Manchester City komt met de schrik vrij na late inhaalbeweging Dortmund

  terugwedstrijd 2 - 1
  1. 37' - Geel - Jude Bellingham
  2. 29' - Geel - Emre Can
  3. 19' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (1 - 0)
  1. 90' - Doelpunt - Phil Foden (2 - 1)
  2. 84' - Doelpunt - Marco Reus (1 - 1)
  3. 81' - Verv. Mateu Morey door Thomas Meunier
  4. 81' - Verv. Mahmoud Dahoud door Thomas Delaney
  5. 63' - Verv. Ansgar Knauff door Giovanni Reyna
  6. 59' - Verv. Bernardo Silva door Gabriel Jesus
  19'goalKevin De Bruyne1 - 0
  84'goalMarco Reus1 - 1
  90'goalPhil Foden2 - 1

  Manchester City heeft met de nodige moeite een goede uitgangspositie kunnen bemachtigen in zijn kwartfinale tegen Borussia Dortmund. Marco Reus wiste in het slot de openingstreffer van Rode Duivel Kevin De Bruyne uit, maar Phil Foden had nog het laatste woord.

  Manchester City - Borussia Dortmund in een notendop

  • Sleutelmoment: Borussia Dortmund heeft met één hand een gedroomd gelijkspel beet, maar krijgt nog het spreekwoordelijke deksel op de neus. 1-1 of 2-1, het is een wereld van verschil.
  • Man van de Match: Kevin De Bruyne loodste Manchester City langs deze verraderlijke klip. De aanvoerder maakte het eerste doelpunt en had een belangrijke voet in het tweede. Van een onbetaalbare klasse.
  • Opvallend: Thorgan Hazard is na zijn belabberde match tegen Frankfurt diep weggezakt in de pikorde van Borussia. De onervaren Knauff (19) mocht starten en werd vervangen door Reyna (18).

  Hoofdrollen voor De Bruyne en scheids Hategan

  Een formaliteit zou het worden voor Man City, dat tegenwoordig als een pletwals over zowat elke tegenstander rolt. Een dolend Dortmund zou de leider in de Premier League niet veel in de weg kunnen leggen. Met Rode Duivels Meunier en Hazard op de bank begonnen de Duitsers nochtans allerminst angstig. Bellingham tekende voor de eerste kans.

   

  Manchester City was niet meteen onder de indruk. Geduld is een deugd, weten ze in het Etihad Stadium al langer dan vandaag. Rond de twintigste minuut grepen de radertjes een eerste keer in elkaar. Can verloor de bal op het middenveld, waarna het razendsnel richting 1-0 ging. Mahrez kwam te laat om af te werken en schonk het doelpunt dan maar aan De Bruyne.

   

  Scheidsrechter Hategan eiste echter de hoofdrol op in de eerste helft. De Roemeen beeldde zich eerst een penaltyfout van Can in en moest worden terechtgewezen door de VAR. Wat later saboteerde hij een zeker doelpunt van Dortmund. Hij floot erg haastig voor een vermeende overtreding van Bellingham, waardoor de VAR niet meer kon ingrijpen.

  Dortmund verkoopt zijn huid duur

  Het onrecht zorgde ervoor dat Borussia nog harder in de Engelse kuiten ging bijten. Het plannetje van Dortmund-coach Terzic klopte nagenoeg helemaal. Haaland schudde Dias als een vervelende vlieg van zich af, maar botste vervolgens op een uitstekende redding van Ederson.

   

  Man City begreep dat het de bal langer in eigen rangen moest houden. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het spel werd zienderogen rommeliger, ook al omdat Dortmund bakken vol energie had verbruikt om City bij te benen. Een venijnige schuiver van De Bruyne en een ietwat flauw schotje van Foden leken een fameus slotakkoord van City aan te kondigen.

   

  Wonderlijk genoeg kwam Dortmund op gelijke hoogte. Meunier, pas ingevallen, zag Haaland de bal naar Reus wippen en die faalde niet. Guardiola vreesde al een nieuw trauma in de Champions League, maar gelukkig voor de coach was KDB er nog. De aanvoerder opende naar Gündogan, die Foden bediende voor de belangrijke 2-1.

  De Bruyne: "Verraderlijk, maar we staan voor"

  Kevin De Bruyne had lof voor tegenstander Dortmund. "Ze waren erg goed aan de bal en brachten ons soms in de problemen. In de eerste helft kwamen we moeilijk aan kansen, maar in de tweede helft creëerden we er wel een paar. We hadden waarschijnlijk meer moeten scoren."

   

  "Jammer dat ze terugkwamen tot 1-1", zei de aanvoerder van City. "Dat gebeurt nu eenmaal tegen goeie ploegen. Onze reactie was heel goed. We weten dat 2-1 een verraderlijke score is, maar we staan ten minste voor."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde! Opluchting in het Etihad Stadium, want Borussia Dortmund verkocht zijn huid erg duur. Uiteindelijk trok De Bruyne Manchester City over de streep met een doelpunt en de opening voor de 2-1. .
  3. tweede helft, minuut 91. Toch nog 2-1! Foden heeft genoeg kunnen oefenen. Terwijl de seconden genadeloos wegtikken, duwt hij de bal keurig en beheerst in de verste hoek. Zo gaat Man City toch nog winnen in eigen huis. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Phil Foden van Manchester City. 2, 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Bij deze stand moet Manchester City sowieso nog scoren om de halve finale te bereiken. Vanavond rest er alvast niet veel tijd meer om een doelpuntje te maken. .
  6. Zeldzame tegengoal. Het was al van oktober geleden dat City nog eens een doelpunt had geslikt in de Champions League. Porto scoorde toen na een kwartiertje in de eerste groepsmatch. . tweede helft, minuut 87.
  7. tweede helft, minuut 84. Reus met de 1-1! Net wanneer je het niet meer verwacht, slaat Dortmund toe. Haaland vindt Reus en die vloert Ederson. Man City wordt hier koud gepakt! .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Marco Reus van Borussia Dortmund. 1, 1.
  9. tweede helft, minuut 81. Foden komt er eindelijk door, al ontbreekt de finishing touch. Hij kraakt zijn schot en zo blijft het 1-0. Bij Dortmund krijgen we dan toch nog een Belg, want Meunier mag invallen. .
  10. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Borussia Dortmund, Thomas Meunier erin, Mateu Morey eruit
  11. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Borussia Dortmund, Thomas Delaney erin, Mahmoud Dahoud eruit
  12. tweede helft, minuut 80. Dortmund heeft al veel energie verspild. Bekopen de bezoekers dat in het slot? .
  13. tweede helft, minuut 77. De Bruyne kruipt in de rol van aangever, Hitz heeft twee pogingen nodig om de knal van Foden te klemmen. City drukt plots hard door. .
  14. tweede helft, minuut 76. De Bruyne naast. KDB trekt zijn aanvoerdersband nog eens op. Zijn schuiver is zonet een paar centimeter naast de verste paal van het Duitse doel gezoefd. .
  15. tweede helft, minuut 74. Manchester City probeert er weer wat lijn in te krijgen met een langere periode van balbezit. Foden en Jesus willen zich doorzetten, maar de laatste bal is vanavond een serieus probleem. .
  16. tweede helft, minuut 72. Het spel is een pak rommeliger geworden. .
  17. tweede helft, minuut 70. Het is in ieder geval een stevige prestatie van dit Dortmund, dat Man City echt aan het twijfelen lijkt te brengen. Guardiola ziet vanavond absoluut niet de beste versie van zijn elftal. .