Dortmund stoot door, Lazio heeft nog 1 punt nodig tegen Club op slotspeeldag

  1. 44' - Doelpunt - Raphaël Guerreiro (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Jude Bellingham door Axel Witsel
  2. 79' - Verv. Luis Alberto door Gonzalo Escalante
  3. 79' - Verv. Sergej Milinkovic-Savic door Felipe Caicedo
  4. 76' - Verv. Marco Reus door Jadon Sancho
  5. 76' - Verv. Thorgan Hazard door Julian Brandt
  6. 70' - Verv. Joaquin Correa door Andreas Pereira
  7. 70' - Verv. Lucas Leiva door Jean-Daniel Akpa Akpro
  8. 70' - Verv. Mohamed Fares door Manuel Lazzari
  9. 67' - Doelpunt strafschop - Ciro Immobile (1 - 1)
  10. 62' - Verv. Raphaël Guerreiro door Nico Schulz

  In de groep van Club Brugge is Dortmund nog niet zeker van groepswinst. Na een flauwe partij bleef de thuisploeg op een 1-1-gelijkspel steken tegen Lazio Roma. Thorgan Hazard was goed voor een assist.

  Dortmund - Lazio Roma in een notendop:

  • Sleutelmoment: Enkele minuten na z'n invalbeurt begaat Nico Schulz een domme penaltyovertreding op Correa. Immobile neemt het geschenk in dank aan en hijst Lazio op gelijke hoogte.
  • Man van de Match: Na een flauwe partij zoals deze is het moeilijk om een uitblinker te kiezen. Toch was Ciro Immobile voor z'n ploeg alweer van levensbelang vanavond. De Italiaan nam z'n verantwoordelijkheid en schoot de elfmeter feilloos binnen.
  • Opvallend: Na de overwinning van Club Brugge en het gelijkspel tussen Dortmund en Lazio moeten de Italianen nog volop aan de bak. Op de slotspeeldag hebben de Romeinen tegen de Bruggelingen een punt nodig om zich te kwalificeren voor de 1/8e finales.

  Doelpunt net voor de rust fleurt flauwe 1e helft op

  Dortmund, met Hazard in de basis, kon vanavond niet rekenen op doelpuntenmachine Erling Haaland. De Noorse spits kampt met een blessure aan de hamstring en komt dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie. 

   

  Hoewel een overwinning Dortmund verzekerde van groepswinst, schoten de Duitsers niet fel uit de startblokken. Hetzelfde gold voor Lazio, maar het waren wel de bezoekers die de eerste kans van de wedstrijd kregen. Correa zette al vallend zijn grote teen nog tegen de bal en dwong Burki tot een parade.

   

  Dortmund schrok wakker en begon beter te voetballen. Hazard kwam naar binnen vanop de linkerflank en zette Reina een eerste keer echt aan het werk. In de herneming schoot Reus de bal voorlangs. 

   

  De 1e helft leek een slag in het water te worden tot Hazard Guerreiro na een vlotte aanval alleen voor doel zette. De Portugese linksachter twijfelde niet en schoof de 1-0 naast Reina in doel. Dortmund op schema voor groepswinst bij de rust. 

  Guerreiro tekende op aangeven van Hazard voor de 1-0.

  Immobile bezorgt Lazio punt vanaf de stip

  De 2e helft vertoonde dezelfde symptomen als de 1e: weinig doelkansen en veel fouten. Toch moest Burki zich op het uur nog eens helemaal strekken op een poging van Immobile. De Italiaanse goaltjesdief mikte de bal vanaf de rand van de zestien naar de hoek, maar kon de Zwitserse doelman niet verrassen.

   

  Lazio duwde de thuisploeg steeds meer terug en werd daarvoor beloond toen Schulz in het strafschopgebied een domme overtreding beging op Correa. Ciro Immobile zette zich achter de bal en stuurde Burki de verkeerde kant uit. 1-1 en alles te herdoen.

   

  De thuisploeg  bleef niet bij de pakken zitten en via Schulz en Bellingham creëerde het nog 2 grote kansen op  de winnende treffer. Scoren lukte niet meer en zo moet Lazio op de slotspeeldag nog volop aan de bak tegen Club Brugge. Dortmund is al zeker van de 1/8e finales.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. EINDE. Dortmund is nog niet zeker van groepswinst na een 1-1-gelijkspel tegen Lazio Roma. Thorgan Hazard was goed voor een assist bij de thuisploeg.  .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Andreas Pereira probeert het rechtstreeks vanop een vrije trap. De middenvelder viseert de bovenhoek, maar Burki redt knap. .
  4. tweede helft, minuut 91. 4 minuten extra. We krijgen 4 minuten extra tijd. Krijgen we nog een winnaar in deze partij? .
  5. tweede helft, minuut 88. Immobile kapt zijn bewaker simpel uit en probeert de bal dan voor te brengen. De voorzet van de Italiaan wordt simpel weggewerkt door de Dortmund-defensie. .
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Borussia Dortmund, Axel Witsel erin, Jude Bellingham eruit
  7. tweede helft, minuut 87. Daar is Witsel! We krijgen dan toch nog Axel Witsel te zien. Onze landgenoot komt Bellingham vervangen. .
  8. tweede helft, minuut 83. Moukoko? Met nog 2 wissels achter de hand kan Favre nog steeds Moukoko brengen in deze wedstrijd. Krijgen we het jonge talent van Dortmund vandaag al te zien in de Champions League of blijven we nog even op onze honger zitten? .
  9. tweede helft, minuut 82. Acerbi zoekt Lazzari aan de tweede paal, maar Schulz zit er nog net tussen. Lazio dringt nu steeds meer aan.  .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij SS Lazio, Gonzalo Escalante erin, Luis Alberto eruit
  11. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij SS Lazio, Felipe Caicedo erin, Sergej Milinkovic-Savic eruit
  12. tweede helft, minuut 77. Bellingham naast! Dortmund krijgt een vrije trap op een interessante plek. Het schot van Akanji belandt via de muur bij Bellingham, maar de jonge Engelsman laat de 2-1 liggen. De herhaling toont dat zijn poging nog vrij ver naast ging. .
  13. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Borussia Dortmund, Jadon Sancho erin, Marco Reus eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Borussia Dortmund, Julian Brandt erin, Thorgan Hazard eruit
  15. tweede helft, minuut 71. Lazio ruikt  bloed en probeert Dortmund op de eigen helft vast te zetten. Valt er nog een appel uit de kast in de slotfase? .
  16. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij SS Lazio, Andreas Pereira erin, Joaquin Correa eruit
  17. tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij SS Lazio, Jean-Daniel Akpa Akpro erin, Lucas Leiva eruit
  19. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij SS Lazio, Manuel Lazzari erin, Mohamed Fares eruit