Ongeslagen Union verzekert zich met zege in Malmö van groepswinst

  1. 43' - Doelpunt - Lazare Amani (0 - 2)
  2. 39' - Geel - Patriot Sejdiu
  3. 14' - Geel - Dante Vanzeir
  4. 11' - Doelpunt - Teddy Teuma (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Gustaf Nilsson
  2. 89' - Verv. Dante Vanzeir door Guillaume François
  3. 88' - Geel - Sergio Peña
  4. 83' - Verv. Teddy Teuma door Oussama El Azzouzi
  5. 77' - Geel - Siebe Van der Heyden
  6. 73' - Verv. Hugo Larsson door Sergio Peña
  7. 73' - Verv. Søren Rieks door Jonas Knudsen
  8. 71' - Verv. Loic Lapoussin door Simon Adingra
  9. 63' - Geel - Cameron Puertas
  10. 48' - Geel - Mohamed Buya Turay
  11'goalTeddy Teuma0 - 1
  43'goalLazare Amani0 - 2

  Met alweer een perfecte avond heeft een ijzersterk Union in Malmö al zijn 4e overwinning geboekt in de groepsfase van de Europa League. Met 13 op 15 gaan de Brusselaars als groepswinnaar naar de 1/8e finales en ontlopen ze een play-off-wedstrijd tegen een nummer 3 uit de Champions League.

  Malmö - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Al na amper 11 minuten zet kapitein Teuma zijn ploeg op voorsprong. Union kan zo de druk bij Malmö leggen. De Zweden slagen er niet in om het initiatief over te nemen na die vroege tegengoal.
   
  • Man van de match: Teddy Teuma was andermaal de uitblinker. Zijn hoogvorm dit seizoen vertaalt zich opnieuw in een mooie goal en een al even knappe assist vanavond. 
   
  • Opvallend: Na 5 wedstrijden is Union nog steeds ongeslagen in de Europa League dit seizoen. Met 13/15 is het groepswinnaar en mag het zich opmaken voor de 1/8e finales. Dat betekent zekerheid op Europees voetbal tot minstens half maart. 

  Union snel op rozen

  Bij aanvang van de wedstrijd in Malmö wist het 100 procent zeker dat winnen gelijkstond aan groepswinst. 

   

  Coach Karel Geraerts hamerde vooraf op het belang van deze wedstrijd en kreeg die boodschap duidelijk over bij zijn spelers.

   

  Na een tiental minuten mocht Teuma uithalen vanaf de rand van de zestien en plaatste de bal mooi in doel. Union al snel op rozen, het kon de rest van de wedstrijd vanuit de controle voetballen.

  Malmö kon niet verbergen dat het Europees eigenlijk voor niets meer speelt en was niet bij machte om tot grote kansen te komen. Wat schuchtere pogingen van Turay (ex-STVV) en Rieks konden Moris niet verontrusten.


  Kort voor rust werd Vanzeir nog eens diep gestuurd. Hij besloot nog op Malmö-doelman Diawara, maar enkele baltoetsen later stond het toch 0-2. 


  Lazare kwam na mooi samenspel met Teuma in balbezit in de zestien. Met een fijne overhoekse trap zette hij Union op weg naar groepswinst. 

  0-3 dichterbij dan de 1-2 in de tweede helft

  Lazare en Boniface mochten bij de rust in de kleedkamer blijven bij Union. Wat extra recuperatie kan geen kwaad in deze drukke voetbalweken, moet Geraerts gedacht hebben. 

  Die keuze draaide goed uit. Malmö kon op wat corners en afzwaaiers na amper gevaarlijk zijn in de tweede helft. 

   

  Buya Turay was de meest opvallende figuur bij de Zweden met twee theaterstukjes in het vijandelijke strafschopgebied. Scheidsrechter Reinshreiber liet zich niet vangen.

  Vanzeir, Lapoussin en Nieuwkoop kwamen nog dicht bij de 0-3 voor Union. Het bleef bij 0-2 en 3 punten erbij voor de Brusselaars. Ze mogen zich zo als reekshoofd opmaken voor de 1/8e finales van de Europa League. 

  Bekijk hier de reacties na de wedstrijd

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 36. Afgelopen! 0-2 voor Union. Meteen daarna fluit Reinshreiber af. Union wint overtuigend na een tweede helft die een maat voor niets was. Het is zeker van groepswinst nu.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. De laatste kans is ook voor Union. Nilsson kopt op een corner een metertje naast. .
  4. tweede helft, minuut 93. Union komt nog dichtbij de 0-3. Diawara moet zijn kunnen nog eens tonen op een kopbal van Nieuwkoop van dichtbij.  .
  5. Moris moet uitpakken met een eerste echte redding. Bijna een hele match lang moest hij zijn handschoenen niet vuil maken, maar nu komt Moris toch eens in actie. Na mistasten in de Brusselse verdediging volgt er een afstandsschot, dat de doelman moet wegboksen.  . tweede helft, minuut 90.
  6. Gele kaart voor Gustaf Nilsson van Union tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Union, Guillaume François erin, Dante Vanzeir eruit
  8. tweede helft, minuut 88. Scoren kon hij vanavond niet, maar Vanzeir bracht veel diepgang in het spel van Union. Hij mag iets eerder gaan rusten van coach Geraerts.  .
  9. Gele kaart voor Sergio Peña van Malmö FF tijdens tweede helft, minuut 88
  10. tweede helft, minuut 86. Aan de overkant valt er nog een kansje te noteren voor Puertas, die wild over trapt van dichtbij.  .
  11. tweede helft, minuut 86. Moris zit er half naast, maar Malmö profiteert niet. Nadat Moris een voorzet maar half kan wegwerken, valt de bal voor een Zweedse voet. Naar goede gewoonte vanavond vliegt ook die bal de tribune in.  .
  12. tweede helft, minuut 83. Aan corners geen gebrek bij Malmö in de tweede helft. Maar ook nu blijft het bij een afgeblokt schot en een schot dat er meters over vliegt. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Union, Oussama El Azzouzi erin, Teddy Teuma eruit
  14. tweede helft, minuut 81. Applausvervanging Teuma. Moris krijgt de kapiteinsband van de uitblinker van de avond. Met een goal en een assist was Teuma weer heel belangrijk voor zijn team. .
  15. Gele kaart voor Siebe Van der Heyden van Union tijdens tweede helft, minuut 77
  16. tweede helft, minuut 76. Van der Heyden op de bon. Hij smoort een tegenaanval van Malmö in de kiem, geel is zijn deel.  .
  17. tweede helft, minuut 74. Malmö slaagt er niet in om tot echt gevaar te komen. De 0-3 is dichter bij dan de 1-2. Na een snelle counter dwingt Vanzeir weer een corner af.  .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Malmö FF, Sergio Peña erin, Hugo Larsson eruit
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Malmö FF, Jonas Knudsen erin, Søren Rieks eruit
  20. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Union, Simon Adingra erin, Loic Lapoussin eruit