• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Kanté duwt titelverdediger Portugal met zeldzame goal richting uitgang

  1. 32' - Geel - Danilo Pereira
  1. 85' - Verv. João Félix door Paulinho
  2. 85' - Verv. Danilo Pereira door Sérgio Oliveira
  3. 83' - Geel - Lucas Hernández
  4. 80' - Geel - N'Golo Kanté
  5. 79' - Verv. Anthony Martial door Olivier Giroud
  6. 73' - Verv. Bruno Fernandes door João Moutinho
  7. 72' - Verv. Bernardo Silva door Francisco Trincão
  8. 63' - Geel - Hugo Lloris
  9. 60' - Verv. Kingsley Coman door Marcus Thuram
  10. 57' - Verv. William Carvalho door Diogo Jota
  11. 55' - Doelpunt - N'Golo Kanté (0 - 1)

  Wereldkampioen Frankrijk heeft de macht gegrepen in groep 3 in de Nations League. Het won de topper op het veld van Portugal dankzij een doelpunt van Kanté. Het was zijn eerste goal in bijna een jaar. Dankzij de zege zijn de Fransen zeker van een plaats in de Final 4.

  De Fransen moesten het zien te redden zonder Kylian Mbappé en bondscoach Deschamps koos voor Martial in de spits. Dat pakte voor de pauze verkeerd uit want de Manchester United-spits morste met de kansen. Hij vond twee keer de uitstekende doelman op zijn weg, trapte in het zijnet en deed een bal sterven op de deklat (zie video).

   

  Maar de titelverdediger bracht ook weinig op de mat en na de pauze kon Frankrijk de belangrijke eerste goal maken. Rabiot nam Patricio onder vuur en de doelman kon niet klemmen. Zo rolde de rebound voor de voeten van Kanté. De Chelsea-speler scoorde na 356 dagen nog eens een doelpunt.

   

  Portugal besefte dat het aan de bak moest, maar de Fransen konden zich nu focussen op verdedigen. De beste kans was nog voor invaller Moutinho, maar Lloris hield zijn netten schoon. Frankrijk stoot door naar de Final 4.

  Dit ingestudeerd nummer van de Fransen had beter verdiend

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 0-1. Frankrijk pakt een zuinige zege op het veld van Portugal. Kanté maakte het winnende doelpunt in deze topper. .
  3. tweede helft, minuut 94. Griezmann gaat op looptocht richting de andere kant van het veld. Hij snoept zo handenvol seconden af van de Portugezen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Lloris bokst een bal weg voor de neus van Ronaldo. De seconden tikken weg en de titelverdediger wordt naar de uitgang geduwd. .
  5. tweede helft, minuut 88. Portugal wil een strafschop. Trincao zet zich fel door op de rechterkant en komt op de rand van de zestien in contact met Hernandez. De Portugees gaat niet meteen liggen en de scheidsrechter geeft geen krimp. De teleurstelling staat op het gezicht van Ronaldo te lezen. .
  6. tweede helft, minuut 86. Patricio geeft op knullige wijze een hoekschop weg. Maar het breekt de doelman gelukkig niet zuur op. Frankrijk doet er niets mee. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Portugal, Paulinho erin, João Félix eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Portugal, Sérgio Oliveira erin, Danilo Pereira eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Frankrijk wordt nu gedwongen tot verdedigen. De Portugezen ogen plots fris en fruitig. .
  10. tweede helft, minuut 83. Zit er nog venijn in dit wedstrijdslot? De voorzet van Cancelo is opnieuw prima. Ronaldo gooit alles in de strijd maar kan er net zijn hoofd niet tegenaan duwen.  .
  11. Gele kaart voor Lucas Hernández van Frankrijk tijdens tweede helft, minuut 83
  12. Gele kaart voor N'Golo Kanté van Frankrijk tijdens tweede helft, minuut 80
  13. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Frankrijk, Olivier Giroud erin, Anthony Martial eruit
  14. tweede helft, minuut 77. Kimpembe en Ronaldo botsen met hun knikkers tegen elkaar. De Portugese nummer 7 gooit zich naar een voorzet, maar knalt zo ook tegen de Fransman. Beide heren moeten even bekomen. .
  15. Duiksprong Lloris. Portugal blijft duwen. Ronaldo vindt geen opening tussen 5 verdedigers en legt achteruit. Moutinho haalt in een keer uit en maakt het Lloris bijzonder moeilijk. De Franse keeper duikt het leer uit zijn kooi. . tweede helft, minuut 75.
  16. tweede helft, minuut 74. Nog eens een vloeiende aanval van de thuisploeg, maar Kimpembe neemt het zekere voor het onzekere en werkt in corner. .
  17. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Portugal, João Moutinho erin, Bruno Fernandes eruit
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Portugal, Francisco Trincão erin, Bernardo Silva eruit
  19. tweede helft, minuut 65. Rui Patricio blijft ook na die ene tegentreffer van goudwaarde. Hij houdt weer een bal uit zijn doel, dit keer na een poging van Hernandez. .