Rodri
73'
Rodri
3 - 1

Drie keer schrikken tijdens Manchester City - Rode Ster Belgrado. Jeremy Doku viel onverwacht snel in, de bezoekers kwamen op voorsprong en Erling Haaland miste een handvol kansen. Gelukkig voor de titelverdediger eiste zijn spitsbroeder de spotlights op.

Het is zo'n Champions League-wedstrijd die vooraf een formaliteit lijkt.

Titelverdediger Manchester City opende de jacht op een nieuwe Europese kroon met een opwarmertje tegen het Servische Rode Ster Belgrado. Wel slecht nieuws voor de Belgische fans: Jeremy Doku begon op de bank.

Alleen begon de Rode Duivel zich al rond het halfuur warm te lopen. Enkele minuten voor rust kwam de winger zelfs in de plaats van Bernardo Silva.

"Door een blessure", verduidelijke Pep Guardiola achteraf.

Nóg verrassender was wellicht dat de bezoekers kort voor rust op voorsprong kwamen via Osman Bukari. Een pijlsnelle aanvaller die enkele seizoenen geleden nog bij KAA Gent actief was.

Alvarez scoort, Haaland niet

Zou de formaliteit dan toch veranderen in een mirakel?

City had voor rust 22 doelkansen, maar slaagde er niet in om er eentje te verzilveren. Zeker doelpuntenmachine Erling Haaland - hij zou zijn naam niet op het scorebord zetten - miste een handvol uitstekende mogelijkheden.

Spitsbroeder Julian Alvarez toonde zich wél efficiënt. De Argentijnse wereldkampioen scoorde kort na rust de gelijkmaker, op het uur volgde zelfs een tweede treffer na een blunder van de bezoekende doelman.

Een kwartier voor tijd trok Rodri de logische zege helemaal over de streep.

90+1'

90'
Oscar Bobb (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Guélor Kanga (Rode Ster Belgrado).
87'
Kalvin Phillips (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Peter Olayinka (Rode Ster Belgrado).
86'
Julián Álvarez neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel.
86'
De poging wordt gered door Omri Glazer (Rode Ster Belgrado), die geen rebound weggeeft.
86'
De voorzet komt tot bij Nathan Aké (Manchester City). Zijn kopbal gaat richting doel...
85'
Redding van Omri Glazer (Rode Ster Belgrado), die de bal al duikend kan pareren.
85'
Oscar Bobb (Manchester City) haalt uit...
83'
83'
83'
82'
82'
82'
82'
Marko Stamenic (Rode Ster Belgrado) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jéremy Doku (Manchester City).