UEFA Champions League - speeldag 6 - 01/11/22 - 21:01
1 - 1
62'

De ontknoping in groep D heeft niet ontgoocheld. Tottenham, Sporting, Frankfurt en Marseille konden - in die volgorde - met z’n allen nog de jackpot winnen of de pineut worden. Tottenham lachte het laatst, Frankfurt was de surprise, Sporting krijgt een troostprijs en Marseille is de dupe.

Marseille begon als 4e in groep D aan de match van de laatste kans en had zijn allerfraaiste kostuum uit de kast gehaald.

De eerste helft was wervelend, Chancel Mbemba tekende voor een orgelpunt in de extra tijd. Na een magistrale détente knikte hij de 1-0 binnen.

Tottenham tapte na de rust echter uit een ander vaatje en de snelle gelijkmaker van Clément Lenglet zorgde voor een zucht van opluchting.

Marseille was van zijn wolk getuimeld, maar dankzij de nagenoeg simultane 1-1 (een penalty) van Frankfurt bij Sporting was na een uur alles teruggebracht zoals bij het eerste fluitsignaal: Tottenham en Sporting door, EL voor Frankfurt en noppes voor Marseille.

Na de 1-2 van Frankfurt in Lissabon ging de rollercoaster weer de andere kant op: Frankfurt zowaar groepswinnaar, Sporting van de hemel naar de hel.

En nog was het niet voorbij. Toen Frankfurt verlost werd door het laatste fluitsignaal, was het virtueel groepswinnaar.

Maar Tottenham had in de 95e minuut nog het winnende doelpunt in petto in het Stade Vélodrome.

1-2 en groepswinst voor de Londenaars, Marseille bleef zowaar zelfs nog met lege handen achter.

Frankfurt stoot als nummer 2 door, Sporting valt terug tot in de Europa League.

UEFA Champions League
Olympique Marseille
1-2
Tottenham Hotspur

90+5'
Eintracht Frankfurt
90+4'
Pedro Porro neemt de hoekschop voor Sporting CP. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+4'
Bij Sporting CP wordt de hoekschop genomen door Pedro Gonçalves. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+4'
Sporting CP
90+2'
Pedro Gonçalves (Sporting CP) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
90+1'

88'
Paulinho (Sporting CP) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt).
87'
Luca Pellegrini (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
85'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Mario Götze (Eintracht Frankfurt) stond buitenspel.
82'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Pedro Porro (Sporting CP), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
81'
De ref fluit voor een fout, Mario Götze (Eintracht Frankfurt) heeft hands gemaakt.
81'
78'
Luca Pellegrini (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jeremiah St. Juste (Sporting CP).
76'
Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
75'
Evan N'Dicka (Eintracht Frankfurt) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
74'
Gonçalo Inácio (Sporting CP) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
70'
Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jeremiah St. Juste (Sporting CP).