Messias de verlosser: Braziliaan redt tegen Atlético het Europese vel van Milan

  1. 27' - Geel - Olivier Giroud
  1. 90+4' - Geel - Theo Hernandez
  2. 87' - Doelpunt - Junior Messias (0 - 1)
  3. 81' - Verv. Antoine Griezmann door Geoffrey Kondogbia
  4. 78' - Verv. Brahim Díaz door Ismaël Bennacer
  5. 77' - Verv. Rodrigo De Paul door Šime Vrsaljko
  6. 77' - Verv. Luis Suárez door Matheus Cunha
  7. 67' - Geel - Tiemoué Bakayoko
  8. 66' - Verv. Olivier Giroud door Zlatan Ibrahimovic
  9. 65' - Verv. Pierre Kalulu Kyatengwa door Alessandro Florenzi
  10. 65' - Verv. Rade Krunic door Junior Messias
  11. 65' - Verv. Sandro Tonali door Tiemoué Bakayoko
  12. 64' - Verv. Mario Hermoso door Renan Lodi
  13. 64' - Verv. Thomas Lemar door Ángel Correa
  14. 61' - Geel - Marcos Llorente

  AC Milan heeft nog een levenslijn in de Champions League. Op bezoek bij Atlético Madrid leek het af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Messias was de verlosser van de "Rossoneri" door in de 87e minuut het leer in doel te knikken. Milan, Atlético en Porto vechten zo op de laatste speeldag voor de 2e plek.

  Bekijk het Milanese doelpunt:

  Vechten voor elke morzel grond

  Met het mes op de keel. Beide ploegen konden de 3 punten goed gebruiken als ze graag Europees wilden overwinteren. Het was ook wat te zien aan het spelbeeld. Al na 10 seconden werd het al duidelijk dat er vooral fel geknokt zou worden. Vechten voor elke morzel grond. Het knetterde dan ook tussen de 2 grote rechthoeken. Veel inzet, veel strijd, weinig kansen. 


  Brahim Diaz wilde af en toe wel iets forceren. Maar het ontbrak, bij Atlético trouwens ook, aan finesse in de zone van de waarheid. De Paul en Theo Hernandez probeerden het dan maar eens van ver. Zonder resultaat.

   

  AC Milan probeerde wel druk te zetten op de thuisploeg, maar de "Rossoneri" konden de Madrilenen niet in verlegenheid brengen. De werkloze doelmannen Tatarusanu en Oblak konden rustig naar de kleedkamer wandelen. De handschoenen waren nauwelijks besmeurd.

  Spanning troef voor de 2e plek

  In de 2e helft viel er aanvankelijk toch wat beterschap te noteren. Saelemaekers beproefde zijn geluk eens van ver, hij zag zijn schot in de armen van Oblak verdwijnen. Maar ook daarna moesten we het enkel doen met afstandsschoten en kopballetjes op stilliggende fases. 

   

  Het einde leek nabij voor AC Milan in Europa. Het moest namelijk 6 op 6 pakken in hun laatste 2 wedstrijden en bijna was het al in Madrid voorbij. Daar besliste Junior Messias anders over. De 30-jarige Braziliaan knikkerde een uitstekende voorzet van Kessié binnen: 0-1. De wereld zag er plots heel anders uit voor de "Rossoneri".

   

  In het ultieme slot kreeg Cunha nog de mogelijkheid om er 1-1 van te maken. Maar zo ver kwam het niet. Porto, dat met 2-0 verloor bij Liverpool, heeft nu 5 punten. Atlético en Milan tellen 4 eenheden. Het is dus nog razend spannend voor de 2e plek in groep B. Liverpool was al gekwalificeerd. 

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 53. Einde. De wedstrijd zit erop. AC Milan doet een gouden zaak in Madrid. Junior Messias was de verlosser van dienst. Zo knokken Porto, Milan en Atlético nog voor de 2e plek op de laatste speeldag. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Theo Hernandez van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 94
  4. tweede helft, minuut 91. Cunha net niet met de 1-1! Uitstekende kans voor Cunha, maar de invaller laat de mogelijkheid liggen. Het venijn van deze wedstrijd zit hem in de staart. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Junior Messias van AC Milan. 0, 1.
  6. tweede helft, minuut 87. GOAL! 0-1 Messias. Daar is dan toch de 0-1! Messias knikt een geweldige voorzet tegen de touwen. Kan Atlético Madrid daar nog iets tegenover zetten? .
  7. tweede helft, minuut 86. Ibrahimovic dicht bij 0-1. Zlatan Ibrahimovic staat plots oog in oog met Oblak, maar de doelman heeft het laatste woord. Prima kans, ook al stond de Zweed buitenspel. .
  8. tweede helft, minuut 84. De tijd begint zo stilaan te dringen voor beide teams. Krijgen we dan toch nog een doelpunt te zien? .
  9. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Atlético Madrid, Geoffrey Kondogbia erin, Antoine Griezmann eruit
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij AC Milan, Ismaël Bennacer erin, Brahim Díaz eruit
  11. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Atlético Madrid, Šime Vrsaljko erin, Rodrigo De Paul eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Atlético Madrid, Matheus Cunha erin, Luis Suárez eruit
  13. tweede helft, minuut 74. Atlético Madrid voetbalt nog eens een kans bij elkaar. Griezmann pikt er De Paul uit. Zijn poging vliegt in de armen van Tatarusanu.  .
  14. tweede helft, minuut 72. Bijna 0-1. Daar is de grootste kans van deze wedstrijd. Ibrahimovic zet een aanval op en ziet hoe Bakayoko kan afdrukken. Gelukkig voor Atlético Madrid ligt Savic nog in de weg. Het stond bijna 0-1.  .
  15. tweede helft, minuut 69.
  16. Gele kaart voor Tiemoué Bakayoko van AC Milan tijdens tweede helft, minuut 67
  17. tweede helft, minuut 66. Vervanging bij AC Milan, Zlatan Ibrahimovic erin, Olivier Giroud eruit
  18. tweede helft, minuut 65. Er wordt duchtig gewisseld bij beide ploegen. Giroud blesseert zich en kan niet meer voort. Ibrahimovic komt de Fransman vervangen. Benieuwd wat de Zweed nog kan forceren.  .
  19. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij AC Milan, Alessandro Florenzi erin, Pierre Kalulu Kyatengwa eruit
  20. tweede helft, minuut 65. Vervanging bij AC Milan, Junior Messias erin, Rade Krunic eruit