Racing Genk springt zonder moeite over Brøndby naar de EL-groepsfase

  1. 45' - Geel - Alejandro Pozuelo
  2. 35' - Doelpunt - Kamil Wilczek (1 - 2)
  3. 34' - Doelpunt - Dieumerci Ndongala (0 - 2)
  4. 16' - Doelpunt - Ruslan Malinovskiy (0 - 1)
  1. 88' - Doelpunt - Mbwana Samatta (2 - 4)
  2. 80' - Verv. Joakim Mæhle door Rubin Seigers
  3. 80' - Verv. Lasse Vigen Christensen door Jens Martin Gammelby
  4. 80' - Verv. Kamil Wilczek door Nikolai Laursen
  5. 70' - Verv. Alejandro Pozuelo door Jakub Piotrowski
  6. 70' - Geel - Sander Berge
  7. 67' - Doelpunt - Sébastien Dewaest (2 - 3)
  8. 63' - Verv. Leandro Trossard door Joseph Paintsil
  9. 59' - Doelpunt - Johan Larsson (2 - 2)
  16'goalRuslan Malinovskiy0 - 1
  34'goalDieumerci Ndongala0 - 2
  35'goalKamil Wilczek1 - 2
  59'goalJohan Larsson2 - 2
  67'goalSébastien Dewaest2 - 3
  88'goalMbwana Samatta2 - 4

  Racing Genk vergezelt Anderlecht en Standard in de groepsfase van de Europa League. Genk kende een probleemloze avond in Denemarken. Vorige week werd het 5-2, vanavond haalde Genk weer uit: 2-4.

  Malinovski effent het pad met vroege goal

  Brøndby trok vorige week in Genk met frisse moed naar voren, maar betaalde daar na het laatste fluitsignaal een stevige prijs voor. Een Deense stormloop kwam er deze keer dan ook niet, hoewel er door de 5-2 uit de heenmatch geen tijd te verliezen was.

   

  Een volwassen Genk was bij de les en net voor het kwartier zat het helemaal op rozen: Malinovski kreeg aan het halve maantje iets te veel ruimte, doelman Schwäbe zag er niet echt goed uit.

   

  Brøndby moest herstellen van die opdoffer, maar kon zijn rug gaandeweg rechten. De 1-1 had eigenlijk op het bord moeten staan, maar Ndongala deelde even voorbij het halfuur aan de overkant zonder pardon de genadestoot uit met een knal in het dak van het doel.

  De score loopt na de pauze weer op

  De Denen leken helemaal uitgeteld, maar Wilczek gaf de thuisfans meteen na de 0-2 toch een sprankeltje hoop. Die levenslijn nam Brøndby ook mee naar het tweede bedrijf, waarin Genk zich in het openingskwartier in slaap liet wiegen.

   

  Dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker op het uur, maar Genk schoot wakker na de 2-2. Pozuelo miste eerst nog van dichtbij, de Spanjaard was niet veel later de aangever op een corner voor Dewaest.

   

  De Deense kopjes gingen na de 2-3 helemaal naar beneden, Genk speelde de wedstrijd zonder problemen uit. De 2-4 van Samatta in het slot was de kers op de taart. Racing Genk doorspartelde drie voorrondes en mag zich opmaken voor de groepsfase van de Europa League.

  Clement: "Alle spelers hunkeren naar grote tegenstanders"

  "Ik ben zeker en vast trots, zeker op ons hele parcours", reageerde Philippe Clement bij Sporza. "We hebben 6 matchen gewonnen in Europa en dat is niet evident."

   

  "We hebben ons vanavond niet ingegraven en hebben ons eigen spel gespeeld. We hebben af en toe afgezien en dat is ook normaal. Brøndby is ook een goeie ploeg, 4 goals op verplaatsing is dan ook een hele sterke prestatie."

   

  Genk heeft zijn eerste doel bereikt. "Daar ben ik heel blij mee. We komen van ver terug, want in december was Europees voetbal ver weg. Mijn spelers hebben hard moeten knokken voor dit Europese ticket. Ze hebben het op een weergaloze manier gedaan."

   

  "Ik ben nu benieuwd naar de loting. Alle spelers hunkeren naar grote tegenstanders. We zien wel wat het geeft. Dat we de groepsfase kunnen overleven? We moeten de lat nu niet verleggen. Het wordt een zware belasting voor de groep."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Afgefloten. Einde wedstrijd! Racing Genk zit in de groepsfase van de Europa League en dat is zeer verdiend. Tegen Brøndby was het weer erg goed bij schot. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 90. We naderen de slotminuut. Genk kan morgen met belangstelling uitkijken naar de loting. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Mbwana Samatta van KRC Genk. 2, 4.
  5. tweede helft, minuut 87. Genk doet er nog eentje bij. Brøndby slikt weer een zware nederlaag. Samatta draait zich uitstekend vrij en werkt dan vlotjes af. 2-4, Genk gaat met stijl Europa nu echt in. .
  6. tweede helft, minuut 82. Brøndby wil Europa toch niet met een nederlaag verlaten, maar ook Vukovic bevestigt zijn goeie vorm met een prima tussenkomst op de tik van Larsson. .
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij KRC Genk, Rubin Seigers erin, Joakim Mæhle eruit
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Brøndby IF, Jens Martin Gammelby erin, Lasse Vigen Christensen eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Brøndby IF, Nikolai Laursen erin, Kamil Wilczek eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Nog een klein kwartiertje, maar dat is eigenlijk overbodig. Genk voetbalt de wedstrijd rustig uit. .
  11. tweede helft, minuut 74. Na een mooie rush van Mukhtar wordt Erceg in stelling gebracht, maar Vukovic staat pal op het goeie schot. De redding was eigenlijk overbodig, want er wordt gevlagd voor buitenspel. .
  12. tweede helft, minuut 73. "De Genkse kwalificatie staat nu echt wel vast". Geert Heremans (Radio 1).
  13. tweede helft, minuut 70. Genk kan nu rustig de kloof uitbouwen. Malinovski wapent zijn linker nog eens voor een vrijschop. Het wordt een fotografenbal voor Schwäbe. .
  14. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij KRC Genk, Jakub Piotrowski erin, Alejandro Pozuelo eruit
  15. Gele kaart voor Sander Berge van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 70
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 67 door Sébastien Dewaest van KRC Genk. 2, 3.
  17. tweede helft, minuut 66. Nu echt over and out? De gelijkmaker gaf de Denen niet meteen zuurstof en Genk slaat zelf toe. Dewaest knikt een corner van Pozuelo heel mooi binnen: 2-3, dit mag niet meer misgaan voor Racing Genk. .
  18. tweede helft, minuut 64.
  19. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij KRC Genk, Joseph Paintsil erin, Leandro Trossard eruit
  20. tweede helft, minuut 61. Pozuelo is niet koelbloedig genoeg. Op het uur volgt de eerste Genkse prik na de rust. Trossard bedient Pozuelo, maar hij plaatst de bal van erg dichtbij wild over. .