• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Depoitre en David brengen Gent ronde verder in EL-voorronde

  heenwedstrijd 1 - 1
  1. 42' - Geel - Apostolos Giannou
  2. 24' - Geel - Roman Jaremtsjoek
  1. 90+7' - Doelpunt - Jonathan David (3 - 0)
  2. 90+4' - Doelpunt - Jonathan David (2 - 0)
  3. 90+3' - Geel - Daniel Mojsov
  4. 90+1' - Geel - Hector Hevel
  5. 89' - Verv. Roman Jaremtsjoek door Louis Verstraete
  6. 85' - Verv. Nacho Cases door Jean Luc Gbayara
  7. 82' - Verv. Laurent Depoitre door Alessio Castro-Montes
  8. 79' - Geel - Mikael Lustig
  9. 75' - Verv. Tete door Florian Taulemesse
  10. 74' - Verv. Joan Truyols door Raúl Ruiz
  11. 71' - Geel - Mikel González
  12. 69' - Geel - Acorán
  13. 66' - Doelpunt - Laurent Depoitre (1 - 0)
  14. 59' - Geel - Elisha Owusu

  AA Gent heeft zich geplaatst voor de laatste voorronde van de Europa League. Na de 1-1 in Cyprus klopte het nu Larnaca met 3-0. Tegenstander in die laatste voorronde wordt Rijeka uit Kroatië.

  AA Gent - AEK Larnaca in een notendop:

  • Sleutelmoment: Gent kraakt na de rust in al zijn voegen tijdens een fel begin van Larnaca. Geen beter moment om te scoren en dat is precies wat Depoitre iets voorbij het uur doet. In plaats van 0-1 wordt het 1-0 en die tik komt Larnaca niet meer te boven.
  • Man van de match: De applauswissel van de Gentse fans was voor Laurent Depoitre, maar met 2 goals in de extra tijd is Jonathan David de Gent-speler die het beste rapport krijgt. Hij ontnam Larnaca het laatste greintje hoop.
  • Opvallend: Gent weet voor het eerst dit seizoen de nul te houden in een officiële wedstrijd. In de vorige 3 competitiewedstrijden en 3 Europese duels was dat het team van Jess Thorup nog niet gelukt. 

  Bekijk het verslag van Gent-Larnaca

  Ramirez houdt Gent van verdiende voorsprong

  Dat Larnaca na de 1-1 in de heenwedstrijd nog volop in de kwalificatie geloofde, werd meteen duidelijk. Gent had het in de openingsfase knap lastig met de hoge pressing van de bezoekers uit Cyprus. Spitsen Jaremtsjoek en Depoitre werden niet bereikt, al bleef ook Larnaca onmondig.

   

  Pas iets voor het halfuur kon Gent zijn veldoverwicht ook koppelen aan kansen. Larnaca mocht zich gelukkig prijzen dat Ramirez bij de pinken was. De Spaanse doelman pakte uit met een prima reflex op een kopbal van Plastoen en strekte zich net ver genoeg uit om een plaatsbal van Jaremtsjoek weg te tikken.

   

  De 1-0 hing in de lucht en vooral Jaremtsjoek bleef het Larnaca lastig maken. Met buitenkant voet devieerde hij knap een doorgekopte inworp, maar zijn poging ging net naast. Bij Larnaca probeerde Giannou nog tevergeefs een penalty te versieren, de Cyprioten sleepten zich naar de rust.

  Depoitre effent de weg, David beslist de match

  Zo moeizaam Larnaca de 1e helft beëindigde, zo flitsend begonnen de Cyprioten aan de tweede helft. Kaminski hield Giannou van de 0-1 en zag even later een vrije trap van Hevel over de lat zoeven. Larnaca was baas, de Gentse supporters werden onrustig.

   

  Maar net wanneer de thuisploeg het moeilijk had, trok Depoitre Gent uit het moeras met een heerlijke goal. Een borstcontrole op een hoekschop van Odjidja werd gevolgd door een streep in de kruising, Ramirez had geen schijn van een kans. Meteen daarna kroop Depoitre in de rol van aangever, maar Lustig vergat af te werken.

   

  Met 1-0 bleef de spanning wel in de Ghelamco Arena hangen. Maar Gent nog echt in de problemen brengen lukte Larnaca niet meer. Ook niet toen er ruim zes extra minuten kwamen. Integendeel, het was David die schitterde in de toegevoegde tijd en met twee goals in drie minuten de kwalificatie helemaal veiligstelde. 

  Bekijk de 3 goals

  Kaminski: "Op leven en dood tegen Rijeka"

  • Thomas Kaminski (AA Gent): "We stonden goed in blok en al bij al hebben we weinig weggegeven. We verdienen om door te gaan. Larnaca is geen slechte ploeg, zij hebben ook meer ervaring dan wij in die Europese voorrondes. Ze kwamen hier ook om te voetballen, maar wij hebben ze van bij de opbouw onder druk gezet en dat is wel goed gelukt. In de tweede helft kwamen we weer traag op gang, dat moet er nog uit. Mijn redding kort na de rust? Ik denk dat ik de bal raak met mijn been op een belangrijk moment. Dan scoren we en daarna konden we het uitspelen, omdat er meer ruimte kwam. Rijeka is ook een hele goede tegenstander, het zullen 2 matchen op leven en dood zijn."
  • Brecht Dejaegere (AA Gent): "We wilden doorgaan naar de volgende ronde en ook die willen we succesvol afwerken. We wisten dat het vandaag niet makkelijk zou worden, maar al bij al hebben we de wedstrijd goed benaderd. Larnaca begon heel sterk, nadien hadden wij het overwicht. De tweede helft begon op dezelfde manier. Maar na de 1-0 gaven we weinig weg en hebben we gewoon geduldig afgewacht. Het is een tijdje geleden dat er hier nog Europees gespeeld werd, hopelijk lukt het dit jaar."
  • Laurent Depoitre (AA Gent): "Het was een moeilijke wedstrijd, Larnaca is een ploeg met veel kwaliteiten. We hadden graag gescoord in de 1e helft, maar we zijn geduldig gebleven en hebben op het juiste moment gewacht. Daarvoor zijn we beloond. Ik speelde niet op mijn beste niveau, maar uiteindelijk is mijn doelpunt het belangrijkste. Mijn tweede goal in 4 dagen, dat is goed voor het vertrouwen. Ik moet me nog wat aanpassen aan m’n ploegmaats, maar het gaat steeds beter."
  • Imanol Idiakez (trainer AEK Lacarna): "We begonnen de eerste twintig minuten erg goed aan de wedstrijd, maar daarna kwam Gent beter in zijn spel en zagen we af. Na de pauze waren wij de betere ploeg, maar Gent scoort dan op een slecht moment voor ons de 1-0. Dat was het kantelpunt. We probeerden nadien terug te slaan en de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet meer. Gent maakte het vervolgens af. Niets aan te doen, dat is voetbal. We hadden zowel tijdens de heen- als de terugwedstrijd onze momenten, maar lieten ze liggen. Dan weet je dat een sterk team als Gent dat afstraft."

  Depoitre: "We zijn geduldig gebleven"

  Kaminski: "We verdienen om door te gaan"

  Dejaegere: "We hielden de organisatie goed vast"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97. Einde. Gent stoot door naar de play-offs van de Europa League. Na de 1-0 van Depoitre bleef het nog lang spannend, maar met twee goals in de slotfase nam David alle twijfels weg.
  3. tweede helft, minuut 97. Met een kopie van de 2-0 zorgt David zelfs nog voor 3-0.

   Met een kopie van de 2-0 zorgt David zelfs nog voor 3-0

  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 97 door Jonathan David van KAA Gent. 3, 0.
  5. tweede helft, minuut 96. David zet de kers op de taart! Het Gentse feestje krijgt nog een toemaatje. Odjidja brengt David alleen voor Ramirez en de Canadees tikt zijn tweede van de avond binnen.
  6. tweede helft, minuut 94. David maakt er op de tegenaanval 2-0 van.

   David maakt er op de tegenaanval 2-0 van

  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 94 door Jonathan David van KAA Gent. 2, 0.
  8. tweede helft, minuut 93. David stelt de kwalificatie veilig! David neemt alle spanning weg en knalt Gent naar de play-offs van de Europa League. Hij stoomt alleen op Ramirez af en laat de doelman kansloos achter.
  9. Gele kaart voor Daniel Mojsov van AEK Larnaca tijdens tweede helft, minuut 93
  10. tweede helft, minuut 91. Zes extra minuten. Het is nog niet voorbij in de Ghelamco Arena. Larnaca krijgt nog zes extra minuten om op de valreep verlengingen af te dwingen.
  11. tweede helft, minuut 91. Kaminski laat zich niet doen door gefrustreerde Cyprioot.

   Kaminski laat zich niet doen door gefrustreerde Cyprioot

  12. Gele kaart voor Hector Hevel van AEK Larnaca tijdens tweede helft, minuut 91
  13. tweede helft, minuut 90. Dejaegere krijgt ook vanavond weer de nodige tikken. Hevel is de volgende die hem stevig aanpakt en tegen een gele kaart aanloopt. .
  14. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij KAA Gent, Louis Verstraete erin, Roman Jaremtsjoek eruit
  15. tweede helft, minuut 88. Jaremtsjoek mag net iets vroeger dan de rest gaan rusten. Hij wordt vervangen door Verstraete.
  16. tweede helft, minuut 86. Confrontatie met Rijeka in de pijplijn. De tijd tikt in het voordeel van Gent. Met elke seconde die verstrijkt, komt de laatste voorronde wat dichterbij. Daarin wacht Gent hoogstwaarschijnlijk een duel met HNK Rijeka. De Kroaten versloegen Aberdeen in de heenwedstrijd met 2-0 en met nog een kwartier te spelen leiden ze ook nu met 2-0 in de terugwedstrijd.
  17. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij AEK Larnaca, Jean Luc Gbayara erin, Nacho Cases eruit
  18. tweede helft, minuut 84. Ook bij Larnaca wordt er nog eens gewisseld. Gbayara neemt de plaats in van Cases.
  19. tweede helft, minuut 83. Jaremtsjoek krult een bal naast.

   Jaremtsjoek krult een bal naast

  20. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij KAA Gent, Alessio Castro-Montes erin, Laurent Depoitre eruit