Anderlecht is Europees helemaal uitgeteld na nieuwe nederlaag

2. 75' - Doelpunt - Michael Frey (2 - 0)
    UEFA Europa League - speeldag 4 - 08/11/18 - 16:50
    75'
    Michael Frey
    75'
    2 - 0

Anderlecht moet de kelk tot de bodem ledigen, want dit seizoen rest alleen nog de competitie. Na de vroegtijdige bekerexit is Anderlecht na 4 speeldagen er ook in Europa al aan voor de moeite. RSCA verloor met 2-0 op het veld van Fenerbahçe.

Fenerbahçe-Anderlecht in een notendop:

• Man van de match: Mathieu Valbuena opende zelf de score en schotelde vervolgens Frey de 2-0 voor.
    • Sleutelmoment: De 1-0 viel precies op het moment waarop Anderlecht het sterkst was. Een flinke mentale tik die paars-wit niet meer te boven kwam.
    • Opvallend: Anderlecht is de eerste van de 48 clubs in de Europa League die uitgeschakeld is.

Bekijk het verslag van Fenerbahçe - Anderlecht (2-0)

Anderlecht controleert, Fenerbahçe scoort

Anderlecht had eigenlijk een overwinning nodig om zijn overlevingskansen gaaf te houden, maar slaagde er aanvankelijk niet in om zijn stempel te drukken. Paars-wit kwam niet verder dan enkele prikjes en moest toezien hoe Fenerbahçe zonder echt goed te voetballen de beste kansen kreeg.

Vooral de sterke spits Slimani zorgde voor flink wat problemen bij de bezoekers, maar gelukkig voor Anderlecht stond het vizier van de Algerijn niet op scherp. Toch had paars-wit voor de rust ook één grote kans: een vrije trap van Trebel likte de lat en ging over.

Na de thee kwam Anderlecht beter voor de dag. Paars-wit had de controle, al bleven de kansen uit. En zoals zo vaak in voetbal wordt er dan aan de overkant gescoord. Net op het moment dat Anderlecht zijn beste periode had, dwarrelde een voorzet van Valbuena in doel.

De bezoekers waren van slag en nauwelijks enkele minuten na zijn goal bood de Fransman Frey de 2-0 aan. Boeken toe voor Anderlecht, dat de match nog met zijn tienen moest uitspelen na twee gele kaarten voor Bakkali.

Ayew verlengt voorzet van Valbuena in doel: 1-0

Fenerbahçe straft fout van Vranjes genadeloos af: 2-0

Vanhaezebrouck: "Het is iedere keer opnieuw hetzelfde verhaal"

Dimata: "Heb zeker nog zin om de 2 resterende Europese matchen te spelen"

Kums: "We hebben de kwalificatie niet hier verloren"

90+3' tweede helft
    89'

Slimani vergeet het helemaal af te maken

89'

Ref Ekberg maakt een einde aan de wedstrijd. Anderlecht gaat met 2-0 de boot in en is Europees uitgeschakeld.
    88'
    Jailson sloft naar de kant, waar Isla klaar staat om erin te komen. Ref Ekberg maant de Braziliaan aan dat het allemaal wat sneller mag gaan.
    83'

Bijna 3-0

Slimani is ongrijpbaar voor de Anderlecht-defensie, maar gelukkig voor paars-wit staat het vizier van de Algerijn vanavond niet op scherp. Na een lange spurt schuift de spits de bal naast.
    82'

Bakkali mag gaan douchen na zijn tweede gele kaart

82'
    Valbuena krijgt nog een applauswissel van Erwin Koeman. Köybasi mag nog tien minuutjes opdraven.
    80'

Rood voor Bakkali

In nauwelijks enkele minuten tijd pakt Bakkali twee gele kaarten, de tweede voor een domme trekfout op Elmas. Anderlecht moet de match volmaken met zijn tienen.
    78'

Twee wissels

Vanhaezebrouck voert een dubbele wissel door. Lokonga en Najar komen in de ploeg, Trebel en Saelemaekers mogen gaan rusten.
    78'

77'
    De UEFA kent het eerste doelpunt toe aan Valbuena. Heeft Ayew de bal dan toch niet geraakt? Voor Anderlecht is het allemaal bijzaak.
    77'
    76'
    75'

Daar is de 2-0 al

Vranjes gaat helemaal de mist in, waardoor Valbuena Frey de 2-0 kan aanbieden. Anderlecht wordt in een handvol minuten knock-out gemept.
    73'

73'

Tweede adem

Fenerbahçe had het moeilijk het voorbije kwartier, maar het doelpunt heeft de thuisploeg weer energie gegeven. De fans zetten zich ook nog eens massaal achter het team.