UEFA Champions League - speeldag 2 - 04/10/23 - 21:00
45+1'
Ferran Torres
0 - 1
45+1'

Zo spectaculair als tegen Antwerp was het niet, maar Barcelona heeft wel zijn tweede opeenvolgende zege beet. Ferran Torres kwam na een half uur al de geblesseerde Lewandowski vervangen en nam zijn taak feilloos over. De vervanger zorgde net voor de rust voor het eerste en enige doelpunt. Porto dreigde daarna wel, maar Barcelona kraakte niet meer.

Weinig animo, weinig kansen, maar veel balbezit voor Barcelona tegen Porto.

In een gezapige eerste helft was het uiteindelijk Barcelona dat op slag van rust op voorsprong komt. Ferran Torres, die iets na het half uur de geblesseerde Robert Lewandowski moest komen vervangen, strafte een foutje van de Porto-defensie af.

Na de rust ging Porto nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de Portugezen stuitten meermaals op een sterk keepende Marc-André ter Stegen. Een knap omhaaldoelpunt van Taremi werd nog afgekeurd voor buitenspel.

Met zes op zes is Barcelona alleen leider in groep H, met drie punten voorsprong op Porto en Sjachtar Donetsk, dat eerder op de avond met 2-3 won van Antwerp. The Great Old is troosteloos laatste met nul punten.

90+8' tweede helft
90+8'
Ferran Torres (FC Barcelona) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Francisco Conceição (FC Porto) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+3'
90+3'
Vrije trap voor FC Porto. Gavi (FC Barcelona) hield Wendell vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'
Marcos Alonso (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pepê (FC Porto).
90+1'

89'
Pepê (FC Porto) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
88'
Wendell neemt de hoekschop voor FC Porto. Hij dropt de bal centraal voor doel.
87'
Marcos Alonso (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nico González (FC Porto).
86'
86'
Sergi Roberto (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ivan Jaime (FC Porto).
85'
Alejandro Balde (FC Barcelona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Francisco Conceição (FC Porto).