Ga naar de inhoud
Hazard opent de score vanaf de stip.

Hazard en Lukaku loodsen Rode Duivels vlot voorbij IJsland

 wo 12 september 2018 00:39
    1. 55' - Geel - Birkir Már Sævarsson
    2. 70' - Verv. Yannick Carrasco door Nacer Chadli
    3. 71' - Verv. Jón Dadi Bödvarsson door Kolbeinn Sigthórsson
    4. 89' - Verv. Eden Hazard door Thorgan Hazard
    UEFA Nations League - speeldag 2 - 11/09/18 - 20:47

    De Rode Duivels hebben hun start in de Nations League niet gemist. IJsland bleek niet opgewassen tegen de Belgen, die niet eens heel diep moesten gaan om met 0-3 te winnen. Eden Hazard en Romelu Lukaku zorgden andermaal voor de Belgische goals.

    IJsland - België kort samengevat

    • Sleutelmoment: In minuut 15 is het schrikken voor de Belgen. Sigurdsson zet de bal maar net naast de kooi van Courtois. Het signaal voor de Duivels om na een wankele start het heft in handen te nemen.
    • Man van de Match: Voor de zoveelste match op een rij nam Eden Hazard zijn ploeg op sleeptouw. Hij twijfelde niet vanaf de stip om de score te openen en zijn dribbels bezorgden de IJslanders kopzorgen.
    • Opvallend: Romelu Lukaku scoorde vandaag zijn 42e en 43e goal in het shirt van de Rode Duivels. Hij zit onder Roberto Martinez nu aan 26 goals in evenveel wedstrijden. Duizelingwekkende cijfers.

    Het journaal laat met o.a. de 0-3-zege van de Rode Duivels tegen IJsland

    Belgen zijn na zwakke start maatje te sterk voor IJsland

    Voor een land dat de ambitie heeft de Nations League te winnen, kwamen de Belgen opvallend slap aan de aftrap. Kompany liet zich meteen door de benen spelen door Bödvarsson en zo was de toon voor het eerste kwartier gezet. De eerste doelpoging was voor Sigurdsson, maar die schoof de bal net naast de kooi van Courtois.

     

    Het was de schok die de Duivels nodig hadden. De Belgen namen de touwtjes in handen en IJsland moest zich vanaf dan beperken tot verdedigen. Het was Eden Hazard die net voor het halfuur voor de eerste Belgische goal in de Nations League zorgde. Na een strafschopfout op Lukaku twijfelde de kapitein niet. Hij schoof de elfmeter in doel. Halldorsson, die op het WK nog een strafschop van Messi wist te pakken, was kansloos.

     

    Meteen daarna was het de beurt aan Lukaku zelf. De doelman had nog een reflex in huis op een krachtige kopbal van Kompany, maar de United-spits tikte de rebound binnen. In de slotfase stond Lukaku opnieuw aan het kanon. Dit keer verraste hij de doelman op aangeven van Dries Mertens.

     

    Een 0-3-zege, maar de Rode Duivels hadden de score nog kunnen aandikken. Zo kwam bijvoorbeeld Meunier nog twee keer dicht bij een doelpunt. Ook Mertens en Alderweireld hadden op het scoreblad kunnen staan. Thibaut Courtois keert naar huis met een clean sheet. Hij werd een keer echt op de proef gesteld door Sigurdsson, maar hield zijn netten schoon.

    Over een maand zakken de Zwitsers af naar Brussel

    Opdracht volbracht dus voor de Rode Duivels. België heeft nu evenveel punten als Zwitserland in de groep, maar de Zwitsers wisten nog veel meer te scoren tegen IJsland en staan daardoor aan de leiding. Op 12 oktober staat België-Zwitserland op het programma. IJsland lijkt nu al helemaal uitgeteld en zal waarschijnlijk spelen om de degradatie te vermijden.

    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

    Kompany: "Als Romelu wil stoppen zal ik hem zelf thuis gaan halen"

    Alderweireld: "We hadden heel veel controle"

    Vertonghen: "Het is goed om in zo een flow te zitten"

    Skulason: "Was toch de bedoeling om tegen België iets recht te zetten"

    Fase per fase

    90+4'

    Einde: 0-3

    Opdracht volbracht voor de Rode Duivels in hun 1e partij in de Nations League: 0-3. Ze begonnen aarzelend in IJsland, maar na een kwartier werden de waardeverhoudingen duidelijk. Hazard en Lukaku (x2) zorgden voor de eindstand.
    90+4' tweede helft
    90+3'

    "Het had vanavond ook 0-7 kunnen zijn. IJsland mag nog blij zijn met dit resultaat."

    Peter Vandenbempt
    90+2'

    Geen 0-4

    Thomas Meunier heeft nog wat energie in de tank. Hij loopt zijn bewakers eraf en geeft dan voor naar Mertens. Die trapt ineens en de bal gaat maar nipt over.
    90+1'
    Er komen nog 3 minuten bij. De match is al een hele tijd gespeeld.
    90+1'

    3 - extra time

    Er komen 3 minuten extra tijd bij.
    89'
    Het is een wissel tussen de broers Hazard. Kan Thorgan voor evenveel opwinding zorgen als zijn grote broer?
    87'
    Chadli loopt zich te pletter en laat zich dan verleiden tot een overtreding. De bondscoach zal straks nog Thorgan Hazard in de strijd gooien.
    82'

    Lukaku mag zijn tweede van de avond vieren

    81'

    Lukaku doet het weer!

    Balverlies van de IJslanders wordt afgestraft. Dries Mertens vindt Lukaku in de zestien. Hij tikt knap binnen: 0-3. Het is zijn 43e goal voor de Belgen.
    79'

    Kopbal Alderweireld!

    De hoekschop van Mertens wordt door Alderweireld hard richting doel gekopt. Het leer wordt nog net voor de lijn gekeerd.
    79'

    Lukaku afgeblokt

    De Belgen proberen nog eens wat met een snelle tegenprik. Eden Hazard vindt Lukaku. Die sleept en telt zo zijn verdediger uit, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    77'

    Mertens kopt naast de bal

    Invaller Chadli komt met een prima voorzet. Hij ziet Dries Mertens voor doel en schept de bal richting de spits. Mertens mist de bal op een haar na, letterlijk. Hij kan net niet in doel koppen.
    76'

    Lukaku wordt gestuit door Skulason

    75'

    "Zo gaat het zijn gangetje. Zo is het toch een beetje handbal."

    Peter Vandenbempt
    75'
    Eden Hazard steekt het veld over maar verslikt zich op de rand van de zestien in zijn actie.
    73'
    De Belgen hebben nog een dik kwartier om de score aan te dikken. Deze 0-2 zou toch een zuinige zege zijn.