• home
 • video
 • pas verschenen

  Kevin De Bruyne is helemaal terug: hij dirigeert City met 2 assists naar simpele zege

  1. 18' - Doelpunt - Ferrán Torres (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Mickaël Cuisance door Pape Gueye
  2. 82' - Verv. Kevin De Bruyne door Cole Palmer
  3. 81' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 3)
  4. 78' - Verv. Florian Thauvin door Dimitri Payet
  5. 78' - Verv. Ilkay Gündogan door Bernardo Silva
  6. 78' - Verv. Nemanja Radonjic door Darío Benedetto
  7. 77' - Verv. Aymeric Laporte door John Stones
  8. 77' - Verv. Ferrán Torres door Riyad Mahrez
  9. 76' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (0 - 2)
  10. 71' - Geel - Duje Caleta-Car
  11. 68' - Verv. Oleksandr Zinchenko door João Cancelo
  12. 64' - Verv. Valentin Rongier door Morgan Sanson
  13. 62' - Geel - Jordan Amavi
  14. 58' - Geel - Aymeric Laporte

  Manchester City heeft Olympique Marseille gemakkelijk opzijgezet in de Champions League. Het won dankzij aanvoerder Kevin De Bruyne met 0-3 in de Vélodrome. De Rode Duivel deelde twee heerlijke assists uit en werd na 80 minuten vervangen.

  Olympique Marseille - Manchester City kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Vanaf de start van de match waren de intenties van de thuisploeg duidelijk: verdedigen. Ferran Torres maakte na 18 minuten al het verlossende doelpunt. Daarna was de City-trein vertrokken.
   
  • Man van de Match: Wie anders dan Kevin De Bruyne? Met twee assists was hij nog maar eens van levensbelang voor Man.City.
   
  • Opvallende statistiek: Olympique Marseille was 7 jaar afwezig in de Champions League. Vandaag werd een beetje duidelijk waarom. Met 0 op 6 en twee slechte prestaties heeft het voorlopig niets te zoeken in het Kampioenenbal.

  Dirigent De Bruyne

  Kevin De Bruyne begon voor het eerst sinds zijn terugkeer in de basis bij Manchester City. Meer nog: hij kreeg van Pep Guardiola meteen ook de aanvoerdersband in de indrukwekkende Vélodrome.

   

  Na een studieronde van goed een kwartier ging onze landgenoot met de bal aan de haal na een blunder van de OM-verdediging. Met zijn ogen toe vond hij Ferran Torres voor doel: 0-1.

   

  Nog voor de rust liet Zintsjenko het na om de wedstrijd helemaal te beslissen. Zijn schot scheerde de paal, opnieuw zag het verdedigende compartiment van de thuisploeg er allesbehalve goed uit.

  City maakt het af diep in de tweede helft

  "Copy-paste" in de tweede helft. OM trok met z'n allen terug en onderging het spel. City domineerde zonder kansen bij mekaar te voetballen. De Bruyne werd meermaals het slachtoffer van een aanslag, maar bleef toch staan.


  Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Gündogan die de verlossende 0-2 kon maken. Het voorbereidende werk was van Foden, waarna de Duitser met wat geluk kon trappen vlak voor het doel.

   

  De 0-3 kwam er niet veel later en opnieuw eiste De Bruyne een hoofdrol op. Zijn pass naar afmaker Sterling was van absolute wereldklasse.

   

  Met 6 op 6 gaat City uiteraard aan de leiding in groep C. OM kon nog niet scoren en is uiteraard hekkensluiter.

   

  Bekijk de samenvatting van de match: klik hier (youtube-account van Proximus Sports).

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 51. Einde. Het zit erop in Marseille. City is niet al te diep moeten gaan vanavond en wint gemakkelijk met 0-3. Met 6 op 6 gaat het uiteraard aan de leiding in groep C. .
  2. tweede helft, minuut 87. Flauw OM. City gaat nog op zoek naar een vierde treffer. Het moet gezegd: OM laat zich ook zomaar afslachten. Wat een flauwe prestatie van de Franse (top)club. .
  3. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Olympique Marseille, Pape Gueye erin, Mickaël Cuisance eruit
  4. tweede helft, minuut 83. De wedstrijd van De Bruyne zit er meteen ook op. Hij mag gaan rusten en krijgt een knuffel van zijn coach. .
  5. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Cole Palmer erin, Kevin De Bruyne eruit
  6. tweede helft, minuut 82. 0-3! Geen twee zonder drie. Sterling maakt het helemaal af na een snelle counter. De Bruyne legt de ban panklaar, goed voor zijn tweede assist. .
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 81 door Raheem Sterling van Manchester City. 0, 3.
  8. tweede helft, minuut 80. Guardiola haalt meteen drie spelers naar de kant. Mahrez, Stones en Bernardo Silva komen in de ploeg. Van een verzwakking kan je dus niet spreken... .
  9. tweede helft, minuut 79.