Ga naar de inhoud
Bernardo Silva schoot twee keer raak voor Manchester City

Wervelend Manchester City blaast Real helemaal weg, Kevin De Bruyne (met assists) naar finale

 wo 17 mei 2023 21:19
RMA
einde
1-1
MCI
  1. 23' - Doelpunt - Bernardo Silva (1 - 0)
  2. 37' - Doelpunt - Bernardo Silva (2 - 0)
  1. 50' - Geel - Rúben Dias
  2. 55' - Geel - Dani Carvajal
  3. 62' - Geel - Ilkay Gündogan
  4. 63' - Verv. Luka Modric door Antonio Rüdiger
  5. 70' - Verv. Toni Kroos door Marco Asensio
  6. 75' - Geel - Eduardo Camavinga
  7. 76' - Doelpunt - Manuel Akanji (3 - 0)
  8. 79' - Verv. Ilkay Gündogan door Riyad Mahrez
  9. 79' - Verv. Eduardo Camavinga door Aurélien Tchouaméni
  10. 80' - Verv. Rodrygo door Dani Ceballos
  11. 80' - Verv. Dani Carvajal door Lucas Vázquez
  12. 84' - Verv. Kevin De Bruyne door Phil Foden
  13. 89' - Verv. Erling Haaland door Julián Álvarez
  14. 90+1' - Geel - Jack Grealish
  15. 90+1' - Doelpunt - Julián Álvarez (4 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 17/05/23 - 21:01
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
23'
Bernardo Silva
23'
Bernardo Silva
1 - 0
37'
Bernardo Silva
37'
Bernardo Silva
2 - 0
76'
Manuel Akanji
76'
Manuel Akanji
3 - 0
90+1'
Julián Álvarez
90+1'
Julián Álvarez
4 - 0

Kevin De Bruyne versus Romelu Lukaku. Manchester City staat straks tegenover Inter in de Champions League-finale na een weergaloze prestatie tegen Real Madrid, dat kansloos een 4-0 om de oren kreeg. Thibaut Courtois was de enige bezoeker op niveau en voorkwam erger, De Bruyne brak met een assist de partij open.

Manchester City - Real Madrid in een notendop:

  • Sleutelmoment: De spectaculaire comebacks van Real indachtig blijft het ook bij een 2-0-voorsprong opletten voor Manchester City. Een kwartier voor het einde valt de beslissing wanneer een vrije trap van De Bruyne tot de 3-0 van Akanji leidt.

  • Man van de match: Bernardo Silva zette Manchester City in de eerste helft al op weg naar de finale met twee belangrijke doelpunten. De Portugees rondde een heerlijke steekpass van De Bruyne af en maakte er kort voor de rust met een beheerste kopbal 2-0 van.

  • Pechvogel van de avond: In Madrid speelde hij een bleke wedstrijd, maar vanavond was Erling Haaland wél op de afspraak. Toch kreeg de feestelijke avond een zure nasmaak voor de Noor. Tot drie keer toe kwam hij dicht bij een treffer, evenveel keer botste hij op een redding van Courtois.

  • Opvallend: Manchester City blijft op koers voor de treble. Het kan zich komend weekend verzekeren van de titel in de Premier League, speelt op 3 juni de finale van de FA Cup tegen stadsgenoot United en mag het een week later opnemen tegen Inter in de Champions League-finale. 

Masterclass van City gekruid met twee goals

Twee keer versperde Real Madrid Manchester City al de weg naar de Champions League-finale. Dat gaan we geen derde keer laten gebeuren dachten ze bij City. De Bruyne en co begonnen als een wervelwind aan de terugwedstrijd en bliezen een machteloos Real omver.

De sterren van Real zagen sterretjes. Alleen Courtois was als vanouds op niveau. Met een knappe redding en een tikkeltje geluk hield hij Haaland van een vroege treffer. Dat kunstje deed hij na 20 minuten nog eens over met een schitterende parade op alweer een kopbal van Haaland.

Uiteindelijk kraakte de Koninklijke enkele minuten later toch. De Bruyne bracht Bernardo Silva met een knappe steekpass alleen voor Courtois en die had geen verhaal tegen het onhoudbare schot van de Portugees.

Real had een metamorfose nodig, maar die kwam er niet. Pas na ruim een halfuur kwamen de bezoekers een eerste keer piepen in de zestien van City. Toch stond het plots uit het niks bijna 1-1 toen een verrassende pegel van Kroos op de lat strandde.

Net wanneer Real boven water kwam, sloeg City een tweede keer toe. Een schot van Gündogan werd nog afgeblokt, maar in de herneming kon Bernardo Silva simpel zijn tweede van de avond in doel koppen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Bruyne leidt ook de 3-0 in

Real Madrid heeft een patent op spectaculaire comebacks en dus moest City ondanks de comfortabele voorsprong op zijn hoede blijven. Dat werd al na enkele minuten duidelijk toen Alaba met een vrije trap dicht bij de aansluitingstreffer kwam. Ederson kon de bal nog net over de lat tikken.

De Koninklijke wou zich niet gewonnen geven, terwijl City de dominantie van de eerste helft niet kon evenaren. Toch slaagde Real er niet in om de thuisploeg echt aan het wankelen te brengen.

Ruim een kwartier voor het einde kwam Haaland opnieuw dicht bij een treffer, maar wéér botste hij op Courtois. Na een knap hakje van Gündogan had de Noor de 3-0 aan zijn voet, een voetveeg van Courtois besliste er anders over.

Die 3-0 kwam er uiteindelijk toch. De Bruyne schilderde een vrije trap op het hoofd van Akanji en via Militao verdween de bal in doel. In de slotfase werd Ederson nog even op de proef gesteld door Benzema en Ceballos, maar een Madrileense eerredder kwam er niet meer. 

In de extra tijd zetten invallers Foden en Alvarez de kers op de taart voor City. Na een slim steekballetje van Foden maakte Alvarez er beheerst 4-0 van, de vernedering voor Real was compleet. 

Manchester City mag zo op 10 juni voor de tweede keer proberen om de Beker met de Grote Oren te winnen. Twee jaar geleden tegen Chelsea liep het finaal fout voor De Bruyne en co, in Istanbul wacht een herkansing tegen het Inter van Lukaku.

Silva: "Heel mooi om weer in de finale te staan"

Bernardo Silva loodste Manchester City met twee goals naar de finale van de Champions League. De Portugees stond na afloop te blinken. "Het is een mooie avond voor ons. We wisten dat Real een zware tegenstander was en ze hebben het ons lastig gemaakt, maar we hebben weerbaarheid getoond."

"Het is heel mooi om weer in de finale te staan, hopelijk kunnen we die deze keer winnen. Ik ben heel blij met mijn prestatie vanavond. In Madrid was ik niet goed genoeg en dat wou ik vandaag compenseren. Ik ben blij voor het team en de fans dat dat gelukt is."

City moet nu enkel nog voorbij Inter om die felbegeerde Beker met de Grote Oren te mogen vasthouden. "Ik heb gisteren naar hun wedstrijd gekeken. Het is een heel sterk georganiseerd team, dat heel gevaarlijk is op de counter. Het zal moeilijk zijn, maar we gaan ervoor."

Fase per fase

90+4'

Manchester City naar de finale!

Manchester City mag op 10 juni in Istanbul voor de tweede keer proberen om de Beker met de Grote Oren te winnen. Tegen Chelsea liep het twee jaar geleden finaal fout, tegen het Inter van Lukaku wacht De Bruyne en co een herkansing. De Engelse topclub was in de terugwedstrijd van de halve finales veel te sterk voor een machteloos Real Madrid, dat een 4-0-vernedering aangesmeerd kreeg. 

90+4' tweede helft
90+1'

Ook Alvarez pikt nog goaltje mee

De vernedering is compleet voor Real. Invallers Foden en Alvarez zetten de kers op de taart voor City. Foden brengt Alvarez met een knappe steekbal alleen voor Courtois en de Argentijn maakt het beheerst af. Courtois is woedend.

90+1'

Geel voor Grealish

Grealish loopt nog tegen een gele kaart aan, maar hij kan ermee lachen. 

90+1'
Manchester City
90'

Ook Haaland krijgt nog een applauswissel. De Noor was een stuk meer aanwezig dan vorige week in Madrid, maar Courtois hield hem tot drie keer toe van een treffer. Hij wordt afgelost door Alvarez.

89'
wissel
84'
wissel
84'

Applaus voor De Bruyne

De handen gaan op elkaar voor De Bruyne, die ook nog eens luid toegezongen wordt. Met twee assists was hij alweer bepalend voor City. Foden is zijn vervanger.

83'

Ceballos botst op Ederson

Ederson moet in het slot van deze wedstrijd zowaar nog eens in actie komen. Eerst blokt hij een poging van Benzema af en met een knappe reflex houdt hij ook de pas ingevallen Ceballos van de eerredder.

80'
80'
wissel
79'
wissel
79'

Feest in Manchester

De thuissupporters weten geen blijf met hun vreugde. Met hun rug naar het veld staan ze al springend te zingen in de tribunes. De ontlading is duidelijk groot, de feeststemming evenzeer.

77'

Boeken toe!

Het is binnen voor City, ze mogen de reis naar Istanbul boeken. Een vrije trap van De Bruyne wordt door Militao ongelukkig in eigen doel gewerkt. Real was vanavond niet meer dan een figurant.