Dol slot in Anderlecht: vreugde om gelijkmaker, verdriet om penaltymisser

  1. 44' - Geel - Josh Cullen
  2. 37' - Geel - Matúš Bero
  3. 35' - Doelpunt - Benito Raman (2 - 1)
  4. 32' - Doelpunt - Eli Dasa (1 - 1)
  5. 25' - Geel - Riechedly Bazoer
  6. 11' - Doelpunt - Benito Raman (1 - 0)
  1. 90+8' - Geel - Isaac Thelin
  2. 90+5' - Gemiste strafschop - Lior Refaelov
  3. 90+3' - Verv. Yann Gboho door Patrick Vroegh
  4. 90+1' - Doelpunt - Yari Verschaeren (3 - 3)
  5. 90' - Geel - Thomas Buitink
  6. 89' - Geel - Maximilian Wittek
  7. 86' - Verv. Oussama Darfalou door Thomas Buitink
  8. 86' - Geel - Oussama Darfalou
  9. 84' - Verv. Benito Raman door Yari Verschaeren
  10. 77' - Geel - Eli Dasa
  11. 74' - Geel - Oussama Tannane
  12. 73' - Doelpunt - Oussama Tannane (2 - 3)
  13. 70' - Verv. Francis Amuzu door Majeed Ashimeru
  14. 69' - Verv. Joshua Zirkzee door Isaac Thelin
  15. 67' - Verv. Nikolai Baden Frederiksen door Oussama Tannane
  16. 67' - Geel - Markus Schubert
  17. 47' - Doelpunt - Nikolai Baden Frederiksen (2 - 2)
  11'goalBenito Raman1 - 0
  32'goalEli Dasa1 - 1
  35'goalBenito Raman2 - 1
  73'goalOussama Tannane2 - 3
  90+1'goalYari Verschaeren3 - 3

  Anderlecht heeft een prima uitgangspositie uit handen laten glippen tegen Vitesse in de play-offs van de Conference League. Paars-wit gaf een 2-1-bonus uit handen, kwam in de extra tijd nog langszij en miste dan zelfs nog de penalty van de overwinning in een knotsgek slot. Na de 3-3 in een wedstrijd met twee gezichten blijft alles weliswaar speelbaar.

  Anderlecht - Vitesse in een notendop:

  • Sleutelmoment: De 3-3 van Yari Verschaeren betekende al een wereld van verschil, maar het spektakelstuk had helemaal een happy end kunnen krijgen vanaf de stip. Lior Refaelov had zijn Europees kostuum echter niet aangetrokken en deed de lat minutenlang natrillen.

  • Man van de match: Benito Raman verdient meer dan een pluim voor zijn acties, kansen en doelpunten in de eerste helft. De nieuwe chouchou moet zijn inspanningen nog langer proberen te rekken, maar je kunt hem weinig verwijten. Op die bal tegen de paal na.

  • Opvallend: Anderlecht houdt zijn kansen na de bizarre ontknoping gaaf, maar met 2 nederlagen en 1 gelijkspel is dit een (vrij) dramatische avond voor het Belgische voetbal.

  Speels Anderlecht heeft verdiende voorsprong bij de rust

  In Nederland werd vooraf nogal lacherig gekeken naar de Brusselse bouwwerf, maar Anderlecht wilde bewijzen dat de fundamenten wel al gelegd zijn.

  Architecten Amuzu en Raman schotelden Vitesse na 10 minuten al een eerste  schets voor: de nieuwe publiekslieveling stond op de goeie plaats om de rebound van de gretige Amuzu binnen te tikken.

  Het thuispubliek kraaide van plezier, maar na een stevige waarschuwing van Darfalou moest Anderlecht zijn greep meer en meer lossen.

  Vitesse schakelde een versnelling hoger en Dasa had op het halfuur een geniale ingeving: buitenkantje rechts jaste hij de 1-1 prinsheerlijk binnen.


  Een stevige domper voor Anderlecht, maar de reactie was uit het boekje. Na een vloeiende aanval was Amuzu enkele minuten later de zuivere aangever voor Raman, die van dichtbij weer niet kon missen.

  De verdiende voorsprong had halfweg nog ruimer kunnen zijn, maar de vogelvrije Raman trapte de 3-1 via de voet van doelman Schubert tegen de staak. 

  RSCA stort in, maar laat de 4-3 zowaar nog liggen

  Zo fris en fruitig Anderlecht voor de rust acteerde, zo groot was het verval na de pauze.

  De ondergang werd al na 40 seconden ingezet: Frederiksen verschalkte Van Crombrugge met een licht afgeweken schuiver in de korte hoek.

  De positieve tussentijdse evaluatie van de jury verdween plots in het niets, want Anderlecht was een schim van zichzelf en zakte volledig weg.

  Een volwassen Vitesse vertaalde zijn dominantie een kwartier voor tijd ook op het scorebord. Hoedt en Gomez waren veel te nonchalant, Tannane stak het mes nog wat dieper in de wonde.

   

  Toen iedereen zich al had neergelegd bij de complexe tweede zit van volgende week, reanimeerde invaller Verschaeren Anderlecht nog in de 91e minuut, ook al met een plaatsbal in de korte hoek.

  RSCA was plots springlevend, maar in plaats van euforie volgde er een anticlimax na een ware rollercoaster. Refaelov trapte in de 94e minuut de 4-3 vanaf de stip verwoestend tegen de lat.

  "We mogen nog altijd met vertrouwen afzakken naar Nederland"

  • Hendrik Van Crombrugge: "Er zat veel meer in. We zaten heel goed in de wedstrijd en er was niets aan de hand, maar we gaven de goals na de rust te snel en te makkelijk weg. Scherp uit de kleedkamer komen, dat is zeker een werkpunt. Deze wedstrijd had alles: spektakel, op en af. Dan is het jammer om af te sluiten met zo'n anticlimax. Maar we mogen nog altijd met vertrouwen afzakken naar Nederland."

  • Benito Raman: "Het was een gekke wedstrijd. We hebben niet verloren en gelukkig tellen de uitgoals niet meer. We hadden altijd moeten winnen, maar Vitesse is een goeie ploeg. Toch moeten we volgende week daar proberen te winnen."

   "Het is goed dat de wedstrijd tegen AA Gent uitgesteld is. Daardoor kunnen we een normale voorbereidingsweek afwerken, in plaats van om de drie dagen een match te spelen."

  Bekijk de goals van Anderlecht:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Alles is nog mogelijk na een memorabele Europese avond. Peter Vandenbempt (Radio 1).
  2. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Isaac Thelin van Anderlecht tijdens tweede helft, minuut 98
  4. tweede helft, minuut 97. Einde! Er wordt een punt gezet achter deze rollercoaster. Anderlecht was een schim van zichzelf en kwam 2-3 achter, maar in een krankzinnig slot liet Refaelov de 4-3 nog liggen vanaf de stip. .
  5. tweede helft, minuut 96. Terwijl de lat nog natrilt, staat er nu zelfs een toeschouwer op het veld. Dit is een Europese avond uit de oude doos.  .
  6. tweede helft, minuut 95.
  7. tweede helft, minuut 95. Tegen de lat! Wat een anticlimax. Refaelov trapt de strafschop verwoestend tegen de lat. Anderlecht moet alle emoties trotseren.  .
  8. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 95 door Lior Refaelov van Anderlecht.
  9. tweede helft, minuut 93. Penalty! En zo wordt het plots nog helemaal een gekkenhuis. Gomez toont doorzettingsvermogen en wordt dan op de rand van de zestien gehaakt. De bal gaat op de stip. Geen discussie mogelijk. .
  10. tweede helft, minuut 93.
  11. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Vitesse, Patrick Vroegh erin, Yann Gboho eruit
  12. tweede helft, minuut 92. En plots is het thuispubliek springlevend. Ook zij beseffen dat deze 3-3 cruciaal is voor de return van volgende week. De tweede zit is een beetje minder moeilijk geworden.  .
  13. tweede helft, minuut 92.
  14. tweede helft, minuut 91. Hoe je het ook draait of keert: deze gelijkmaker betekent toch een wereld van verschil. . Peter Vandenbempt (Radio 1).
  15. tweede helft, minuut 91. Alles te herdoen dankzij Verschaeren! Verschaeren reanimeert Anderlecht dan toch nog! Het duurt allemaal lang, maar op de buzzer trapt de invaller de 3-3 in de korte hoek. .
  16. Yari Verschaeren (Anderlecht) scoort. Het staat 3 - 3. tweede helft, minuut 91.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Yari Verschaeren van Anderlecht. 3, 3.
  18. Gele kaart voor Thomas Buitink van Vitesse tijdens tweede helft, minuut 90
  19. tweede helft, minuut 89. De rekening met gele kaarten loopt de jongste minuten fors op. Het bewijst dat er niet veel meer gevoetbald wordt.  .
  20. Gele kaart voor Maximilian Wittek van Vitesse tijdens tweede helft, minuut 89