77'

Philippe Clement is met een 4 op 6 uitstekend begonnen aan zijn Europees avontuur met Rangers. De Schotse topclub stuurde in de Europa League Sparta Praag met lege handen naar huis en doet zo een goede zaak met het oog op een Europese overwintering.

"Mijn doel, zowel op korte als op lange termijn, is winnen", aldus een ambitieuze Philippe Clement op zijn voorstelling als nieuwe coach van Rangers een drietal weken geleden.

Eerst zien en dan geloven, zullen de Schotse fans gedacht hebben. Op korte termijn houdt Clement alvast zijn woord.

6 wedstrijden na zijn voorstelling slaagde Clement er namelijk in zijn team naar 5 overwinningen en één gelijkspel te loodsen. Verantwoordelijke voor dat gelijkspel: Sparta Praag.

De Rangers waren uit op revanche en gingen verschroeiend van start. Danilo kon profiteren van mistasten achteraan en de 1-0 eenvoudig voorbij de doelman schuiven.

Het Schotse publiek wou meer en dat had Cantwell begrepen. De winger kapte naar binnen en legde de bal weg in de verste hoek. Schaapjes op het droge voor de Rangers?

Niet helemaal. Slavia Praag kon na een knappe aanval via Haraslin de aansluitingstreffer maken. De Rangers zagen nog een doelpunt afgekeurd worden en overleefden nog een spannende eindfase. De club van Clement verstevigt zo de tweede plaats in de groep.

Bijna perfect rapport voor Philippe Clement:

In de Schotse competitie behaalden Clement en de zijnen een perfect rapport van 9 op 9, scoorden ze 11 doelpunten en slikten ze amper één tegendoelpunt. Ondertussen bereikte de Schotse topclub ook de finale van de League Cup en in de Europa League werd een rapport van 4 op 6 behaald.