Racing Genk springt zonder moeite over Brøndby naar de EL-groepsfase

  Racing Genk vergezelt Anderlecht en Standard in de groepsfase van de Europa League. Genk kende een probleemloze avond in Denemarken. Vorige week werd het 5-2, vanavond haalde Genk weer uit: 2-4.

  Malinovski effent het pad met vroege goal

  Brøndby trok vorige week in Genk met frisse moed naar voren, maar betaalde daar na het laatste fluitsignaal een stevige prijs voor. Een Deense stormloop kwam er deze keer dan ook niet, hoewel er door de 5-2 uit de heenmatch geen tijd te verliezen was.

   

  Een volwassen Genk was bij de les en net voor het kwartier zat het helemaal op rozen: Malinovski kreeg aan het halve maantje iets te veel ruimte, doelman Schwäbe zag er niet echt goed uit.

   

  Brøndby moest herstellen van die opdoffer, maar kon zijn rug gaandeweg rechten. De 1-1 had eigenlijk op het bord moeten staan, maar Ndongala deelde even voorbij het halfuur aan de overkant zonder pardon de genadestoot uit met een knal in het dak van het doel.

  De score loopt na de pauze weer op

  De Denen leken helemaal uitgeteld, maar Wilczek gaf de thuisfans meteen na de 0-2 toch een sprankeltje hoop. Die levenslijn nam Brøndby ook mee naar het tweede bedrijf, waarin Genk zich in het openingskwartier in slaap liet wiegen.

   

  Dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker op het uur, maar Genk schoot wakker na de 2-2. Pozuelo miste eerst nog van dichtbij, de Spanjaard was niet veel later de aangever op een corner voor Dewaest.

   

  De Deense kopjes gingen na de 2-3 helemaal naar beneden, Genk speelde de wedstrijd zonder problemen uit. De 2-4 van Samatta in het slot was de kers op de taart. Racing Genk doorspartelde drie voorrondes en mag zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League.

  Clement: "Alle spelers hunkeren naar grote tegenstanders"

  "Ik ben zeker en vast trots, zeker op ons hele parcours", reageerde Philippe Clement bij Sporza. "We hebben 6 matchen gewonnen in Europa en dat is niet evident."

   

  "We hebben ons vanavond niet ingegraven en hebben ons eigen spel gespeeld. We hebben af en toe afgezien en dat is ook normaal. Brøndby is ook een goeie ploeg, 4 goals op verplaatsing is dan ook een hele sterke prestatie."

   

  Genk heeft zijn eerste doel bereikt. "Daar ben ik heel blij mee. We komen van ver terug, want in december was Europees voetbal ver weg. Mijn spelers hebben hard moeten knokken voor dit Europese ticket. Ze hebben het op een weergaloze manier gedaan."

   

  "Ik ben nu benieuwd naar de loting. Alle spelers hunkeren naar grote tegenstanders. We zien wel wat het geeft. Dat we de groepsfase kunnen overleven? We moeten de lat nu niet verleggen. Het wordt een zware belasting voor de groep."