70'
Martin Ødegaard
70'
4 - 0

De verrekijker mocht weer bovengehaald worden. Leandro Trossard heeft zijn bloedvorm nog eens in de verf gezet met een knap doelpunt en een assist tegen PSV. Op het uur kreeg de Rode Duivel een luide applauswissel. Arsenal won de partij makkelijk met 4-0.

Over de beste Belg op de openingsspeeldag van de Champions League bestaat geen twijfel.

Leandro Trossard vertolkte woensdagavond een glansrol tegen PSV. In zijn Champions League-debuut was de Rode Duivel goed voor een doelpunt en een assist.

Trossard zette zo nog eens een uitroepteken achter zijn bloedvorm - de voorbije acht dagen scoorde hij ook al tegen Estland en Everton. Nu volgden dus weer twee bepalende acties tegen PSV.

Snel was duidelijk dat de Nederlanders een maatje te klein waren voor Arsenal. Saka scoorde na amper 8 minuten de openingstreffer en zou even later aan de basis liggen van een snedige counter met Trossard als eindstation.

De Limburger verdubbelde de score met een perfect geplaatste schuiver. Later in de eerste helft zou Trossard zich nog later opmerken als aangever. Met een mooie boogbal bediende onze landgenoot Gabriel Jesus, die er nog voor rust 3-0 van maakte.

Boeken toe.

Toegegeven: PSV liet het allemaal wel heel gemakkelijk gebeuren. Op geen enkel moment slaagden de Nederlanders erin om de ruimtes klein te houden, aanvallend waren ze dan weer onmondig.

Johan Bakayoko was dan misschien nog de beste man bij de bezoekers. Met veel goeie bedoelingen en enkele (ongevaarlijke) pogingen speelde de Rode Duivel zich in moeilijke omstandigheden toch in de kijker.

Op het uur kreeg Trossard, de derby tegen Tottenham in gedachten, een vroege applauswissel. Hoeveel deden er hem dat voor bij een Champions League-debuut?

90+2'
Vrije trap voor Arsenal. Malik Tillman (PSV) hield Reiss Nelson vast en dat had de scheidsrechter gezien.
90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Joey Veerman (PSV), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
90+1'

89'
De ref grijpt in: Hirving Lozano (PSV) deelde een duw uit.
89'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Reiss Nelson (Arsenal), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
88'
Reiss Nelson (Arsenal) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
87'
Arsenal krijgt een vrije trap. Jerdy Schouten (PSV) haalde Kai Havertz onderuit.
85'
Fábio Vieira (Arsenal) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
83'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Ben White (Arsenal) stond buitenspel.
82'
80'
Malik Tillman (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jorginho (Arsenal).
79'
Luuk de Jong (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gabriel (Arsenal).
78'
Jordan Teze (PSV) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Reiss Nelson (Arsenal).