Genk kan pas diep in de 2e helft de 2-2 scoren.

Racing Genk zet twee keer achterstand recht tegen Fiorentina, paal voorkomt 3-2 in minuut 96

do 21 september 2023 20:30
  1. 7' - Doelpunt - Luca Ranieri (0 - 1)
  2. 12' - Doelpunt - Andi Zeqiri (1 - 1)
  3. 23' - Doelpunt - Luca Ranieri (1 - 2)
  6. 77' - Verv. Luca Oyen door Anouar Ait El Hadj
  7. 85' - Doelpunt - Mark McKenzie (2 - 2)
  8. 88' - Verv. Bilal El Khannous door Patrik Hrošovský
UEFA Europa Conference League - speeldag 1 - 21/09/23 - 18:46
7'
Luca Ranieri
0 - 1
7'
12'
Andi Zeqiri
12'
Andi Zeqiri
1 - 1
23'
1 - 2
23'
85'
Mark McKenzie
85'
2 - 2

Racing Genk heeft een valse Europese start vermeden. Tegen het Italiaanse Fiorentina, vorig jaar nog finalist, maakte het twee keer een achterstand goed. Eerst wiste Zeqiri een blunder van Vandevoordt uit, in het slot zorgde McKenzie voor een gelijkmaker. De thuisploeg was nog dicht bij een zege, maar Tolu zag een winnende treffer op de paal belanden.

Racing Genk - Fiorentina in een notendop:

• Sleutelmoment: 5 minuten voor tijd kopte Mark McKenzie Racing Genk nog naar een prima gelijkspel tegen Fiorentina, al zat de winst er zelfs nog in. Tolu trof in minuut 96 de binnenkant van de paal. Het scheelde enkele centimeters of de Limburgers hadden een stuntzege beet op speeldag 1.

• Man van de Match: Luca Ranieri, centrale verdediger van beroep, ontpopte zich zowaar tot doelpuntenmachine in Genk. De 24-jarige Italiaan scoorde voor vanavond slechts 1 keer in zijn hele carrière. Daar deed Ranieri in een klap 2 goals bij, ei zo na ook nog gekruid met een assist voor de 1-3.

• Opvallend: Een comeback die Racing Genk een mooi gelijkspel opleverde, al willen ze o zo graag nog eens winnen voor eigen volk in een Europese groepsfase. Daar slaagde het de voorbije 5 jaar amper 1 keer in met een 4-0 zege tegen Sarpsborg in december 2018, in de Europa League.

Genks geklungel op corners zorgt voor 2 tegengoals

KRC Genk begon aan zijn eerste groepsfase in de Conference League met een thuisduel tegen groepsfavoriet Fiorentina, vorig jaar nog finalist in de 3e Europese competitie.

Geen cadeau als opener dus, zeker niet gezien de weifelachtige prestaties van de Limburgers de voorbije weken.

En dan was het wel Maarten Vandevoordt, een van de lichtpuntjes tijdens het seizoensbegin bij Racing Genk, die al vroeg aan het blunderen ging.

Met een slap handje kon hij de kopbal van Ranieri op corner niet uit zijn doel houden, de thuisploeg was meteen op achtervolgen aangewezen.

Al mocht de reactie van Genk er wel zijn. Een vrije trap van Bilal el Khannous zorgde voor geklungel bij Fiorentina, Andi Zeqiri kon profiteren en scoorde zijn 2e goal in 2 wedstrijden.

Het Genkse geluk was echter van korte duur, een nieuwe hoekschop van Fiorentina zorgde alweer voor paniek achterin.

Milenkovic kon doorkoppen naar zijn collega-centrale verdediger Ranieri, die volledig vrij aan de tweede paal zowaar een tweede keer raak kon koppen.

Kopzorgen dus voor Wouter Vrancken en zijn troepen met een 1-2-ruststand na geklungel op hoekschoppen.

Racing Genk gaat bijna erop en erover na sterk slot

Na rust zagen we een halfuur lang amper kansen, een vervelend Fiorentina legde de wedstrijd volledig lam.

De bezoekers lieten zelf na om de wedstrijd volledig te beslissen bij de eerste goede kans na de koffie.

Ranieri kroop in de rol van aangever en legde prima terug tot bij die andere centrale verdediger, maar het vizier van Milenkovic stond niet op scherp. De prima kans eindigde hoog over het doel van Vandevoordt.

Het spreekwoordelijke deksel viel nog op de Italiaanse neuzen met de gelijkmaker van Mark McKenzie, opnieuw na een kopbal op corner.

Bijna bekroonde Racing Genk zijn sterke slot zelfs nog met een stuntzege tegen de finalist van vorig seizoen. De ultieme knal van Tolu in minuut 96 strandde op de binnenkant van de paal.

Zo moesten de Limburgers tevreden zijn met een oerdegelijk 2-2-gelijkspel als opener van hun campagne in de Conference League.