Ga naar de inhoud

BEKIJK: Mbappé redt het vel van Frankrijk, dat weer moet afrekenen met blessures

 do 22 september 2022 22:40
    1. 57' - Doelpunt - Kylian Mbappé (1 - 0)
    2. 66' - Doelpunt - Olivier Giroud (2 - 0)
    3. 70' - Verv. David Alaba door Stefan Posch
    UEFA Nations League - speeldag 5 - 22/09/22 - 20:46
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    57'
    Kylian Mbappé
    57'
    Kylian Mbappé
    1 - 0
    66'
    Olivier Giroud
    66'
    Olivier Giroud
    2 - 0

    Frankrijk heeft zijn eerste zege geboekt in de Nations League, met dank aan een flits van Kylian Mbappé. Toch is er geen hoerastemming te bespeuren bij de Fransen, hoewel ze niet meer de rode lantaarn zijn en degradatie voorlopig dus afwenden. Tegen Oostenrijk zag het met Koundé en Maignan namelijk opnieuw twee pionnen geblesseerd uitvallen.

    Een eerste helft om snel te vergeten voor de Fransen. Kansen bleven uit, champagnevoetbal was allerminst te zien en erger: Koundé en Maignan moesten het veld geblesseerd verlaten.


    Alweer een klap voor de selectie van Didier Deschamps. De Franse ziekenboeg draait stilaan overuren. Ook Benzema, Kanté, de broers Hernandez en Pogba zijn niet inzetbaar.

    Koundé kan niet verder.

    Tegen Oostenrijk moest er gewonnen worden, wilde het nog uitzicht op het behoud in de A-stroom van de Nations League hebben. 

     

    Mbappé had de boodschap begrepen en raasde door de verdediging van de tegenstander. Met een pegel zette hij zijn land op voorsprong.


    Giroud verdubbelde de score met een rake kopbal. Het Oostenrijks varkentje was gewassen, de wedstrijd ging weer op slot.


    Dankzij de driepunter springt Frankrijk over Oostenrijk naar plaats 3 in groep 1. Al zal de Franse bondscoach vooral kopzorgen overhouden aan het blessureleed.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Fase per fase

    90+1' tweede helft
    70'
    wissel
    46' tweede helft
    45+3' eerste helft
    1' eerste helft