2. 27' - Doelpunt - Mohammed Kudus (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 13/09/22 - 21:02
27'
Mohammed Kudus
1 - 1
27'

Liverpool heeft op de valreep zijn eerste zege in de Champions League van dit seizoen kunnen boeken. Matip kon in de slotfase toeslaan op een corner en Ajax alsnog uittellen.

Na een mindere start in de competitie en de Champions League zat er heel wat druk op de ketel bij Liverpool. Op Anfield begonnen ze dan ook verschroeiend tegen Ajax.

De Nederlanders kwamen er amper uit en keken na ruim een kwartier al tegen een achterstand aan. Mo Salah werd voor doel gezet door Diogo Jota en de Egyptenaar liet die kans niet liggen.

Liverpool had de wedstrijd onder controle, maar Ajax had maar één kans nodig om de thuisploeg pijn te doen. Mohammed Kudus knalde de gelijkmaker knap binnen, zijn vierde goal op een rij dit seizoen.

Nieuw puntenverlies duldde Liverpool niet en het ging wanhopig op zoek naar een tweede treffer. Kansen van Trent Alexander-Arnold en Virgil van Dijk leverden niets op. Tot een corner in de 89e minuut op het hoofd van Joel Matip belandde: 2-1.

90+4'
90+2'
De ref fluit voor een fout, Kostas Tsimikas (Liverpool) heeft hands gemaakt.
90+1'

90'
Steven Berghuis (Ajax) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Luis Díaz (Liverpool).
89'
Kostas Tsimikas neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel.
88'
Pech voor Liverpool, want het schot van Mohamed Salah strandt op de paal.
88'
Mohamed Salah (Liverpool) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
85'
Ajax krijgt een vrije trap. Thiago (Liverpool) haalde Steven Berghuis onderuit.
85'
Trent Alexander-Arnold neemt de hoekschop voor Liverpool. Hij dropt de bal centraal voor doel.
83'
Darwin Núñez (Liverpool) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
81'
Steven Bergwijn (Ajax) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joel Matip (Liverpool).
79'
Virgil van Dijk (Liverpool) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
79'
78'
De poging wordt gered door Remko Pasveer (Ajax), die geen rebound weggeeft.
78'
Thiago (Liverpool) haalt uit...
76'
Mohammed Kudus (Ajax) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joel Matip (Liverpool).