Genk vergeet zich te verzekeren van Europese lente

  1. 43' - Doelpunt - Alejandro Pozuelo (0 - 1)
  1. 90+1' - Geel - Fouad Bachirou
  2. 87' - Verv. Alejandro Pozuelo door Bryan Heynen
  3. 83' - Verv. Anders Christiansen door Romain Gall
  4. 82' - Verv. Behrang Safari door Franz Brorsson
  5. 74' - Verv. Mbwana Samatta door Zinho Gano
  6. 71' - Geel - Dieumerci Ndongala
  7. 68' - Doelpunt - Marcus Antonsson (2 - 2)
  8. 66' - Doelpunt - Oscar Lewicki (1 - 2)
  9. 61' - Geel - Søren Rieks
  10. 55' - Verv. Joseph Paintsil door Dieumerci Ndongala
  11. 55' - Geel - Jere Uronen
  12. 54' - Verv. Arnór Ingvi Traustason door Marcus Antonsson
  13. 54' - Doelpunt - Joseph Paintsil (0 - 2)
  14. 52' - Geel - Andreas Vindheim
  43'goalAlejandro Pozuelo0 - 1
  54'goalJoseph Paintsil0 - 2
  66'goalOscar Lewicki1 - 2
  68'goalMarcus Antonsson2 - 2

  Racing Genk heeft een zege uit handen gegeven in Malmö. Meer dan een uur was er geen vuiltje aan de lucht voor Genk, maar de Limburgers gaven in twee minuten een 0-2-voorsprong uit handen. Als Genk zijn lot in eigen handen wil houden, heeft het een punt nodig op de laatste speeldag tegen Sarpsborg.

  • Sleutelmoment: Invaller Ndongala komt tussen de 1-2 en 2-2 van Malmö alleen voor doel, maar legt de bal op 1-3 nonchalent naast.
  • Man van de Match: Wat het geheim van invaller Antonsson is, weten we niet. Maar hij gaf een assist en scoorde.
  • Statistiek: Genk heeft geen enkele van zijn laatste 5 matchen kunnen winnen.

  Bekijk het verslag van Malmö-Genk (2-2)

  Trossard en Pozuelo toveren naar de 0-1

  Een koude Zweedse winterwind blies Malmö naar voren in het begin van de match. Na 12 minuten moest Vukovic met een hand een kanonschot van Vindheim uit de bovenhoek houden. Genk had meer tijd nodig om op te warmen.

  Niet toevallig Trossard, wel meteen goed in de match, kreeg de eerste Genkse kans. Hij trapte te centraal op doel. Genk was technisch superieur en deed de koele Zweden steeds meer zweten. Malmö reageerde op 60 procent Genks balbezit door het strafschopgebied dicht te timmeren.

   

  Voor Genk was het zoeken naar een piepklein gaatje. Tot Christiansen (ex-AA Gent) balverlies leed. Opeens lag er wel een zee aan ruimte. Een kolfje naar de hand van het duo Trossard-Pozuelo. De Belg was de perfecte aangever, de Spanjaard werkte fijnbesnaard af met een lobje. “Eviva
  Pozuelo” zongen de Genkse fans.

  Pozuelo stift de 0-1 heerlijk over de Malmö-doelman

  Twee tegengoals in evenveel minuten voor Genk

  De Limburgse gezangen zwolle verder aan kort na de pauze. Genk brak opnieuw het ijs in de omschakeling. Pozuelo was deze keer de aangever. Paintsil trapte alleen voor doel de 0-2 binnen.

   

  Wat er daarna precies misliep, daar zal Philippe Clement nog een vette kluif aan hebben tijdens de nabesprekingen.  Feit is dat Genk in 2 minuten 2 goals slikte. Twee keer was invaller Antonsson betrokken.

   

  Eerst gaf hij de assist die door Lewicki prachtig binnen werd getrapt. Meteen erna scoorde hij zelf nadat Aidoo volledig in de mist was gegaan. Wat het allemaal nog pijnlijker maakte was dat Ndongola tussen die twee goals een enorme kans op 1-3 nonchalant naast trapte.

  Lewicki mikt de aansluitingstreffer binnen voor Malmö

  Genk laat zich verrassen: Antonsson scoort de 2-2

  • Philippe Clement: "Na een goede match hebben we 2 punten en een Europese kwalificatie weggegooid. Nu moeten we nog tegen de rugbyploeg van Sarpsborg. Een moeilijke match. Dat hebben de spelers  zichzelf aangedaan. Er waren nog te veel jongens die te naief, te jong misschien ook zijn om de match dood te maken en blijven aanvallen. Het is niet dat Malmö zoveel kansen had, maar ze waren wel efficiënt. De tegengoals kwamen na individuele fouten, maar als je de organisatie houdt, betaal je die niet altijd cash. Daar is de voorbije maanden al meermaals over gesproken. Dat zijn lessen die een jonge groep moet leren, want anders kan een Europees verhaal snel gedaan zijn. Het is momenteel te lief en te mooi. Er moeten ook momenten zijn dat het gewoon zakelijk is."
  • Leandro Trossard: "De coach is boos, maar wij zelf ook. Als je 0-2 voor komt en dan nog niet wint, dan schiet je jezelf in de voet. Dit is niet de eerste keer. Hier moet je lessen uit trekken, want zo kun je bezig blijven. We moeten in blok blijven spelen en meer volwassenheid tonen. We maken het onszelf moeilijk, want nu moeten we ook weer vol aan de bak tegen Sarpsborg. Ik zal niet zeggen dat we een snipperdag hadden kunnen nemen, maar als we al geplaatst waren, hadden enkele jongens wat kunnen rusten. Het is een frustrerende situatie, al moeten we ook onthouden dat we op zich een goeie match speelden en heel wat kansen creëerden. Alleen moeten die fouten er echt uit."

  Clement: "We hebben hier 2 domme punten weggegooid"

  Trossard: "We schieten weer in onze eigen voet: dit moet er uit"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde van de match. Genk is nog niet zeker van een Europese winter. Het gaf in een beklijvende match een 0-2-voorsprong uit handen in twee minuten. Eindstand: 2-2.
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Genk is in het slot nog dicht bij de 2-3.

   Genk is in het slot nog dicht bij de 2-3

  4. Gele kaart voor Fouad Bachirou van Malmö FF tijdens tweede helft, minuut 91
  5. tweede helft, minuut 90. Twee minuten extra. De goal kan nog aan twee kanten vallen. Bijna krijgt Trossard de bal nog bij de aanstormende Ndongala, maar de doelman zit er tussen. Wat een spanning.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij KRC Genk, Bryan Heynen erin, Alejandro Pozuelo eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Aidoo moet zich nog reppen. Malmö slaat bijna nog toe. Antonsson, alweer hij, komt voor doel, maar Aidoo smijt zich met lijf en leden in de baan van het schot.
  8. tweede helft, minuut 85. Geen penalty voor Gano? Pozuelo gooit de bal voor doel, waar Gano vraagt. De voet van Bengtsson gaat wel erg hoog, maar de scheidsrechter ziet er geen gevaarlijk spel in.
  9. tweede helft, minuut 85. Pozuelo werkt niet goed af.

   Pozuelo werkt niet goed af

  10. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Malmö FF, Romain Gall erin, Anders Christiansen eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Malmö FF, Franz Brorsson erin, Behrang Safari eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Pozuelo trapt veel te flauw. Pozuelo snoept de bal af rond de middenlijn en rukt op. Trossard, Gano en Ndongala zijn mee, maar de Spanjaard schiet zelf. Clement is niet blij om die keuze. Het schot is veel te zwak.
  13. tweede helft, minuut 78. "Genk gaat op zoek naar een derde goal. Maar het is een beetje holderdebolder.". Peter Vandenbempt.
  14. tweede helft, minuut 75.
  15. tweede helft, minuut 74. Invaller Gano krijgt de bal mee aan de rand van het strafschopgebied, maar trapt de moeilijke kans naast. Genk trekt de match weer naar zich toe.
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij KRC Genk, Zinho Gano erin, Mbwana Samatta eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Genk laat zich verrassen: Antonsson scoort de 2-2.

   Genk laat zich verrassen: Antonsson scoort de 2-2

  18. Gele kaart voor Dieumerci Ndongala van KRC Genk tijdens tweede helft, minuut 71
  19. tweede helft, minuut 69. "Deze match is gekanteld. Als Genk nog wil winnen, zal het de match opnieuw moeten doen kantelen.". Filip Joos.
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door Marcus Antonsson van Malmö FF. 2, 2.