaatsje had gevonden in het Stade du Pays de Charleroi lag de bal al in het doel. Markovic, voor het eerst in de basis bij Anderlecht, dropte de bal goed voor de kooi van Mandanda. Morioka tike binnen zonder verpinken.

De wedstrijd viel daarna helemaal stil. Op goede kansen was het lang wachten en dat lag niet aan de nieuwe grasmat. Vlak voor de rust dan toch wat gevaar. Morioka kreeg de bal van Saief, maar mikte op Dessoleil in plaats van in doel.

Teodorczyk bleef niet veel later met wat geluk in balbezit in de zestien. Hij kwam oog in oog met Mandanda, maar besloot op het sluitstuk van Charleroi. 0-1 aan de rust.

Teodorczyk pakt cadeautje van Boucaut uit

Mazzu greep in tijdens de pauze en gooide Baby voor de leeuwen in de tweede helft. Een wissel die meteen van goudwaarde bleek te zijn, want twee minuten later knikte Baby de gelijkmaker in doel.

Charleroi nam de partij in handen, maar kon nooit echt gevaarlijk zijn. Anderlecht kwam er maar zelden uit en dwong geen kansen af. Tot scheidsrechter Boucaut de bal vanuit het niets op de stip legde na een duel tussen Teodorczyk en Zajkov.

Geen mens die begreep waarom het penalty was, maar dat liet Teodorczyk niet aan zijn hart komen. Hij pakte het cadeautje met plezier uit en schonk Anderlecht zo zijn eerste zege in deze play-offs. Charleroi kon nu al tien wedstrijden op een rij niet meer winnen.

Mazzu: "Het is een schandaal. Ik begrijp er niets van"

• Hein Vanhaezebrouck (trainer Anderlecht): "Ik wil eerst en vooral de supporters bedanken. Het is de eerste keer dat ik hier kom met zoveel fans. Zij hebben ons door de moeilijke momenten getrokken en dat voelden de spelers ook. Dat hebben we nodig. We verdienen de zege hier. Ons plan werkte goed en we hadden de meeste kansen. We hebben goed gereageerd na het tegendoelpunt en een goede mentaliteit getoond. We hadden wat ongeluk in de afwerking, maar ik ben tevreden over deze wedstrijd en het resultaat. Ik kan niemand iets verwijten. De penalty? Ik kan er moeilijk over oordelen. Het hangt ervan af wie eerst bij de bal was. Ik kan de mensen van Charleroi ook wel begrijpen. Het is een moeilijke fase."
  • Felice Mazzu (trainer Charleroi): "Dit is een schandaal. Ik begrijp er niets van. Iedereen heeft gezien dat het juist Teodorczyk is die de fout maakt. Boucaut zei me dat het de VAR was die de beslissing nam. Ik zou graag een uitleg hebben van de persoon in het busje. Hoe wil je nu dat wij een wedstrijd winnen? Iedereen zag dat het geen penalty was. Behalve de scheidsrechter. Toch ben ik heel fier op mijn spelers. Dat we niet winnen, is niet de fout van de spelers. Het is gemakkelijk: het reglement werd niet gerespecteerd. Dat is alles. Er gebeuren dingen die niet normaal zijn."