Standard dribbelt zich voorbij Hongaars team de EL-groepsfase in

  1. 32' - Geel - Kostas Laifis
  2. 23' - Geel - Jackson Muleka
  3. 11' - Doelpunt - Nemanja Nikolic (0 - 1)
  1. 90+4' - Geel - Loïc Négo
  2. 90' - Verv. Lyes Houri door Armin Hodzic
  3. 86' - Geel - Stopira
  4. 86' - Doelpunt strafschop - Selim Amallah (3 - 1)
  5. 83' - Verv. Mehdi Carcela-González door Eden Shamir
  6. 78' - Geel - Attila Fiola
  7. 78' - Doelpunt strafschop - Selim Amallah (2 - 1)
  8. 71' - Geel - Szilveszter Hangya
  9. 66' - Verv. Nemanja Nikolic door Budu Zivzivadze
  10. 64' - Verv. Ivan Petriak door Funsho Bamgboye
  11. 60' - Verv. Kostas Laifis door Noe Dussenne
  12. 52' - Doelpunt - Nicolas Gavory (1 - 1)

  Standard heeft zich voor de groepsfase van de Europa League geplaatst. Tegen Fehérvár maakte het in de tweede helft een achterstand goed, onder meer dankzij twee strafschoppen van Amallah.

  Om zich te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League moest Standard nog een laatste horde nemen. Niet Reims, maar het Hongaarse Fehérvár werd de ietwat verrassende tegenstander. Het voormalige Videoton schakelde in de vorige ronde de Franse nummer 6 uit na strafschoppen.

   

  Standard begon echter flauw aan de partij en na een vlijmscherpe counter van de Hongaren kon Nikolic alleen op Bodart af. De Serviër twijfelde niet en schoot de eerste kans van de wedstrijd koeltjes binnen. 

   

  Standard moest reageren, maar leek met zichzelf te worstelen. Het gevolg was een povere wedstrijd, waardoor Fehérvár met een gevleide voorsprong de kleedkamer introk.

  Standard buigt scheve situatie na de rust helemaal om

  Na de rust kregen we een scherper en gretiger Standard te zien. De Rouches namen het heft meteen in handen en linksachter Gavory kon de thuisploeg al snel op gelijke hoogte hijsen. 


  In een betere tweede helft hield de ploeg van coach Montanier de Hongaren al bij al makkelijk in bedwang. Toch was het wachten tot de 78e minuut, toen Standard een terechte strafschop kreeg na een fout op invaller Balikwisha. Amallah zette zich achter de bal en bezorgde zijn team de voorsprong.


  Fehérvár kon geen vuist meer maken en na opnieuw een strafschop van Amallah konden de boeken helemaal toe. Op die manier hebben we dit seizoen met KAA Gent, Antwerp en Standard drie Belgische teams in de Europa League.

  Montanier: "Deze overwinning geeft veel voldoening"

  "Het was geen makkelijke wedstrijd, maar deze overwinning geeft veel voldoening aan de spelers en de club", vertelde Standard-coach Montanier achteraf.

   

  "Tijdens de rust was ik helemaal niet tevreden, maar ik wist dat we een goede tweede helft konden spelen. We hebben het momenteel moeilijk om meteen het goede ritme te vinden, maar de drie invallers hebben ons echt iets bijgebracht."

  Gavory: "Onze eerste helft was echt niet goed"

  Ook doelpuntenmaker Gavory deelde de mening van zijn trainer. "We moesten echt reageren in de tweede helft want voor de rust speelden we echt niet goed."

   

  "Waarom we zo slecht beginnen? Ik kan dat niet echt verklaren, maar misschien speelde de stress ons in het begin wel wat parten."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 49. EINDE: Standard - Fehérvár 3-1. Standard plaatst zich voor de EL-groepsfase. Tegen Fehérvár zet het na de rust een achterstand recht, onder meer dankzij twee strafschoppen van Amallah. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Loïc Négo van MOL Fehérvár FC tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 93. De frustraties lopen hoog op bij de Hongaren. Nego gooit de bal boos weg en loopt nog tegen een domme gele kaart aan. .
  5. tweede helft, minuut 90. Nog 5 minuten. We krijgen nog 5 minuten extra tijd, maar dit mag Standard niet meer weggeven. Zonder een mirakel kwalificeren de Rouches zich voor de groepsfase van de Europa League. .
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij MOL Fehérvár FC, Armin Hodzic erin, Lyes Houri eruit
  7. Gele kaart voor Stopira van MOL Fehérvár FC tijdens tweede helft, minuut 86
  8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 86 door Selim Amallah van Standard. 3, 1.
  9. tweede helft, minuut 84. Amallah met zijn tweede! Amallah vindt Balikwisha met een knappe lange bal. De invaller neemt de bal mee met de knie en wordt dan neergehaald in de zestien. Opnieuw is het Amallah die achter de bal plaatsneemt en de  middenvelder trapt de bal onhoudbaar in de winkelhaak. .
  10. tweede helft, minuut 83. Shamir komt Medhi Carcela vervangen. De Marrokaan werkte hard, maar kon zich deze wedstrijd niet voldoende doorzetten. .
  11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Eden Shamir erin, Mehdi Carcela-González eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Opnieuw Amallah. Standard wil zekerheid en gaat op zoek naar een geruststellende derde treffer. Amallah - opnieuw hij - baant zich een weg door de Hongaarse defensie maar schiet voorlangs. .
  13. tweede helft, minuut 80.
  14. tweede helft, minuut 79.
  15. Gele kaart voor Attila Fiola van MOL Fehérvár FC tijdens tweede helft, minuut 78
  16. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Selim Amallah van Standard. 2, 1.
  17. tweede helft, minuut 77. 2-1 Amallah! Selim Amallah neemt de elfmeter voor zijn rekening en trapt de bal staalhard in het midden van het doel. Kan Fehérvár nog tegenprikken of speelt Standard de wedstrijd rustig uit? .
  18. tweede helft, minuut 75. Strafschop Standard. Noe Dussenne wordt opzichtig naar de grond getrokken in het strafschopgebied en de bal gaat naar de stip. Geen twijfel mogelijk: een terechte strafschop voor Standard. .
  19. tweede helft, minuut 72. De Rouches blijven de druk opvoeren, maar de grote kans van Vanheusden is toch ook al bijna 20 minuten geleden. Kan Standard nog iets forceren of krijgen we verlengingen? .
  20. Gele kaart voor Szilveszter Hangya van MOL Fehérvár FC tijdens tweede helft, minuut 71