UEFA Europa League - speeldag 3 - 26/10/23 - 21:01
17'
Romelu Lukaku
17'
2 - 0

De waanzinnige reeks blijft duren. Tegen Slavia Praag scoorde Romelu Lukaku voor de veertiende (!) Europa League-match op rij. Na amper een kwartier trof de Rode Duivel raak - het was de 2-0, nadat eerder Bove de score opende.

Na die twee snelle doelpunten moest er overigens niet meer gejuicht worden. Lukaku ging enkele minuten voor tijd onder een luid applaus naar de kant - zondag wacht voor hem de veelbesproken terugkeer naar Inter.

De straffe Europa League-reeks van Lukaku begon overigens in 2014 bij Everton, duurde nadien voort bij Inter en wordt nu ook bij AS Roma in ere gehouden. Geen enkele speler deed ooit straffer in de competitie.

14. AS Roma - Slavia Praag 1 goal 26/10/23

90+1'
Redding van Aleš Mandous (Slavia Praag), die de bal al duikend kan pareren.
90+1'
Andrea Belotti (AS Roma) haalt uit...
90'

88'
Václav Jurecka (Slavia Praag) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leandro Paredes (AS Roma).
87'
Igoh Ogbu (Slavia Praag) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
85'
Bij Slavia Praag wordt de hoekschop genomen door Matej Jurasek. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
82'
Tomáš Holeš (Slavia Praag) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
82'
Matej Jurasek neemt de hoekschop voor Slavia Praag. Hij dropt de bal centraal voor doel.
77'
Tomáš Holeš (Slavia Praag) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andrea Belotti (AS Roma).
77'
De poging wordt gered door Mile Svilar (AS Roma). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
77'
Tomáš Holeš (Slavia Praag) haalt uit...
76'
Mojmir Chytil (Slavia Praag) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
74'
Oscar Dorley (Slavia Praag) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Evan N'Dicka (AS Roma).
74'
Gianluca Mancini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lukáš Provod (Slavia Praag).