• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard heeft mirakel nodig om Europees nog te overwinteren

  einde
  11
  1. 45+3' - Doelpunt - André Pereira (1 - 1)
  2. 45+1' - Verv. Bruno door Davidson
  3. 45' - Geel - Mikel Agu
  4. 43' - Geel - Edmond Tapsoba
  5. 43' - Geel - Samuel Bastien
  6. 41' - Doelpunt strafschop - Maxime Lestienne (0 - 1)
  7. 39' - Geel - Florent Hanin
  1. 87' - Verv. André Pereira door Léo Bonatini
  2. 85' - Geel - Zinho Vanheusden
  3. 83' - Verv. Paul José Mpoku door Duje Cop
  4. 77' - Verv. Marcus Edwards door Rochinha
  5. 72' - Verv. Maxime Lestienne door Selim Amallah
  6. 70' - Verv. Renaud Emond door Obbi Oulare
  7. 65' - Geel - Kostas Laifis
  8. 53' - Geel - Paul José Mpoku
  9. 48' - Geel - Lucas Evangelista
  41'Maxime Lestienne0 - 1
  45+3'André Pereira1 - 1

  Standard heeft een slechte zaak gedaan in de Europa League. Op bezoek bij Guimarães geraakte het niet verder dan 1-1. Als Standard op de slotspeeldag met minder dan 5 goals verschil wint tegen Arsenal, moet het hopen dat Frankfurt niet wint tegen Guimarães.

  Vitoria Guimarães - Standard in een notendop:

  • Sleutelmoment: Standard heeft na 45 minuten alles in eigen handen, maar incasseert in de blessuretijd van de eerste helft toch nog de bijzonder dure gelijkmaker van Pereira.
  • Man van de match: Arnaud Bodart speelde een uitstekende wedstrijd in het Luikse doel en zorgde er met enkele prima reddingen voor dat Standard tot op het eind kon hopen op een zege.
  • Opvallend: Opnieuw een persoonsverwisseling in een match van Standard. Bij een opstootje wil Bastien de gemoederen gaan bedaren, waarna hij de gele kaart krijgt, in plaats van de fulminerende Lestienne.

  Standard blijft steken op 1-1 tegen Guimaraes

  Standard geeft gunstige positie uit handen

  Vitoria Guimarães en Standard serveerden op een natgeregende grasmat een boeiende eerste helft, met doelpogingen aan beide kanten.

   

  Standard-doelman Bodart moest zijn kunnen tonen bij pegels van Pereira en Sacko, aan de overzijde lieten Lestienne en Carcela de eerste kansen voor Standard liggen.

   

  Na 35 minuten verscheen Emond plots helemaal alleen voor doelman Douglas, maar de spits miste onbegrijpelijk. Geen ramp, want enkele minuten later kreeg Standard een goedkope penalty van ref Boiko. Lestienne zette zich achter de bal en stelde niet teleur: 0-1.

   

  Met ook nog het nieuws over de voorsprong van Arsenal tegen Frankfurt, leek zich voor Standard een ideaal scenario te ontrollen. Dat was evenwel buiten Pereira gerekend, die in de blessuretijd van de eerste helft de bordjes weer gelijk hing. 1-1, alles te herdoen.

  Bekijk de goals:

  Geen goals na de rust, uitschakeling nabij

  Door de late gelijkmaker van Pereira moest Standard na de pauze vol aan de bak, maar het was integendeel de thuisploeg die het scherpst voor de dag kwam. Pereira en Evangelista brachten de Standard-defensie aan het wankelen, Bodart voorkwam een tweede tegentreffer.

   

  Intussen sijpelde ongunstig nieuws binnen uit Londen: Frankfurt was zowaar op en over Arsenal gegaan, waardoor het er plots heel beroerd uitzag voor Standard.

   

  Preud’homme reageerde met de inbreng van Oulare en Amallah. Vooral die laatste toonde zich erg gretig bij zijn invalbeurt, met drie grote kansen die helaas voor Standard allemaal verloren gingen.

   

  Ook de laatste kans van Bastien werd gemist, en zo lijkt het Europese avontuur van Standard toch met een sisser te eindigen. Alleen een voetbalmirakel kan de Luikenaars nog een verlengd verblijf in de Europa League bezorgen.

  Carcela: "We hadden de drie punten kunnen meenemen vandaag"

  Oulare: "Gelijkmaker Guimaraes voor rust was niet ideaal"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Afgelopen! Standard doet een slechte zaak in Portugal. Het speelt gelijk tegen Vitória Guimarães: 1-1. Door de zege van Frankfurt tegen Arsenal is Europees overwinteren plots ver weg voor Standard.
  2. tweede helft, minuut 94. Bastien kan de bal niet richting doel duwen.

   Bastien kan de bal niet richting doel duwen

  3. tweede helft, minuut 92. Bijna nog Bastien. Standard morst met de kansen in de slotfase. Bastien kan zich doorzetten tot in de zestien meter, maar kan de bal niet richting doel duwen. We stevenen af op een puntendeling.
  4. tweede helft, minuut 88. Amallah naast. Toch nog een grote kans voor de Luikenaars. Carcela levert een ideale assist voor Amallah, die van dichtbij naast besluit. Een dure misser van de invaller?
  5. tweede helft, minuut 87. Amallah test opnieuw de vuisten van de doelman.

   Amallah test opnieuw de vuisten van de doelman

  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Vitória Guimarães, Léo Bonatini erin, André Pereira eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Nog eens Amallah! De kansen volgen elkaar nu snel op. Het is opnieuw Amallah die Douglas op de proef stelt, de doelman van Vitoria onderscheidt zich met een uitstekende zweefsprong.
  8. tweede helft, minuut 85.
  9. Gele kaart voor Zinho Vanheusden van Standard tijdens tweede helft, minuut 85
  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Standard, Duje Cop erin, Paul José Mpoku eruit