BEKIJK: Jesus bezorgt City groepswinst, ook PSG door naar de 1/8e finales

  1. 90+3' - Geel - Gabriel Jesus
  2. 80' - Geel - João Cancelo
  3. 76' - Doelpunt - Gabriel Jesus (2 - 1)
  4. 67' - Verv. Nuno Mendes door Thilo Kehrer
  5. 67' - Verv. Idrissa Gueye door Ángel Di María
  6. 63' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 1)
  7. 61' - Verv. Ander Herrera door Danilo Pereira
  8. 56' - Geel - Rodri
  9. 54' - Verv. Oleksandr Zinchenko door Gabriel Jesus
  10. 50' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 1)

  Manchester City heeft zich met een verdiende zege in de kraker tegen PSG verzekerd van groepswinst en dus een plek in de 1/8e finales. Een slap PSG kwam dankzij Mbappé kort na de rust verrassend op voorsprong, maar Sterling en Jesus zetten orde op zaken. Ondanks de nederlaag (en dankzij het verlies van Club) is het Parijse sterrenensemble als 2e in Groep A ook zeker van een ticket voor de knock-outfase van de Champions League.

  Bekijk de hoogtepunten:

  Manchester City - Paris Saint-Germain in een notendop:

  • Sleutelmoment: Een kwartier voor het einde lijkt Neymar met een klasseflits op weg naar de 1-2, maar hij laat de gouden kans onbenut. Zijn landgenoot Jesus doet het even later een pak beter en maakt er op aangeven van Bernardo Silva 2-1 van.

  • Man van de match: Riyad Mahrez was vanavond een gesel voor de PSG-defensie en liet ook doelman Navas behoorlijk zweten. Met iets meer geluk had de bedrijvige aanvaller minstens één assist en drie goals op zijn conto gehad. Zijn heerlijke crossbal was de inleiding voor de winning goal van Jesus.

  • Opvallend: 1-1 bij Club Brugge, 2-2 in Leipzig en 2-1 bij City. PSG kon in deze groepsfase geen enkele uitzege boeken. Het is de eerste keer sinds het seizoen 2004-2005 dat dat de Franse landskampioen overkomt.

  Kimpembe, Hakimi, Navas én de paal houden City van voorsprong

  Manchester City had nog een eitje te pellen met PSG na de 2-0-nederlaag in Parijs eind september. Dat moest dan wel gebeuren zonder Kevin De Bruyne, de Rode Duivel zit nog steeds in isolatie na zijn positieve coronatest.

   

  Een aderlating bleek dat niet, want City nam meteen het commando tegen de sterren uit Parijs. Na amper 5 minuten was het al bijna raak op een vrije trap van
  Mahrez. Navas was geklopt op de kopbal van Rodri, maar Kimpembe haalde de bal nog van de lijn.

   

  Een kwartier later was Hakimi de redder in nood voor PSG. Na een heerlijke aanval van City, hakje van Gündogan incluis, kon hij nog net een heerlijk schot van Mahrez weg koppen. Op het halfuur was het dan weer aan Marquinhos om een schot van Zintsjenko af te blokken.

   

  De druk van City hield aan. Mendes werkte een voorzet van Cancelo ongelukkig in de voeten van Gündogan. Die had tijd en ruimte om uit te halen, maar mikte de bal tegen de paal. Ook Mahrez waagde nog eens zijn kans met een knappe plaatsbal, nu lag Navas in de weg.

   

  Een slap PSG kon daar enkel een flauw schot van Mendes tegenover stellen. Pas met de rust in zicht kon Mbappé een eerste keer zijn duivels ontbinden. Na balverlies van Stones lag de weg naar doel open, maar de Franse ster liet een zeldzame misser noteren.

  De ene Braziliaan is de andere niet

  Door de pijnlijke afgang van Club tegen Leipzig wist zowel City als PSG zich bij de start van de tweede helft zo goed als zeker van een plek in de 1/8e finales. Stond wél nog op het spel: de strijd voor groepswinst.

   

  PSG leek daarnaar op weg toen het kort na de rust tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. MNM liet zich eindelijk eens in zijn volle glorie zien en een afgeweken voorzet van Messi werd de perfecte assist voor Mbappé. Die mikte aan de tweede paal de bal door de benen van Ederson: 0-1.

   

  Een bijzonder koude douche voor City na de kansen uit de eerste helft, maar de thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten. Navas kon Mahrez rond het uur nog van de gelijkmaker houden, maar even later was het tóch raak. Jesus raakte de bal niet goed op een voorzet van Walker, Sterling wél en plots hingen de bordjes weer gelijk.

   

  Een kwartier voor het einde leek een individuele flits van Neymar City de das om te doen, maar de Braziliaan vergat zijn dribbel af te ronden. Zijn landgenoot Jesus deed het meteen daarna een pak beter. Op een prima aflegger van Bernardo Silva mikte hij in één tijd de 2-1 voorbij Navas.

   

  PSG had geen antwoord meer, Ciy speelde de wedstrijd simpel uit en is zo met nog 1 speeldag te gaan zeker van groepswinst. Ook PSG stoot als 2e in Groep A door, al zal het in de knock-outfase toch een pak beter moeten bij de sterren uit Parijs.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Manchester City verzekert zich met een 2-1-zege van groepswinst, een slap PSG stoot als tweede in Groep A ook door naar de 1/8e finales. Mbappé bracht PSG verrassend op voorsprong, maar Sterling en Jesus zetten orde op zaken. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Gabriel Jesus van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 90. 3 minuten extra. PSG krijgt nog 3 minuten om alsnog een punt te veroveren. Maar veel dadendrang stralen de bezoekers niet uit. .
  5. tweede helft, minuut 89. De wedstrijd bloedt langzaam dood. Het is wachten op het laatste fluitsignaal. .
  6. tweede helft, minuut 87.
  7. tweede helft, minuut 83. Veel lijkt er niet meer in de tank te zitten bij PSG. De bezoekers geven niet de indruk dat ze het tij nog kunnen keren. City houdt de touwtjes stevig in handen. .
  8. tweede helft, minuut 83.
  9. Gele kaart voor João Cancelo van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 80
  10. tweede helft, minuut 77. Jesus zet City op voorsprong! Na een stevige misser van Neymar slaat City nog eens toe met een heerlijke aanval. Bernardo Silva legt de bal goed terug op Jesus en die maakt er in één tijd 2-1 van. Kan PSG nog reageren? .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Gabriel Jesus van Manchester City. 2, 1.
  12. tweede helft, minuut 75. Wat een misser van Neymar! Neymar toont even zijn klasse met een schitterende actie door het centrum. Met een beetje meeval blijft hij in balbezit, maar eenmaal voor doel gaat het mis en tikt hij de bal ruim naast. Dit had een beter einde verdiend. .
  13. Jesus raakt niet voorbij Navas. City legt nog eens een prima aanval op de mat. Jesus kan uiteindelijk afdrukken en dwingt Navas tot een uitstekende redding. Er wordt wel gefloten voor buitenspel, al leek het toch bijzonder nipt. . tweede helft, minuut 72.
  14. tweede helft, minuut 68.
  15. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Thilo Kehrer erin, Nuno Mendes eruit
  16. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Ángel Di María erin, Idrissa Gueye eruit
  17. tweede helft, minuut 64. Sterling neemt Navas te grazen! City komt verdiend weer langszij. Walker verlengt na een heerlijke rush op rechts een voorzet van Rodri in één tijd voor doel. Jesus raakt de bal niet vol, maar Sterling wél. Hij hangt de bordjes weer gelijk! .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Raheem Sterling van Manchester City. 1, 1.
  19. Mahrez mikt pal op Navas. Daar is dan eindelijk de reactie van City op de openingsgoal. Mahrez kan van dichtbij uithalen, maar mikt pal op Navas. De PSG-doelman houdt de bezoekers nog maar eens overeind. . tweede helft, minuut 62.
  20. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Danilo Pereira erin, Ander Herrera eruit