Antwerp kruipt door het oog van de naald dankzij Mbokani

  heenwedstrijd 0 - 1
  1. 45+1' - Verv. Jonathan Bolingi door Dieumerci Mbokani
  2. 19' - Geel - Simen Juklerød
  1. 85' - Verv. Ivo Rodrigues door Didier Lamkel Ze
  2. 83' - Geel - Sinan Bolat
  3. 82' - Doelpunt - Michael Krmencík (1 - 0)
  4. 76' - Verv. Lukas Kalvach door Tomáš Chorý
  5. 58' - Geel - Faris Haroun
   1. 103' - Verv. Michael Krmencík door Ondrej Mihálik
   2. 102' - Geel 2 - Abdoulaye Seck
   3. 102' - Geel - Abdoulaye Seck
   4. 98' - Doelpunt - Michael Krmencík (2 - 0)
   5. 95' - Verv. Geoffry Hairemans door Amara Baby
    1. 118' - Geel - Patrik Hrošovský
    2. 118' - Geel - Didier Lamkel Ze
    3. 115' - Verv. Milan Havel door Radim Rezník
    4. 114' - Doelpunt - Dieumerci Mbokani (2 - 1)
    5. 110' - Geel - Ondrej Mihálik
    6. 108' - Verv. Joel Kayamba door Adam Hloušek

    Antwerp heeft zich naar de volgende ronde gesparteld. Het zag alle kleuren van de regenboog tegen een superieur Viktoria Pilsen, maar mocht wel vieren na een goal van invaller Mbokani in de verlengingen: 2-1. Nu wacht een duel der Lage Landen tegen AZ Alkmaar.

    Bekijk het verslag van Pilsen-Antwerp

    Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
    We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
    Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

    Doelhout en Tsjechische pech redden Antwerp van afstraffing

    Met 1-0-bonus in de hand begon Antwerp in Pilsen vol goeie intenties. De bezoekers kregen meteen een grote kans, maar Refaelov schoot over. Na een goed kwartier draaide de partij 180 graden. Pilsen drukte Antwerp terug op de eigen helft. De kwieke voeten van Kayamba op rechts dwongen Juklerod al snel tot het pakken van een geel karton.

     

    Wat volgde was meer dan een uur eenrichtingsvoetbal. En het werd steeds duidelijker dat de voetbalgoden op deze 15e augustus aan de kant van Antwerp stonden. Aan de rust mocht Antwerp blij zijn dat de 0-0 nog op het bord stond. Pilsen had een penalty moeten krijgen na een drieste tackle van Batubinsika, Kayamba trapte in het zijnet, maar de kans van de wedstrijd was de volley van Limbersky. Hij nam een bal in een tijd wondermooi op de slof, maar via de lat en de rug van de onwetende Sinan Bolat ging het leer nog onbegrijpelijk naast.

     

    Het Antwerpse doel leek vervloekt voor Pilsen. Na de koffie was er een redding op een schot van Krmencik en een nieuwe save van de deklat. Havel stond een meter van de kooi en knalde toch op het doelhout. Na nog een onbegrijpelijke missers van Kalvach en Kayamba kwam er in minuut 82 dan toch de oververdiende opener voor de thuisploeg.

     

    Na wat tumult in de zestien kon Krmencik zijn teen nog tegen een schotje van Havel zetten. Bolat was geveld na een botsing met Chory, maar de ref zag er geen graten in. 1-0 en zo verlengingen.

    Mbokani brengt Antwerp van de hel naar de Europese hemel

    Ook in het extra halfuur veranderde het spelbeeld amper. Antwerp werd weggespeeld in Tsjechië, maar scoren bleek niet de specialiteit van de thuisploeg. Pilsen versierde weer kans na kans en dat kon niet blijven duren. Krmencik zorgde na 97 minuten voor de 2-0 met een rake kopbal. 

     

    Antwerp leek na een slopende wedstrijd helemaal uit Europese koers geslagen. Zeker nadat Seck twee keer na elkaar geel gepakt had voor protesteren. Maar de uitzichtloze situatie leek de bezoekers moed te geven. Het was alles of niets en in de tweede verlenging werd het alles.

     

    De partij werd potiger en Pilsen gaf een vrijschop weg. Een kolfje naar de hand van Refaelov. Die mikte de bal keurig de zestien in en daar stond de onvermijdelijke Mbokani klaar. De spits, die pas net voor de rust was ingevallen voor de geblesseerde Bolingi, zorgde voor de goal van de verlossing. De vreugde bij de meegereisde fans was immens. Na nog 10 minuten bibberen en beven mocht Antwerp de kwalificatie voor de laatste voorronde vieren.

     

    Deze onwaarschijnlijke match samenvatten, laten we graag over aan Peter Vandenbempt. "Nog generaties zal het verhaal van Pilsen verteld worden als de grootste ontsnappingstruc in de geschiedenis van The Great Old. Hoe ze het gedaan hebben, kan ik niet uitleggen. Dieumerci Mbokani is de held van Antwerpen, de Keizer van Deurne."

    Bolat: "Ik ben fysiek en mentaal helemaal leeg"

    "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", vertelde doelman Sinan Bolat. "We hebben een heel moeilijke match achter de rug. We hebben enorm hard gewerkt. Zij waren beter dan vorige week, maar wij zakten ook ver terug na ongeveer 15 minuten. Mentaal en fysiek heb ik mij nog nooit zo leeg gevoeld na een match. Maar je vergeet alles na die laatste goal, al die emoties."

     

    Ook in de goal was het een heel drukke match voor Bolat. "Ik ben leeg. Ik heb misschien 50 ballen moeten uittrappen. We konden niet van achteruit voetballen. We konden niet rusten. Het was 120 minuten knokken. Na die 2e tegengoal in de verlengingen denk je dat het over is, maar we hebben karakter getoond. Dat is fantastisch. Het toont onze kracht."

     

    "Mbokani, ja wat kan je daarover zeggen? Hij doet het nogmaals. Hij is zo belangrijk voor ons. Hij is een van de beste spitsen van België. Ook in Europa is hij bij de beteren." Nu wordt het AZ. "Die ken ik nog heel goed (Bolat speelde met Standard Europees al tegen AZ en scoorde de goal van de kwalificatie, red.). Dat zal ook heel moeilijk worden. Maar nu moeten we rusten en weer klaar zijn zondag."

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 122 match afgelopen
    2. tweede verlenging, minuut 122. Einde: Antwerp stoot door! Ongelooflijk! Antwerp spartelt zich na waanzinnige thriller voorbij superieur Pilsen. 2-1 blijkt voldoende.
    3. tweede verlenging, minuut 121. Wat een slot! Wat maken we hier mee. De bal gaat het pak in. Daar wordt getrapt en geschopt naar het leer, maar uiteindelijk krijgt Antwerp het gevaar weg.
    4. tweede verlenging, minuut 121. Pilsen blijft drukken en versiert nog een hoekschop. Alles kan nog.
    5. tweede verlenging, minuut 120. Sinan Bolat plukt een hoekschop uit de lucht en blijft weer heel lang liggen. We krijgen nog 2 minuten extra tijd.
    6. tweede verlenging, minuut 119. In de ziekenhuizen in Antwerpen zijn de televisies uitgeschakeld. Dit is te spannend. Dit overleven ze niet. Peter Vandenbempt.
    7. tweede verlenging, minuut 118. De kwalificatie hangt nog enkele minuten aan een zijden draadje. Een goal van Pilsen draait alles natuurlijk weer om. Bolat rekt nog wat tijd.
    8. Gele kaart voor Patrik Hrošovský van Viktoria Plzen tijdens tweede verlenging, minuut 118
    9. Gele kaart voor Didier Lamkel Ze van Antwerp tijdens tweede verlenging, minuut 118
    10. tweede verlenging, minuut 117. In het vak van de bezoekers hebben ze de tijd van hun leven. Voorlopig mogen ze straks in de stad van het bier de kwalificatie vieren.
    11. tweede verlenging, minuut 116. Hrosovsky probeert Lamkel Ze af te stoppen. Een fout en dan gaat de Antwerp-speler uit zijn dak. Dit is helemaal onnodig. Hij krijgt geel. .
    12. tweede verlenging, minuut 115. Dit moet Antwerp nog 5 minuten volhouden. Het is ongelooflijk dat Antwerp hier toch nog door zal spartelen. Wat een optater voor Pilsen. Peter Vandenbempt.
    13. tweede verlenging, minuut 115.
    14. tweede verlenging, minuut 115. Vervanging bij Viktoria Plzen, Radim Rezník erin, Milan Havel eruit
    15. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 114 door Dieumerci Mbokani van Antwerp. 2, 1.
    16. tweede verlenging, minuut 112. Mbokani scoort! Dit verzin je niet! Refaelov schildert een vrijschop de box in. Daar staat Mbokani klaar. Hij tikt van dichtbij binnen. De goal van de kwalificatie?
    17. tweede verlenging, minuut 111. Het is een hectisch en vooral potig slot in deze partij. Pilsen verdedigt deze voorsprong met hand en tand. .
    18. Gele kaart voor Ondrej Mihálik van Viktoria Plzen tijdens tweede verlenging, minuut 110
    19. tweede verlenging, minuut 109. Geen rood? Seck kreeg daarnet een heel lichte rode kaart, Pilsen had er hier zeker ook een moeten krijgen. Mihalik met een drieste tackle met het been vooruit.
    20. tweede verlenging, minuut 108. Vervanging bij Viktoria Plzen, Adam Hloušek erin, Joel Kayamba eruit