Exit Manchester City ondanks goal De Bruyne: Real Madrid stoot door na zenuwslopende penaltyreeks

3. 72' - Verv. Jack Grealish door Jéremy Doku
  4. 76' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 17/04/24 - 21:02
12'
Rodrygo
0 - 1
Rodrygo
12'
76'
Kevin De Bruyne
76'
1 - 1

Manchester City zal zichzelf niet opvolgen in de Champions League. Kevin De Bruyne behoedde de Engelse topfavoriet eerst nog voor een exit tegen Real Madrid door in minuut 76 de levensbelangrijke gelijkmaker te scoren, maar nadien vond City (ook in de verlengingen) geen tweede treffer. In de strafschoppenreeks toonde Real zich dodelijk efficiënt.

Manchester City - Real Madrid in een notendop:

• Sleutelmoment: Enkele minuten na zijn gelijkmaker krijgt De Bruyne op aangeven van Akanji een uitgelezen kans om City op voorsprong te brengen en een Real dat op kraken staat definitief uit te tellen. De Rode Duivel laat de kans liggen, Real overleeft.

• Man van de match: Als één man een opvallende wedstrijd speelde, dan was het Antonio Rüdiger wel. De Duitser gaf met een ongelukkige tussenkomst op een voorzet van Doku een assist voor De Bruyne, liet op het einde van de eerste verlenging de 1-2 liggen en zette uiteindelijk de beslissende penalty om.

• Opvallend: Real Madrid zet een straffe traditie voort. Voor de zesde keer al slaagt de Spaanse recordkampioen erin om de titelverdediger uit te schakelen in de knock-outfase van de Champions League.

Rodrygo bezorgt Real perfecte start

De heenwedstrijd in Bernabéu leverde een zinderend spektakelstuk en na een onwaarschijnlijke rollercoaster een 3-3-gelijkspel op. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen voor de nieuwe clash tussen Real Madrid en Manchester City, maar beide teams begonnen aan een slakkengangetje aan de wedstrijd.

Toch kwam er uit het niks een vroege openingsgoal, ingeleid door een heerlijke actie van Bellingham. Op aangeven van Vinicius mikte Rodrygo eerst nog van dichtbij op Ederson, maar in de herneming was het wél raak.

City, dit keer wel met een fitte De Bruyne in de basis, moest aan de bak. Haaland kwam dicht bij de 1-1: zijn kopbal strandde op de lat en Bernardo Silva was te verrast om de herneming in doel te werken.

De thuisploeg voerde de druk stelselmatig op, zonder Real echt in de problemen te brengen. De Bruyne probeerde het te forceren, maar zowel bij zijn voorzetten als afstandsschoten was Real-doelman Lunin telkens de spelbreker. Bovendien bleef het voor City opletten voor de vlijmscherpe counters van Real, met Vinicius telkens in een hoofdrol.

Doku en De Bruyne doen het voor City

City zette zijn jacht op de gelijkmaker onverdroten voort na de rust, Lunin moest al meteen aan de bak op een volley van Grealish. Nacho stak de thuisploeg bijna een handje toe. Met Haaland in zijn rug dribbelde hij zijn eigen doelman, maar hij kon de bal nog net voor de doellijn in corner werken.

Real raakte niet onder de druk uit en de gelijkmaker hing in de lucht, maar de bezoekers hielden wel stand. Vanuit een scherpe hoek mikte Grealish de bal door de benen van Carvajal, maar niet voorbij Lunin.

Twintig minuten voor het einde gooide Guardiola Doku in de strijd en dat bleek een gouden zet. Met zijn typische versnelling haalde de invaller de achterlijn en zijn voorzet werd door Rüdiger ongelukkig weggewerkt, pal in de voeten van De Bruyne. Die joeg de bal van dichtbij hoog in doel: 1-1, dankzij een 100 procent Belgische goal.

De Bruyne had de smaak te pakken. Een knap afstandsschot ging rakelings over en tien minuten voor het einde kreeg hij een uitgelezen kans op de 2-1. Na alweer knap voorbereidend werk van Doku kon De Bruyne van dichtbij uithalen op een voorzet van Akanji, maar hij mikte over.

City faalt in strafschoppenreeks

City beet zijn tanden stuk op Real en dus kregen we verlengingen in het Etihad Stadium. De eerste werd een maat voor niks, al zat het venijn bijna in de staart. Op aangeven van Brahim Diaz kon Rüdiger plots van dichtbij vrij uithalen, maar de Duitser toonde waarom hij een verdediger en geen aanvaller is.

De tweede verlenging leverde nog minder op en dus moest een zenuwslopende penaltyreeks voor de beslissing zorgen. Kovacic en Bernardo Silva, met een onwaarschijnlijk slechte penalty, faalden daarin voor City, terwijl bij Real enkel Modric miste. Uitgerekend Rüdiger knalde Real met de beslissende strafschop naar de halve finales.

23:47
23:47

De titelverdediger ligt uit de Champions League. Manchester City kwam terug van een 0-1-achterstand dankzij een treffer van De Bruyne, maar beet ondanks duidelijk overwicht zijn tanden stuk op Real. In de strafschoppenreeks ging het helemaal fout voor City, Rüdiger maakte het af voor Real

23:47

Real stoot door!

Rüdiger maakt het af! Real Madrid gaat naar de halve finales!

23:46
shootouts
Ederson
Manchester City
23:46

Ederson vloert collega

Ederson moet scoren om City in de running te houden en dat doet hij. Lunin kiest de goede hoek, maar de strafschop is te goed geplaatst.

23:46
shootouts
Nacho
Real Madrid
23:45

Ederson kiest de verkeerde kant

Nacho werkt zijn strafschop ook keurig af. 2-3 voor Real.

23:45
shootouts
Phil Foden
23:45

Foden treft wel raak

Foden heeft de druk op zijn schouders. Na twee missers bij City schiet hij wél raak. 2-2.

23:45
23:44

Real op voorsprong

Vazquez kan Real op voorsprong brengen en doet dat ook!

23:44
shootouts
Mateo Kovacic
23:43

Lunin redt!

Kovacic ademt diept in, maar ook hij krijgt de bal niet voorbij Lunin. Knappe redding van de Real-doelman.

23:43
23:43

Bellingham scoort

Bellingham profiteert van de misser van Bernardo Silva en brengt Real weer langszij.

23:42
23:42

Misser van Bernardo Silva!

Wat een bizarre penalty van Bernardo Silva. Hij trapt een compleet mislukte penalty. Lunin kan gewoon blijven staan en plukt de bal.