Invaller Javi Martinez bevrijdt Bayern München pas in de verlengingen tegen Sevilla

  1. 45+1' - Geel - Jordán
  2. 34' - Doelpunt - Leon Goretzka (1 - 1)
  3. 13' - Doelpunt strafschop - Lucas Ocampos (0 - 1)
  4. 12' - Geel - David Alaba
  1. 90+1' - Geel - Lucas Hernández
  2. 73' - Verv. Suso door Nemanja Gudelj
  3. 70' - Verv. Leroy Sané door Corentin Tolisso
  4. 70' - Geel - Fernando
  5. 56' - Verv. Ivan Rakitic door Oliver Torres
  6. 56' - Verv. Luuk de Jong door Youssef En-Nesyri
  7. 55' - Geel - Jules Kounde
   1. 104' - Doelpunt - Javi Martínez (2 - 1)
   2. 99' - Verv. Lucas Hernández door Javi Martínez
   3. 99' - Verv. Leon Goretzka door Alphonso Davies
   4. 94' - Verv. Jordán door Franco Vázquez
    1. 119' - Geel - Sergio Escudero
    2. 112' - Verv. David Alaba door Jérôme Boateng

    Bayern München mag de Europese Supercup in zijn prijzenkast zetten. In Boedapest, waar zo’n 15.000 supporters de match bijwoonden, was Sevilla een zeer taaie klant. Pas in de verlengingen ging de winnaar van de Europa League door de knieën.  

    Bayern München - Sevilla kort samengevat

    • Sleutelmoment: Aan weerskanten van minuut 90 krijgt En-Nesyri een uitgelezen kans om Sevilla opnieuw het voordeel te bezorgen, maar telkens botst de Marokkaan op Neuer. Bayern overleeft en wint.
    • Man van de Match: Manuel Neuer is nog steeds een van de beste keepers ter wereld. Met twee cruciale reddingen sleepte hij zijn ploeg door de zeldzame moeilijke momenten in deze wedstrijd.
    • Opvallend: Javi Martinez had ook een belangrijk aandeel in de vorige Supercup van Bayern. In 2013 maakte hij diep in de verlengingen gelijk tegen Chelsea, waarna Lukaku de beslissende strafschop miste.

    Bayern wist snelle tegentreffer uit

    Bayern had dit jaar nog niet verloren en trok met een reeks van 22 opeenvolgende zeges naar de Puskas Arena in Boedapest. Ook Sevilla kon pronken met een puik rapport, want het was zelf al 21 wedstrijden ongeslagen. Dat moest dus wel een boeiende match opleveren.

     

    Veel beter kon het niet beginnen voor Sevilla. De winnaar van de Europa League kreeg een strafschop na een onbesuisde duw van Alaba en Ocampos zette die netjes om. Bayern panikeerde echter geen seconde en bleef geduldig bouwen, ook toen de tegenstander aanvankelijk geen halve meter wilde wijken.

     

    Müller tikte een voorzet van Lewandowski tegen de hakken van Koundé en Pavard zag een fijne knal net naast de kruising vliegen. Ook toen Lewandowski alleen voor doelman Bono niet kon afwerken, bleven de Duitsers rustig. Terecht, want even later rondde Goretzka heerlijk voorbereidend werk van Müller en Lewandowski af voor 1-1.

    Sevilla komt akelig dicht bij de beker

    Sevilla wilde de fiere winnaar van de Champions League koud pakken na de rust, maar Neuer ging gepast plat op een deviatie van De Jong. Daarna nam Bayern de regie resoluut over en moesten de Spanjaarden zich vasthouden aan de takken van de bomen.

     

    Twee keer ontsnapte Sevilla aan de 2-1. Lewandowski en Müller pakten uit met een combinatie die uit een videospel leek te komen, maar de VAR had buitenspel gezien. Wat later werd een goal van Sané afgekeurd voor een erg lichte trekfout van Lewandowski. Bono moest ook nog alert zijn op een schuiver van Müller.

     

    Bont en blauw sleepte Sevilla zich erdoor. Even voor het einde van de wedstrijd werd het zelfs bijna rijkelijk beloond. Invaller En-Nesyri stormde na een fausse queue van Alaba alleen op Neuer af, maar de doelman betoverde de Marokkaanse spits en zo kregen we verlengingen.

    Martinez kopt beslissende treffer binnen

    De verlengingen begonnen met een nieuwe fikse waarschuwing voor Bayern. Ditmaal had En-Nesyri gewoon pech dat zijn schot via de enkel van Neuer tegen de paal dwarrelde. Daarmee had een puffend Sevilla wel al zijn kruit verschoten.

     

    Bayern klom definitief op voorsprong toen Martinez na een hoekschop raak knikte. Er kwam geen antwoord meer, integendeel. Diego Carlos moest een volley van Süle van de lijn koppen en in de tweede helft van de verlengingen kwamen ook Müller en Lewandowski nog dicht bij een goal.

     

    De 2-1 bleef echter op het scorebord van de Puskas Arena flikkeren. Bayern wint na 2013 zijn tweede Europese Supercup, Sevilla blijft ook na zes pogingen op één exemplaar steken.

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 122 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 121. Bayern wint de Supercup! Het heeft meer moeite gekost dan verwacht, maar Bayern München heeft zijn tweede Europese Supercup beet. Sevilla bood dapper weerstand en had zelfs kansen om zelf te winnen, maar buigt het hoofd met 2-1. .
    3. tweede verlenging, minuut 120. Kimmich rolt over het gras in een poging om wat seconden te winnen. Bayern is baas, maar hij wil op zeker spelen. .
    4. Gele kaart voor Sergio Escudero van Sevilla tijdens tweede verlenging, minuut 119
    5. tweede verlenging, minuut 118. Het geloof in een goede afloop ebt helemaal weg bij Sevilla. .
    6. tweede verlenging, minuut 115. Poging van Lewandowski. De 120 minuten zijn bijna vol en Lewa heeft zijn goaltje nog niet beet. Hij probeert het wel nog eens, paar zijn schot zwaait af. .
    7. tweede verlenging, minuut 112. Vervanging bij FC Bayern München, Jérôme Boateng erin, David Alaba eruit
    8. tweede verlenging, minuut 112. Bayern heeft de regie helemaal in handen. Boateng mag nog even proeven van de Hongaarse avondlucht, hij vervangt Alaba. .
    9. tweede verlenging, minuut 110. Ook bij Bayern wegen de inspanningen door. .
    10. tweede verlenging, minuut 108. Omhaal van Müller. Met een typische onhandige omhaal forceert Müller bijna de definitieve beslissing. Sevilla ademt nog. .
    11. tweede verlenging, minuut 107. Escudero duikt op aan de tweede paal, maar een dropkick juist mikken met verzuring in je benen is niet zo eenvoudig. .
    12. tweede verlenging, minuut 106. Heeft Sevilla nog benzine in de tank zitten? .
    13. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    14. eerste verlenging, minuut 107. Bijna 3-1! Vlak voor de kantwissel maakt Diego Carlos zijn foutje enigszins goed. Hij kopt een streep van Süle weg van de lijn. .
    15. Doelpunt tijdens eerste verlenging, minuut 104 door Javi Martínez van FC Bayern München. 2, 1.
    16. eerste verlenging, minuut 104. Martinez kopt raak! Diego Carlos zal vloeken. Hij geeft een dwaze hoekschop weg die Sevilla onrechtstreeks fataal kan worden. Uiteindelijk is het Javi Martinez die binnenknikt. De Spanjaard had ook al een belangrijk aandeel in de Supercup van 2013. .
    17. eerste verlenging, minuut 102. Waar blijft Bayern? Daar dus. Tolisso zoekt de eerste hoek met een vluchtschot, Bono pakt comfortabel. .
    18. eerste verlenging, minuut 99. Vervanging bij FC Bayern München, Javi Martínez erin, Lucas Hernández eruit
    19. eerste verlenging, minuut 99. Vervanging bij FC Bayern München, Alphonso Davies erin, Leon Goretzka eruit