KAA Gent lijdt nu ook pijnlijke nederlaag in Europa tegen Zweedse Djurgardens

1. 39' - Doelpunt - Marcus Danielson (0 - 1)
UEFA Europa Conference League - speeldag 3 - 06/10/22 - 21:01
39'
Marcus Danielson
0 - 1
39'

KAA Gent lijkt de weg kwijt. Na competitienederlagen tegen Racing Genk en Cercle incasseerden de Buffalo’s nu ook in Europa een dreun. Voor eigen publiek liet de bekerwinnaar zich verrassen tegen Djurgardens. De Zweedse bezoekers sloegen voor rust toe, het antwoord van Gent was nadien te flauw.

AA Gent - Djurgardens IF in een notendop:

• Sleutelmoment: Kort voor de rust slaat Djurgardens ongenadig toe op een hoekschop. Ngadeu wordt afgeblokt door Edvardsen en moet zo Danielson laten lopen. Die maakt er dankbaar gebruik van om de 0-1 voorbij Nardi te koppen.

• Man van de match: Marcus Danielson schonk Djurgardens de volle buit met zijn fraai kopbaldoelpunt. Bovendien liet hij ook verdedigend amper steken vallen, al ontsnapte de Zweed wel toen Cuypers op het uur over zijn uitgestoken been viel en de bal niet op de penaltystip ging.

• Opvallend: Hong claimde tevergeefs een penalty in de eerste helft, Cuypers in de tweede. Op de vraag of hij geen penalty had moeten krijgen liet Cuypers na afloop veelbetekenend zijn rechterschoen met kapotte veters zien.

Danielson bezorgt Gent koude douche

De fanatieke aanhang van Djurgardens deed zijn kwalijke reputatie alle eer aan in de Ghelamco Arena. Enkele heethoofden haalden Gentse spandoeken weg en vlak voor de aftrap kleurde het bezoekersvak rood van het Bengaalse vuur.

Op het veld heel wat minder vuurwerk bij Djurgardens. Integendeel, doelman Zetterström was na nog geen 5 minuten bijna de schlemiel toen hij naar de bal moest grabbelen op een schot van Odjidja.

Gent bleef het vooral vanuit de tweede lijn proberen. Torunarigha dwong Zetterström tot een redding met een verre knal en ook Odjidja stelde de Zweedse doelman nogmaals op de proef. Djurgardens ontsnapte ook toen Hong tevergeefs een penalty claimde.

De bezoekers bakten er weinig van, maar halfweg de eerste helft was het wel even schrikken voor Gent toen een plaatsbal van Eriksson nipt naast ging. Op aangeven van diezelfde Eriksson besloot Edvardsen niet veel later voorlangs.

Twee waarschuwingsschoten van de bezoekers en kort voor de rust was het helemaal raak. Ngadeu werd op een hoekschop vakkundig afgeblokt, Hanche-Olsen kwam te laat om bij te springen en zo had Danielson vrije baan om de 0-1 binnen te koppen. Gent trok met een flinke domper de kleedkamer in.

Cuypers claimt tevergeefs penalty

Vanhaezebrouck dropte voor de tweede helft Hjulsager en Owusu in de ploeg. Die laatste pakte meteen uit met een heerlijke pass op Cuypers, maar zijn schot ging over. Ook bij een vrije trap van Castro-Montes was het net niet voor Gent.

De thuisploeg bleef aandringen en drukte de Zweden weg. Cuypers mikte een spectaculaire retro naast en zorgde voor diepgang met zijn snedige loopacties. Op het uur leek hij zo een penalty uit te lokken toen hij over de uitgestoken voet van Danielson tuimelde, maar scheidsrechter Kulbakov deed alsof zijn neus bloedde.

Het balbezit bleef voor Gent, maar de thuisploeg slaagde er nauwelijks in om tot uitgespeelde kansen te komen. Het blok bij Djurgardens stond als een huis, de Zweden gaven de voorsprong niet meer weg en worden dankzij de driepunter alleen leider in Groep F. Gent blijft achter met 4 punten. Evenveel als Molde, dat de volle buit pakte tegen Shamrock Rovers.

90+5'

AA Gent is zijn ongeslagen status in Groep F kwijt. Het gaat op eigen veld met het kleinste verschil onderuit tegen Djurgardens, dat zo naar de leiding springt. De Zweden hadden genoeg aan een kopbaldoelpunt van Danielson op een hoekschop, kort voor de rust.

90+4'

De Sart forceert nog een corner in de slotseconden. Hjulsager dropt de bal aan de eerste paal, maar daar wordt die simpel weggekopt. Het lijkt voorbij voor Gent.

88'

5 minuten extra

Gent krijgt nog 5 extra minuten om alsnog de nederlaag af te wenden.

87'

Frustratie bij enkele Gentse supporters

Ook de Gentse supporters misdragen zich nu, bij een uittrap van Zetterström. Eriksson raapt een aansteker op en toont die aan de ref.

85'
81'

Kan De Sart het tij nog keren voor Gent? Hij is opnieuw fit en wordt voor de slotfase nog in de ploeg gedropt voor Odjidja.

74'

Balbezit zonder doelgevaar

Bezorgde blikken bij Ivan De Witte en Michel Louwagie in de Gentse eretribune. De tijd begint te dringen voor hun ploeg. Gent heeft het meeste balbezit, maar slaagt er niet in om tot uitgespeelde kansen te komen.

72'
71'
70'

Dubbele wissel

Nog wat frisse krachten bij Gent. Nurio en Salah komen in de ploeg voor Castro-Montes en Hong.

68'
Djurgårdens IF
64'

Cuypers geen beste vrienden met de ref

Cuypers gaat net voor het ingaan van de zestien opnieuw onderuit na een duel met Danielson. Weer krijgt Cuypers nul op het rekest van de ref, terwijl de spits hier toch echt wel tegengehouden werd.

63'

Mislukte omhaal van Cuypers, Gent krijgt opnieuw geen strafschop

62'

Geen penalty voor Gent

Cuypers gaat gretig over het been van Danielson en schreeuwt om een penalty. Scheidsrechter Kulbakov wuift het protest weg. Een VAR is er niet in de Conference League. Veel leek er ook niet aan de hand, al zette Danielson wel zijn voet richting de inlopende Cuypers.

60'

Cuypers probeert het met een retro

Gent krijgt de bal maar niet in het kader. Cuypers probeert het met een spectaculaire retro, maar zijn poging botst naast.

57'

Hoekschop voor Djurgardens en dan is extra opletten voor Gent. Het is opnieuw Danielson die kan koppen, maar dit keer is zijn vizier minder scherp afgesteld.