Kevin De Bruyne staat met City voor het eerst in de finale van de Champions League

  heenwedstrijd 2 - 1
  1. 22' - Geel - Ander Herrera
  2. 11' - Doelpunt - Riyad Mahrez (1 - 0)
  1. 89' - Geel - Danilo Pereira
  2. 87' - Geel - Presnel Kimpembe
  3. 85' - Verv. Phil Foden door Sergio Agüero
  4. 82' - Verv. Abdou Diallo door Mitchel Bakker
  5. 82' - Verv. Bernardo Silva door Raheem Sterling
  6. 82' - Verv. Kevin De Bruyne door Gabriel Jesus
  7. 75' - Verv. Alessandro Florenzi door Colin Dagba
  8. 75' - Verv. Leandro Paredes door Danilo Pereira
  9. 74' - Geel - Kevin De Bruyne
  10. 71' - Geel - Oleksandr Zinchenko
  11. 71' - Geel - Marco Verratti
  12. 69' - Rood - Ángel Di María
  13. 63' - Doelpunt - Riyad Mahrez (2 - 0)
  14. 62' - Verv. Ander Herrera door Julian Draxler
  15. 62' - Verv. Mauro Icardi door Moise Kean
  11'Riyad Mahrez1 - 0
  63'Riyad Mahrez2 - 0

  Manchester City heeft geschiedenis geschreven: eindelijk heeft het een ticket te pakken voor de finale van de Champions League. Tegen PSG kwam City in de terugmatch nooit in moeilijkheden. Riyad Mahrez was de man van de match met 2 goals.

  Manchester City - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment: Iets voorbij het uur schiet Mahrez het laatste greintje hoop bij PSG aan flarden. De Algerijn rondt een knap uitgespeelde counter beheerst af en zet City definitief op weg naar de finale van de Champions League.

  • Man van de match: Riyad Mahrez was vorige week al bepalend met de winning goal in Parijs en vanavond deed hij daar nog eens 2 goals bij. De aanvaller startte dit seizoen in 5 knockout-wedstrijden in de Champions League en liet daarin 2 assists en 4 goals optekenen. Straffe cijfers.

  • Opvallend: Pep Guardiola staat na enkele vruchteloze pogingen met Bayern München en Manchester City eindelijk nog eens in de finale van de Champions League. Met Barcelona won de Spanjaard al 2 keer de CL. Hij is de 7e trainer die met 2 verschillende teams de finale haalt. Ottmar Hitzfeld, Louis Van Gaal, José Mourinho, Jupp Heynckes, Carlo Ancelotti en Jürgen Klopp gingen hem voor.

  Het verslag in het Journaal:

  Mbappé-loos PSG meteen in de problemen

  PSG stond met de rug tegen de muur na de 1-2-nederlaag in de heenwedstrijd en kreeg nog voor de aftrap van de terugwedstrijd een nieuwe tik. Geen Kylian Mbappé, de Franse sterspeler was onvoldoende fit om aan de match te beginnen.

  Desondanks trok PSG meteen ten aanval en drong het City achteruit. Maar kansen leverde dat niet op en na amper 10 minuten sloeg City al genadeloos toe. Een schot van De Bruyne werd nog afgeblokt, maar Mahrez kon de bal oppikken en mikte de 1-0 door de benen van Navas.

  Mahrez scoorde dus net als in de heenwedstrijd en bijna deed ook Marquinhos dat. Hij torende boven de City-verdedigers uit, maar de gelijkmaker strandde op de lat. Niet veel later kwam ook Di Maria dicht bij de 1-1 na pijnlijk balverlies van Bernardo Silva, maar zijn schot ging rakelings naast.

  Meer dan even schrikken was het niet voor City, dat de bal monopoliseerde en de wedstrijd netjes onder controle hield. In de extra tijd kwam de thuisploeg zelfs nog dicht bij de 2-0, vanuit een scherpe hoek besloot Mahrez op Navas.

  Mahrez doet het licht uit voor de club uit de lichtstad

  PSG begon ook aan de tweede helft zonder Mbappé. Flink ingeduffeld op de tribune zag die hoe zijn team ook na de rust geen voet aan grond kreeg in het Etihad Stadium. Een nagenoeg onzichtbare Neymar deed een zeldzame schuchtere poging, maar raakte niet voorbij Zinchenko.

  Iets voorbij het uur mocht PSG de hoop op een tweede CL-finale op rij definitief opbergen na een perfect uitgespeelde counter van de thuisploeg. De Bruyne stuurde Foden diep en die bood Mahrez zijn tweede van de avond aan.

  Bij PSG nam de frustratie toe en dat leverde net als in de heenwedstrijd een rode kaart op. Di Maria ging vol op de voet van Fernandinho staan en werd terecht uitgesloten voor de gemene overtreding. Foden maakte het bijna nog wat pijnlijker voor PSG, zijn gekruist schot strandde op de paal.

  City speelde de wedstrijd gecontroleerd uit, terwijl ze bij PSG net de controle verloren. Kimpembe haalde de zeis boven bij Jesus en ontsnapte aan een rode kaart. Ook Verratti, Danilo en Neymar lieten zich van hun slechtste kant zien. City maalde er niet om, De Bruyne en co zijn nog 1 stap verwijderd van de langverwachte eindwinst in de Champions League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City staat voor het eerst in de finale van de Champions League. PSG kon De Bruyne en co niet meer in de problemen brengen. Integendeel, met 2 treffers bezorgde Mahrez City een 2-0-overwinning. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Neymar kan de pijn nog wat verzachten voor PSG op een vrije trap centraal voor doel. De Braziliaan mikt de bal evenwel over. Het was vanavond niet zijn wedstrijd. .
  4. tweede helft, minuut 91. 2 minuten extra. De wedstrijd is gespeeld, PSG moet nog 2 minuten langer de lijdensweg uitzitten. .
  5. Gele kaart voor Danilo Pereira van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 89
  6. tweede helft, minuut 89. Flinke kaartenoogst bij PSG. Ook Danilo krijgt nog geel en ook hij mag daar niet over mopperen. Ze zitten nu aan 4 gele en 1 rode kaart bij PSG. .
  7. tweede helft, minuut 88. Kimpenbe ontsnapt aan rood! Wat een vreselijke actie van Kimpembe! Hij haalt de zeis boven bij Jesus, die gelukkig net op tijd opspringt. Kuipers houdt het bij geel, maar dit had rood verdiend. .
  8. Gele kaart voor Presnel Kimpembe van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 87
  9. tweede helft, minuut 86. Bij gebrek aan publiek geen applauswissel voor Foden, al verdient hij dat wel. Agüero mag de slotfase volmaken bij City. .
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Manchester City, Sergio Agüero erin, Phil Foden eruit
  11. tweede helft, minuut 84.
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Mitchel Bakker erin, Abdou Diallo eruit
  13. tweede helft, minuut 82. Ook Sterling en Jesus mogen nog enkele minuten meespelen. De Bruyne en Bernardo Silva kunnen al vooruitkijken naar de finale. Bij PSG komt Bakker nog in de ploeg voor Diallo. .
  14. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Raheem Sterling erin, Bernardo Silva eruit
  15. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Gabriel Jesus erin, Kevin De Bruyne eruit
  16. tweede helft, minuut 80. Foden probeert het nog een keer. Dit keer is zijn schot wel binnen het kader, maar Navas gaat goed plat. .
  17. Foden op de paal! Foden zet zijn sterke wedstrijd nog maar eens in de verf met een uitstekende actie. Gelanceerd door Fernandinho pakt hij uit met een gevaarlijk gekruist schot, maar zijn poging strandt op de paal. . tweede helft, minuut 78.
  18. tweede helft, minuut 76. Bij PSG worden ook Dagba en Pereira nog in de ploeg gedropt. Het CL-seizoen van Paredes en Florenzi is voorbij. .
  19. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Colin Dagba erin, Alessandro Florenzi eruit
  20. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Danilo Pereira erin, Leandro Paredes eruit