Lionel Messi scoort eerste keer voor PSG in clash tegen Manchester City

  1. 39' - Geel - Kevin De Bruyne
  2. 24' - Geel - João Cancelo
  3. 8' - Doelpunt - Idrissa Gueye (1 - 0)
  1. 90' - Verv. Idrissa Gueye door Danilo Pereira
  2. 78' - Verv. Raheem Sterling door Gabriel Jesus
  3. 78' - Verv. Marco Verratti door Georginio Wijnaldum
  4. 77' - Geel - Marco Verratti
  5. 74' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  6. 68' - Verv. Jack Grealish door Phil Foden

  In de groep van Club Brugge heeft PSG de blikvanger tegen Manchester City naar zijn hand gezet. Idrissa Gueye opende de score, maar Lionel Messi ging met de aandacht lopen. De Argentijnse vedette heeft de nul weggeveegd. Kevin De Bruyne, die flirtte met een rode kaart, en zijn ploegmaats moeten achtervolgen in de "groep des doods".

  PSG - Manchester City in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een halfuur spelen, krijgt Bernardo Silva de uitgelezen kans om City opnieuw op gelijke hoogte te brengen. De Portugees kan de 1-1 in een leeg doel binnenduwen, maar treft uiteindelijk nog onbegrijpelijk de lat.

   

  • Man van de Match: Gianluigi Donnarumma beschaamde het vertrouwen van coach Pochettino vandaag niet en hield PSG meerdere keren recht toen de nood het hoogst was. De reddingen van de Italiaan waren niet altijd even orthodox, maar wel zeer effectief.

   

  • Opvallend (1): Na 4 wedstrijden is Lionel Messi er eindelijk in geslaagd om de ban te breken bij zijn nieuwe club. Voor de Argentijn is het meteen zijn 121e doelpunt in de Champions League.

   

  • Opvallend (2): In de slotfase van de wedstrijd krijgt Manchester City nog een vrije trap op een gevaarlijke plek. Achter het muurtje van de thuisploeg legt Lionel Messi zich zowaar neer op de grond. Iets wat we hem bij Barcelona nooit zouden zien doen hebben.

  Het journaal 19u met o.a. de goal van Messi en de zege van PSG tegen Manchester City in de CL

  PSG houdt voor de rust stand na vroege treffer Gueye

  Hoewel Manchester City in een bomvol Parc des Princes meteen het initiatief nam, was het toch de thuisploeg die vroeg op voorsprong kwam. Na een fausse queue van Neymar belandde een voorzet van Mbappé bij Gueye. De Senegalees bleef koel en nagelde de 1-0 heerlijk via de kruising binnen.


  Manchester City moest zijn greep lossen en kreeg steeds meer problemen met het risicovol uitvoetballen van PSG. De Parijzenaars namen het balbezit over, maar op het halfuur leek de gelijkmaker dan toch een feit.

  Na een sublieme voorzet van De Bruyne pakte Donnarumma eerst nog uit met een fantastische parade op Sterling. De bal viel vervolgens pardoes voor de voet van Bernardo Silva, maar de Portugees jaste de 1-1 nog onbegrijpelijk tegen de lat.

  De bezoekers namen de wedstrijd opnieuw helemaal in handen, maar zowel De Bruyne als Ruben Dias geraakten niet voorbij een sterke Donnarumma. City trok met een achterstand de rust in. Al mocht het vooral blij zijn dat De Bruyne

  gespaard bleef van rood na een stevige tackle op het been van Gueye. 

  Messi opent zijn PSG-rekening met heerlijke plaatsbal

  Ook na de rust trokken de Citizens het laken naar zich toe. Na een slimme loopactie trof De Bruyne het scheenbeen van Donnarumma, waarna Mahrez niet veel later te centraal mikte.

  PSG kreeg geen voet aan de grond en slaagde er maar niet in een gevaarlijke counter in elkaar te boksen. De thuisploeg stevende op een onvermijdelijke tegentreffer af, tot een kwartier voor tijd ene Lionel Messi opstond.

  De Argentijn maakte dankbaar gebruik van de ruimte die hij kreeg en ontving de bal na een knap een-tweetje terug van Mbappé aan de rand van de zestien. Het nummer 30 twijfelde niet en liet Ederson kansloos met een heerlijke treffer. Meteen zijn eerste in PSG-loondienst.

  Na 2 speeldagen staat PSG met 4 punten zo samen met Club Brugge aan de leiding in groep A. Manchester City volgt op een punt en maakt zich nu op voor een dubbele confrontatie met blauw-zwart in de Champions League.

  Het moment waarop Messi zich achter de muur neerlegt:

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 53. EINDE. PSG neemt revanche na het puntenverlies in Brugge en wint met 2-0 van Manchester City. De bezoekers domineerden bijna de hele wedstrijd, maar stuitten op een efficiënte thuisploeg. Lionel Messi opende zijn PSG-rekening met een heerlijke treffer na een een-tweetje met Mbappé. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Terwijl de 4 minuten extra tijd ingaan, probeert Mahrez het nog eens via een interessante vrije trap. De Algerijn kiest voor een schot naast de muur, maar vindt de vuisten van Donnarumma. Opvallend: Lionel Messi nam zowaar plek op de grond achter het Franse muurtje. .
  4. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Danilo Pereira erin, Idrissa Gueye eruit
  5. tweede helft, minuut 87. PSG krijgt nog eens de kans op een snelle counter. MNM stormt samen naar voor, maar Mbappé heeft enkel oog voor zichzelf. De Fransman probeert Dias te grazen te nemen, maar verslikt zich in zijn eigen dribbel. .
  6. tweede helft, minuut 84. De wedstrijd kabbelt op zijn einde en PSG lijkt de wedstrijd gewoon uit te spelen. Een nederlaag verdienen de manschappen van Guardiola zeker niet, maar de thuisploeg was gewoon enorm efficiënt vandaag. .
  7. tweede helft, minuut 79. Parade Donnarumma. City wil van geen ophouden weten. Mahrez probeert Donnarumma te grazen te nemen met een kattenpootje, maar geraakt opnieuw niet voorbij de Italiaan. Knappe redding! .
  8. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Raheem Sterling eruit
  9. tweede helft, minuut 78. Zowel Pochettino als Guardiola brengen een nieuwe naam tussen de lijnen. Jesus komt in de plaats van Sterling terwijl Wijnaldum Verratti vervangt bij PSG. .
  10. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Georginio Wijnaldum erin, Marco Verratti eruit
  11. Gele kaart voor Marco Verratti van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 77
  12. tweede helft, minuut 77.
  13. tweede helft, minuut 74. 2-0, Messi opent zijn rekening! PSG steekt het veld nog eens over en slaat meteen toe. Messi zet een knap een-tweetje op met Mbappé en schiet de 2-0 vervolgens heerlijk voorbij Ederson. Het eerste doelpunt van de Argentijn in PSG-loondienst. .
  14. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 74 door Lionel Messi van Paris Saint-Germain. 2, 0.
  15. tweede helft, minuut 73. Nog 20 minuten. De bezoekers hebben nog ongeveer 20 minuten om een nederlaag te vermijden. PSG schiet geen deuk in een pakje boter, maar houdt voorlopig wel nog steeds stand. .
  16. tweede helft, minuut 71. De Bruyne mikt naast. City haalt de voet maar niet van het gaspedaal. De Bruyne probeert het te forceren met een afstandsschot, maar ziet de bal uiteindelijk nog een metertje naast zoeven. .
  17. tweede helft, minuut 69.
  18. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Jack Grealish eruit