• home
 • video
 • pas verschenen

  Racing Genk vermijdt met late goal een tweede Europese nederlaag

  einde
  11
  1. 36' - Geel - Mbwana Samatta
  2. 17' - Doelpunt - Ricardo Quaresma (0 - 1)
  3. 16' - Geel - Necip Uysal
  4. 13' - Verv. Jeremain Lens door Mustafa Pektemek
  1. 90+1' - Verv. Oguzhan Özyakup door Vágner Love
  2. 90' - Verv. Dieumerci Ndongala door Marcus Ingvartsen
  3. 88' - Doelpunt - Sander Berge (1 - 1)
  4. 81' - Geel - Pepe
  5. 74' - Verv. Dorukhan Tokoz door Adem Ljajic
  6. 67' - Verv. Joseph Paintsil door Ivan Fiolic
  7. 61' - Verv. Ruslan Malinovskiy door Sander Berge
  17'Ricardo Quaresma0 - 1
  88'Sander Berge1 - 1

  Racing Genk heeft op de valreep een punt gepakt tegen Besiktas. In een boeiende Europese wedstrijd wiste Berge met een raket in de slotfase een achterstand uit. Genk blijft alleen leider in zijn groep.

  Genk-Besiktas in een notendop

  • Sleutelmoment: In de 93e minuut krijgt Heynen dé kans om Genk alsnog de 3 punten te schenken, maar hij schiet de wenkende kans op zijn ploegmaat Ingvartsen.
  • Man van de Match: Ricardo Quaresma werd in de heenmatch (als enige) op de korrel genomen door zijn eigen fans. De Portugees was met een missie naar Genk gekomen. Quaresma strooide met prachtige crosses, scoorde én deed zelfs zijn verdedigende werk tot in de puntjes.
  • Opvallend: Het was van 21 april 2015 geleden dat Sander Berge nog gescoord had in een officiële match. Toen scoorde de 17-jarige Noor zijn eerste profgoal in een 0-8-zege in de beker.

  Bekijk het verslag van Genk - Besiktas (1-1)

  Onherkenbaar Genk in de 1e helft

  Genk had Besiktas 2 weken geleden voetballes gegeven, maar de Turken en hun coach toonden zich snelle leerlingen, want het tactische plan én de uitvoering van Besiktas was perfect.

   

  Genk werd voortdurend opgejaagd en liet zich dan ook op meer fouten dan normaal betrappen. Bovendien kwamen de Genkse regisseurs niet goed uit de verf.

   

  De 0-1 van Quaresma kwam ook tot stand na een foutje van Aidoo, dat Dewaest en Vukovic niet meer konden rechtzetten. Genk kroop pas tegen het einde van de 1e helft uit zijn schulp, maar het trok die lijn na de rust niet door.

  Quaresma zet Besiktas al snel op voorsprong

  Babel mist, Berge niet

  Het was dan ook Besiktas dat na de rust het vaakst met een 2e doelpunt flirtte. Vooral Babel was spilzuchtig in de afwerking.

   

  Veel fans hadden de hoop al opgegeven, toen de gelijkmaker toch nog uit de lucht viel. Letterlijk, want aan de knal van Berge wou de onzekere Zengin zich niet verbranden.

   

  Genk zette door en kreeg nog bijna meer dan het eigenlijk verdiende. Besiktas gooide telkens nog een lichaamsdeel voor de bal en toen er eens eentje niet in de buurt was, vond Heynen zijn eigen ploegmaat Ingvartsen op zijn weg.

  Berge zorgt met heerlijke knal voor 1-1 tegen Besiktas

  Genk blijft leider in zijn groep

  Ondanks het puntenverlies doet Genk geen slechte zaak, want ook Malmö-Sarpsborg eindigde op 1-1, waardoor er niets is veranderd in het klassement. Genk blijft leider en heeft zijn 2 matchen tegen Besiktas, de op papier sterkste tegenstander, al achter de rug.

  Clement: "Had al slecht gevoel na de opwarming"

  "Ik had na de opwarming al een slecht gevoel over de start van onze match", zegt Genk-coach Philippe Clement. "Daar waren we al niet scherp genoeg. We hadden misschien te veel vertrouwen."

   

  "Op het veld zag ik veel te veel afval, een veel te traag tempo, niet de juiste opbouw,... Veel dingen die we niet hadden afgesproken."

   

  "Maar er waren ook positieve dingen. Ik wist dat we op het einde over hen heen zouden lopen, want we zijn fysiek een stuk sterker. Ik wist dat die versnelling er zou komen. Als we in een hogere versnelling waren begonnen, had het zelfs nog een mooiere avond kunnen worden."

  "We namen het misschien te licht op"

  • Bryan Heynen (Genk): "We hebben de match misschien te licht opgenomen, omdat we daar zo vlot hadden gewonnen. Maar in de laatste 25 minuten waren we wel weer veel beter dan zij en konden we nog winnen."
  • Joseph Aidoo (Genk): "Toen Berge scoorde, was ik opgelucht, want anders had ik het mezelf nooit vergeven. Die goal van Besiktas reken ik mijzelf aan."
  • Sander Berge (Genk): "Besiktas toonde een ander gelaat dan thuis. Het was duidelijk uit op wraak. Daar hadden wij geen antwoord op. Mijn goal zou wel eens een belangrijke kunnen zijn."
  • Ryan Babel (Besiktas): "Wij hebben dringend punten nodig, dus voor ons zijn dit 2 verloren punten en geen gewonnen punt. We hadden vaker kunnen scoren, maar faalden daarin."

  Reacties van de spelers

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Genk krijgt nog uitstekende dubbele kans op 2-1.

   Genk krijgt nog uitstekende dubbele kans op 2-1

  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 1-1. Nog een laatste kans voor Fiolic, die kan uithalen op de cross van Uronen, maar over schiet. Het is het slotakkoord van een bijwijlen vermakelijke match.
  3. tweede helft, minuut 93. Genk trekt nog even naar de schiettent op de kermis. De ene bal na de andere wordt in extremis afgeblokt. Vooral het schot van Heynen had een beter lot verdiend. Het is uitgerekend Ingvartsen die de bal uit doel houdt.
  4. tweede helft, minuut 92. Medel ligt uitgeteld op de grond. Tot ergernis van de Genk-fans is Fiolic zo sportief dat hij het spel stil legt.
  5. tweede helft, minuut 91. We hebben de 1e van 4 minuten extra tijd aangevat, maar Genk dringt aan. Besiktas kreeg een paar kansen om er 0-2 van te maken, maar nu bidden de Turken dat het 1-1 blijft.
  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Besiktas, Vágner Love erin, Oguzhan Özyakup eruit
  7. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 90. Met Ingvartsen in de plaats van Ndongala speculeert Clement niet op een punt. Zit er nog meer in voor Genk?
  9. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij KRC Genk, Marcus Ingvartsen erin, Dieumerci Ndongala eruit
  10. tweede helft, minuut 89.